Başbakan Yıldırım, Kore'ye gidiyor

Başbakan Binali Yıldırım, Kore Cumhuriyeti Başbakanı Lee Nak-Yeon'un davetine icabetle, 4-6 Aralık 2017 tarihleri arasında Kore Cumhuriyeti'ne resmi bir ziyaret gerçekleştirecek.

 Başbakan Yıldırım, Kore'ye gidiyor
Başbakan Yıldırım, Kore'ye gidiyor
GİRİŞ 04.12.2017 10:16 GÜNCELLEME 04.12.2017 10:29
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Binali Yıldırım, Kore Cumhuriyeti Başbakanı Lee Nak-Yeon'un davetine icabetle, 4-6 Aralık 2017 tarihleri arasında Kore Cumhuriyeti'ne resmi bir ziyaret gerçekleştirecek. Dost ve stratejik ortak Kore Cumhuriyeti ile diplomatik ilişkilerin kuruluşunun 60. yıl dönümünde gerçekleştirilecek olmasının bu ziyarete ayrı bir anlam kattığı belirtildi. 

Başbakan Yıldırım, Kore Cumhuriyeti Başbakanı Lee Nak-Yeon'la yapacağı görüşmelerin yanı sıra, Kore Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Moon Jae-In tarafından kabul edilecek ve Kore Cumhuriyeti Ulusal Meclis Başkanı Chung Sye Kyun ile görüşecek. Görüşmelerde ikili siyasi, ekonomik, ticari, kültürel işbirliği alanlarının yanı sıra terörizmle mücadele, düzensiz göç sorunuyla ilgili konuların, ayrıca diğer güncel bölgesel ve uluslararası meselelerin ele alınması öngörülüyor. Ziyaret çerçevesinde ayrıca, Başbakan Yıldırım önde gelen Koreli şirketlerin üst düzey yöneticileriyle bir araya gelecek. Yıldırım, bu vesileyle Busan'daki Türk şehitliğini de ziyaret edecek. 

YORUMLAR 2
  • NİYAZİ KARACA 6 yıl önce Şikayet Et
    Umarım ABD'ye kuyruk olmayı teklif etmezler.
    Cevapla
  • Türkiye/Turkey 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu dönemlerde çok dikkatli olunmalı! ABD bir taraftan Koreyi terör listesinde gösteriyor diğer taraftan danışıklı dövüş mü yapıyorlar nedir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi