4 parti bir araya geldi

Türkiye Sosyal Ekonomik Siyasal Araştırmalar Vakfı (TÜSES) tarafından İstanbul'da "Ortadoğu Konferansı" düzenlendi.

4 parti bir araya geldi
4 parti bir araya geldi
GİRİŞ 15.12.2017 13:43 GÜNCELLEME 15.12.2017 17:16
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

CHP, HDP, İYİ Parti ve Saadet Partisi, bir araya geldi.

Kudüs ve Ortadoğu konusunu değerlendirmek için düzenlenen toplantı, 16 Nisan referandumundan sonra ilk kez bugün "hayır blokunu" biraraya getirdi.

2019 SEÇİMLERİNİ KONUŞTULAR

İYİ Parti GİK Üyesi Nuri Okutan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun da katıldığı toplantıda, 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin beyin fırtınası yapıldı.

"SORUNLARIN NEDENİ AK PARTİ"

Konferansta bir konuşma yapan İYİ Parti yöneticisi Nuri Okutan, "İçeride ve dışarıda, devletimizin ve milletimizin çözmesi gereken ciddi sıkıntılar yaşamaktayız.Milletimiz haklı olarak ciddi endişe içerisindedir. Ülkemiz içte kötü yönetilmekte, dışarıda ise büyük tehditlere maruz bırakılmaktadır. Bu problemleri çözmesi gereken iş başındaki siyasi heyet bir yandan problemlere kaynaklık etmektedir." diyerek barışın sağlanamamasının kaynağı olarak gösterdiği AK Parti iktidarının demokratik yollarla değişmesi için cumhurbaşkanlığı seçimini işaret etti.

"ORTAK ADAYDA BİRLEŞELİM"

Okutan "Mevcut AK Parti'nin demokratik yollarla değiştirilmesi için bu önümüzdeki seçimler fırsattır. Meral Akşener aday olmasa, anketlere göre Erdoğan ilk turda bu seçimi alabilecek. Akşener aday olursa seçimler ikinci tura kalacak. Bizim önerimiz mümkünse her partinin kendi adayı ile seçime girmesi ve ikinci turda en çok oyu alan muhalefet adayı etrafında birleşilmesi." dedi.

KAYNAK: ENSONHABER.COM
YORUMLAR 42
  • vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    bütün Şehitlerin vebalinde saadet e oy verenlerin de payı vardır. ellerinizde Şehit kanı ile gezmeye devam edin. şu rezilliğe bak hdp ile bir olmuş Reis e savaş açmışlar. demek hdp size Reis ten daha sevimli. alçak desek alçaklık davacı olur.
    Cevapla
  • ugur btn 6 yıl önce Şikayet Et
    beyin fırtınası yapmışlar.....!!!!!!???
    Cevapla
  • pusatt 6 yıl önce Şikayet Et
    saadet partisii yaziklar olsun. erbakan hocanin mirası kimler elinde. bu adam nedir neyci çözemedim..
    Cevapla
  • Osmanlı Kartalı 6 yıl önce Şikayet Et
    İşte bu...Seçimlere de ittifak girilsin, Bir tarafta Akparti-MHP-BBP, diğer tarafta CHP-İP-HDP-SP.
    Cevapla
  • martli 6 yıl önce Şikayet Et
    neyi düzeltecekler bi de onu anlatsalar. suriyede yapilan operasyon ile kuzey irakta kurulmaya calisilan devletin suriye uzerinden akdenize acilip petrol satarak hayatta kalip Ilerde Türkiyeden toprak talep etmesini engellememizimi degistirecekler. bunlara bakkal dükkani versen 3 günde batar..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü
Kiralık evlere yeni uygulama: 500 bin TL ceza gelebilir