Erdoğan'dan rest: İlişkilerimizi keseriz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 05.12.2017 12:23 GÜNCELLEME 05.12.2017 16:59
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında konuştu. ABD Başkanı Trump'a Kudüsçağrısı yapan Erdoğan "Kudüs Müslümanların kırmızı çizgisidir. dedi

ABD'YE KUDÜS RESTİ

Sayın Trump, Kudüs Müslümanların kırmızı çizgisidir. Filistin halkının yaraları kanamaya devam ederken, her gün hak ihlalleri sürerken İsrail'e destek mahiyetinde böyle bir kararın alınması sadece uluslararası hukukun değil, aynı zamanda insanlık vicdanına vurulmuş ağır bir darbedir. Bu konunun sonuna kadar takipçisiyiz.



İSTANBUL'DA TOPLAYACAĞIZ

Eğer böyle bir adım atılacak olursa 5-10 gün içerisinde İslam İşbirliği Teşkilatı Liderler Zirvesini İstanbul'da toplayacağız. Sadece bununla da kalmayacağız. Bu liderler zirvesiyle birlikte, tüm İslam dünyasını o zirvede hareketlendireceğiz. Amerika bütün işleri bitirdi de şimdi de bu mu kaldı? Şu anda Netanyahu İsrail'de kendi iç hesaplaşmalarını bitiremiyor. Biz, kesinlikle son ana kadar buradaki mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Kaldı ki bu bizim diplomatik ilişkilerimizi İsrail'le koparmaya kadar gidebilir. Amerika'yı bölgedeki sorunları daha da derinleştirecek böle bir adım atmaması konusunda buradan ikaz ediyoruz, böyle bir adım atamazsınız. Artık dünya bir bütündür. Bu bütünün içerisinde sizler ben istediğim gibi hareket ederim noktasında hareket ettiğinizde bölgede doğacak sıkıntıları göz ardı edemezsiniz" diye konuştu.

ÇAVUŞOĞLU: KAOS GELİR

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması halinde bölgeye barış yerine kaos geleceğini söyledi.

YORUMLAR 43
  • Şehitoğlu 6 yıl önce Şikayet Et
    Taputum hazir.ilişki kesmek az kalir.Başkomutanim.asirlardir bu amerika bizim dūşmanimizdir.
    Cevapla
  • Şahin 6 yıl önce Şikayet Et
    Tarih te israil diye birşey mi vardı haritadan silin gitsin gavur ları. Bunlar burda olduğu sürece müslüman ların başına bela olurlar olmaya da devam edecek ler. Tayyip baba ilişkileri kesmek neye yarar haritadan sil gitsin.
    Cevapla
  • R t e 6 yıl önce Şikayet Et
    Reis sen musulmanlarin sigindigi bir limansin filistinide yedirmiceksin kuffarlara once allaha sonra saba guvenimiz sonsuz rabbim yar ve yardimcin olsun
    Cevapla
  • gayserili 6 yıl önce Şikayet Et
    adamsın reis Allah yardimcin olsun
    Cevapla
  • almanyadan 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah senden sonsuza kadar razi olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara'daki kritik ziyaret sonrası MSB kaynaklarından dikkat çeken Eurofighter açıklaması!
Sürpriz gelişme: Hamas silah bırakma şartını açıkladı