İşte Erdoğan'ın Trump görüşmesinin detayları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump arasında gerçekleşen telefon görüşmesinin detayları belli oldu.

İşte Erdoğan'ın Trump görüşmesinin detayları
İşte Erdoğan'ın Trump görüşmesinin detayları
GİRİŞ 26.11.2017 09:43 GÜNCELLEME 26.11.2017 09:51
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump arasında önceki akşam gerçekleşen telefon görüşmesinin detaylarını partisinin MKYK toplantısında anlattı. Erdoğan görüşmede, ABD'de yaşayan FETÖ terör örgütünün elebaşısı Fethullah Gülen konusunun bir kez daha gündeme geldiğini belirterek, "Trump'tan, Gülen'in Türkiye'ye iadesini istedim" dedi.

AK Parti MKYK'nin önceki gün yapılan toplantısına Erdoğan, Trump'la yaptığı telefon konuşması nedeniyle gecikmeli olarak katıldı. Erdoğan, konuşmanın genel anlamda iyi geçtiğini, Suriye ve Irak başta olmak üzere bölgedeki gelişmeleri ele aldıklarını belirtti. Erdoğan, "Trump'tan Gülen'in iadesini bir kere daha istedim" diye konuştu.

MKYK'da başka neler konuşuldu?

'GENÇLER BİZDEN KOPMUYOR'

AK Parti'nin il kongrelerine katıldığını hatırlatan Tayyip Erdoğan, kamuoyunda yaratılmak istenen havanın tersine gençlerin kendilerine büyük teveccüh gösterdiğini belirtti ve şöyle devam etti: "Kamuoyunda yanlış bir algı var. Gençler bizden kopmuyor. Bu algıyı yıkmak için her platformda gençlere 18 yaş düzenlemesini getirdiğimizi, gençlerin siyaset yolununu açtığımızı anlatın. Seçilme yaşının 18'e inmesi ile birlikte, belki de 13 yaşından itibaren gençlere siyaseti anlatmamız lazım. Bunu en çok da gençlik kollarımız yapmalı. Sahaya hâkim olun. Gençleri süreçlere dahil edin. Sahayı boş bırakmayın. Yaptığımız çalışmaları iyi anlatın."

YÜKSEKOVA VE CİZRE

Bir MKYK üyesi, Yüksekova ve Cizre'nin il olmasına yönelik kararı nedeniyle vatandaştan şikâyetler aldıklarını belirtince Erdoğan, "Biz kararımızı verdik. Bundan vazgeçmeyeceğiz" yanıtını verdi. Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal da söylem birliği konusunda oluşturulan komisyonun çalışmaları hakkında kapsamlı bilgi verdi. Erdoğan da bunun üzerine "Her kafadan bir ses çıkmasın. Mahalle temsilcilerinden, parti yöneticilerine kadar herkes söylem birliği içinde olsun" uyarısı yaptı.

Sabah

YORUMLAR 7
  • Faruk 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah, bunlari dost tutmayin diyor siz kuyruklarindan ayrilmiyorsunuz nasil iştir bu
    Cevapla
  • Ali Mercan 6 yıl önce Şikayet Et
    Reis bu adama inanma bunlar oyalama taktigi baska bir sey ifade etmez
    Cevapla
  • Mahmut ağa 6 yıl önce Şikayet Et
    Reis biz sonuna kadar arkandayız yalnız bu 18 yaş vekillik işini seçmene sor yüzde 80_90 yanlış der.. Bu konuda halkın nabzını mutlaka tutmalıydınız..
    Cevapla
  • Haberu 6 yıl önce Şikayet Et
    Bedelli çıkarın baskanim çok ihtiyacımız var yaş 30 oldu
    Cevapla
  • Vatana hizmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Vatanımızın da askere ihtiyacı vardı, sen 10 senedir nerede sote oldun??
    Cevapla
  • Sadettin 6 yıl önce Şikayet Et
    Reisim inceldiği yerden kopsun bu hainlere dur demenin zamanı geldi yavuz dedemiz olsaydı bunları titretirdi.
    Cevapla
  • Vatandas 6 yıl önce Şikayet Et
    Torunu da titretecek evelAllah..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya duyurdu! Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirildi
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak