Esenyurt'un yeni belediye başkan adayı belli oldu

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun istifasının ardından, AK Parti'nin yeni Belediye Başkanı adayı, Esenyurt Meclis üyesi olan Ali Murat Alatepe oldu.

Esenyurt'un yeni belediye başkan adayı belli oldu
Esenyurt'un yeni belediye başkan adayı belli oldu
GİRİŞ 16.12.2017 16:16 GÜNCELLEME 16.12.2017 19:15
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İstanbul'un Esenyurt Belediyesi'nde Başkan Necmi Kadıoğlu'nun sağlık sorunlarını gerekçe göstererek istifa etmesinin ardından AK Parti'nin yeni başkan adayı Ali Murat Alatepe oldu.

BELEDİYE MECLİSİ SEÇİM İÇİN 20 ARALIKTA TOPLANACAK

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'nun istifası sonrası, belediye meclisinin yeni belediye başkanını seçmek üzere 20 Aralık Çarşamba günü toplanacağını duyurdu.

Vali Şahin, yazılı açıklamasında, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 45. Maddesi hükümleri doğrultusunda Esenyurt İlçe Belediye Meclisinin, yeni belediye başkanını seçmek üzere, Esenyurt Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda 20 Aralık 2017 Çarşamba günü Saat 15.00’te toplanmasının valilikçe uygun görüldüğünü belirtti.

Şahin, açıklamasında, "Anılan yer, tarih ve saatte, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 45. Maddesinde belirtilen usullere uygun olarak yapılacak toplantıya Belediye Meclis Üyelerinin katılımları gerektiği 7201 sayılı Tebligat Kanunu’nun ve 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun ilgili hükümleri gereğince ilanen duyurulur." ifadelerini kullandı.

Habertürk Haber Merkezi'nden Müslim Sarıyar'ın edindiği bilgiye göre temayül yoklamasında Alatepe'nin ismi öne çıktı. Alatepe'nin isminin Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da sunulduğu öğrenildi.

Önümüzdeki hafta Esenyurt Belediye Meclisi'nde seçim yapılacağı belirtilirken, çoğunluğu elinde bulunduran Ak Parti adayı Alatepe'nin seçimi kazanmasına kesin gözüyle bakılıyor.

ALİ MURAT ALATEPE KİMDİR?

Ali Murat Alatepe, 1966 Erzurum merkez doğumlu. Eğitimini Erzurum ve Ankara da çeşitli okul, kişisel gelişim ve dil kursları ile birlikte sürdürdü. Toplum ve Halkla ilişkilere yönelik kişisel eğitimlere devam etmekte. Siyaset Akademisi 3. dönem mezunu.

Alatepe, evli ve 3 çocuğu var. Kızılay Kurucu Bşk. Yrd., Kaymakamlık Mütevelli Heyet Üyeliği, İlim Yayma Cemiyeti Denetleme Kur. Bşk., Kent Konseyi Yürütme Kr. Üyeliği ve Genclik meclisi Başkanlığı, Erzurum dernekler birliği siyasi Koordinatörlüğü ve Kıraç spor Kulübü Başkanlığı görevlerinde bulundu.

YORUMLAR 4
  • aliyar 6 yıl önce Şikayet Et
    saglik sorunlariymis. bizde yedik
    Cevapla
  • Vatan 6 yıl önce Şikayet Et
    Sabahlari işe gidemiyoruz millet bir birinin üstüne çıkıyor ya kavga yada millet kapilara asilarak işe gidiyor
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Darısı güngören belediyesine
    Cevapla
  • Bizahmet... 6 yıl önce Şikayet Et
    Yolları kavşakları yeniden düzenleyin lütfen.. Ben Esenyurt kadar saçma yolları olan başka bi yer görmedim..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası