Böyle bir vurgun yok! Aile boyu yolsuzluk

Battal İlgezdi’nin himaye ettiği akrabaları, okul için imar izni verilmeyen alana konut yaptı sonra da özel bir koleje kiralayıp büyük rant elde etti.

Böyle bir vurgun yok! Aile boyu yolsuzluk
Böyle bir vurgun yok! Aile boyu yolsuzluk
GİRİŞ 11.12.2017 05:56 GÜNCELLEME 11.12.2017 08:57
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Görevden uzaklaştırılan CHP'li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi hakkındaki 4 önemli suçlamadan biri de akrabalarının da karıştığı imar hukuksuzluğu oldu. Akrabaları tarafından Battal İlgezdi'nin himayesinde, okul için imar izni verilmeyen alana konut yaptırıldığı ve ardından söz konusu alanın okula verilerek kira alındığı ortaya çıktı. Yapılan rezidanslardan da adı geçen aile yakınlarına daire verildi.

İçişleri Bakanlığı raporunda, Battal İlgezdi'nin belediye başkanı seçildikten ticari işlerini kız kardeşinin çocuğu Özkan Kınalı üzerinden yürüttüğü, işlerinin bir bölümünde de eniştesi Nurettin Şahin ile bacanağı Özer Çetin Şenyurt'u kullandığı aktarıldı.

2012'de, 1918 ada 2 nolu imar parselin mülkiyeti, enişte ve bacanak tarafından 4 milyon 750 bin TL'ye satın alındı.

150 BİN DOLARA KİRAYA VERİLDİ

Ataşehir Belediyesi, yeğen Özkan Kınalı'nın yönetim kurulu başkanı olduğu Erguvan Teknik Grup İnşaat A.Ş ve enişte Nurettin Şahin adına burada 1+1 daire inşaatı için izin verdi. Bitiminden sonra da aylık 150 bin dolara özel bir okula kiraya verildi. İlgezdi ve yakınları böylece inanılmaz bir rant elde etti.

Bu noktaya yakın mesafedeki Oda Kule 1 ve Oda Kule 2 rezidansları da benzer yöntemle aynı şirket tarafından inşa edildi. Bu 2 rezidanstan İlgezdi'nin eniştesi Nurettin Şahin ve çocukları ile İlgezdi'nin yeğeni Özkan Kınalı'nın yakınlarına 11 daire satıldı. İlgezdi ve yakınları hakkında haksız mal edinme iddiasıyla dava açıldığı ve davanın derdest olduğu aktarıldı.

Kenan Kıran - Sabah

YORUMLAR 43
  • Koc 6 yıl önce Şikayet Et
    Her seye el koyun .kuzu olsunlar.
    Cevapla
  • Şıkmaimoğlu 6 yıl önce Şikayet Et
    Birgün olurda kendi belediyesinin yolsuzluklarınıda gün yğzüne çıkartır gandi çok inançlı hakkaniyetli yetim hakkı yedirmez hep fakirin yanındadır hatta adalet için günlerce yürürde merak edşyorumda kendi belediyelerşnşn yolsuzlukları içinde yürüyecekmisin gandi
    Cevapla
  • zati 6 yıl önce Şikayet Et
    takke düştü kel göründü
    Cevapla
  • ömer faruk 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu imar işleri belediyeden alınsa bakanlıkça yapılsa da yıllardır ençok yolsuzluk yapılan alan olmaktan çıksa nasıl olur acaba ?
    Cevapla
  • Gercek akp 6 yıl önce Şikayet Et
    ,,kardeșim ne malum bunu söyleyenlerin belediye bașkanina iftira atmadiklari. Ispatlayin ,hodri meydan
    Cevapla
  • Osmanli 6 yıl önce Şikayet Et
    Hersey tek tek ispatlanacak.Hic merak etmeyin birazcik zamana ihtiyac var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor