CHP'li başkanvekili de yolsuzluk sanığı!

İstanbul Ataşehir Belediyesi’nde CHP’li İlgezdi’nin yerine gelen İlhami Yılmaz da, ihaleye fesat karıştırma davasının bir numaralı sanığı çıktı.

CHP'li başkanvekili de yolsuzluk sanığı!
CHP'li başkanvekili de yolsuzluk sanığı!
GİRİŞ 18.12.2017 08:12 GÜNCELLEME 18.12.2017 10:16
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İstanbul Ataşehir Belediyesi'nin CHP'li başkanı Battal İlgezdi, rüşvet ve yolsuzluk suçlamaları nedeniyle İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılınca, 16 Aralık'taki seçimde yerine yardımcısı CHP'li İlhami Yılmaz seçildi. Ancak Yılmaz'ın da bir dönem İlgezdi gibi ihaleye fesat karıştırmaktan yargılandığı ortaya çıktı. İşte detaylar:

ÇOCUKLUKTAN ARKADAŞLAR

Ataşehir Belediyesi'ndeki tüm ihale işlerini yürüten Destek Hizmetleri Müdürlüğü ile İhale Bürosu, belediye başkan yardımıcısı İlhami Yılmaz'a bağlıydı. Battal İlgezdi'nin çocukluğundan beri en yakın aile dostu ve hemşehrisi olan İlhami Yılmaz tüm ihale süreçlerini yönetiyordu. Ataşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, 8 Temmuz 2011'de parklarda kullanılmak üzere 30 kalemden oluşan park ekipman ihalesi açtı. İlhami Yılmaz, ihaleyi kendilerine yakın olan Doğa Park adlı firmaya vermek istedi.

 



ADRESE TESLİM İHALE İDDİASI

İhale şartnamesi de bu firmaya göre düzenlendi. "Çocuk oyun grupları, kauçuk zemin kaplaması, açık alan spor aletleri, park, bahçe, satranç takımı" adlı ihale için 3 firma teklif şartnamesi alırken sadece bu firmanın teklifi geçerli sayıldı. "Puzzle kalpli kauçuk zemin kaplama" şartı vardı. Bu kaplamanın, ihaleyi kazanan Doğa Park'ın lisanslı ürünü olduğu ortaya çıkınca, 'ihale adrese teslim yapıldı' iddiaları gündeme geldi.

İhale Komisyonu'nda görevli hukuk işleri müdürü avukat Erdal Iılıkgöz, ihale kararını imzalamadığı gerekçesiyle görevden alındı ve belediyeyle ilişkisi kesildi. İhaleye katılıp şartnameye itiraz eden diğer şirketler durumu adliyeye taşıyarak şikâyetçi oldu. Erdal Ilıkgöz savcıya, baskılara rağmen ihale kararını imzalamadığını hatta şerh koyduğunu anlattı. Kendisine gösterilen evraktaki imzaların kendisine ait olmadığını söyleyince de kriminal inceleme yapıldı ve imzaların sahte olduğu, ihale evrakının da değiştirildiği ortaya çıktı. Firmaların itirazı üzerine ihale komisyon üyeleri hakkında, 'ihaleye fesat karıştırmak' iddiasıyla dava açıldı.

KAMU GÖREVİ YASAĞI TALEP EDİLDİ

İlhami Yılmaz, İstanbul Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki iddianamede '1 numaralı sanık' olarak yer aldı. Diğer sanıklar ise sahte imzalarla ihaleyi kazanan Doğa Park'ın iki ortağı Erol Ayaz ve Birol Ayaz, ihale komisyonu üyeleri Ataşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Mehmet Ali Çağnıs, Destek Hizmetleri Müdürü Birsen Özlevent, memur Murat Aşçı, orman mühendisi Saliha Dilek Aral ve ziraat mühendisi Serap Karamahmutoğlu'ydu.

İddianamede, sanıkların suçlu bulunması durumunda herhangi bir kamu görevi yapması konusunda da yasak getirilmesi talep edildi.

BERAAT KARARI FETÖ'CÜ HÂKİMDEN 
- 2012'de İstanbul Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada İlhami Yılmaz ifadesi dahi alınmadan 2013 Kasım'da şaibeli şekilde beraat etti. O dönem beraat kararında imzası olan hâkim Ali Erbıyık, bir süre önce FETÖ'den ihraç edildi. Başsavcılık kararı temyiz etti. Karar temyizden bozuldu ve İlhami Yılmaz ile diğer sanıkların yargılamasına 8. Ağır Ceza'da yeniden başlandı.

BİLİRİKİŞİ RAPORUNDA USULSÜZLÜK VURGUSU...

Sekizinci Ağır Ceza'ya 7 Aralık 2017'de gönderilen bilirkişi raporunda; Ataşehir Belediye Başkanvekili İlhami Yılmaz ve 7 sanığın ihalede usulsüzlük yaptığı ifade edildi. İhale hukuku bilirkişisi Nesrin Özkaya, sınai mülkiyet hukuku bilirkişisi avukat Canan Yırgın Yılmaz ve sinai mülkiyet uzmanı Birsen Ok'un hazırladığı raporun özeti şöyle:
"Heyetimiz bahse konu tasarım tescilindeki ürünün ve kalp kulakçıklı şeklinin, idarenin ihtiyacı olan hizmetin yerine getirilmesi açısından tek seçenek olmaması ve tescil sahibinden alınan yetki ile tek firmanın teklif sunmuş ve neticede ihalenin onun üzerine bırakılmış olması hususları dikkate alındığında; kalp şeklinde puzzle kauçuk zemin kaplama malzemesi teknik şartnamesinde belli bir -tescilli tasarımın/ modelin belirtilmiş olmasının (Mal Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliği madde 14, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu madde 12/3) fırsat eşitliğini sağlamadığı, ihaleye katılım dolayısıyla rekabeti artırıcı değil kısıtlayıcı bir etkisi olduğu görüşündedir.".

BAŞKAN YARDIMCISI YERİNE İMZA

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin görevden uzaklaştırılması nedeniyle yapılan seçimde Belediye Başkanvekili olan İlhami Yılmaz'ın, sahte imza attığı tespit edildi. Yılmaz'ın, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi toplantılarına katılmayan Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der adına imza attığı öğrenildi.
Meclis üyeleri; İBB Meclisi'nde huzur hakkı almak için resmi evrağa imza atıyor ve günlük 210 TL alıyor. Yılmaz'ın, 21 Kasım 2011 tarihinde gerçekleşen İBB Meclis toplantısına katılmayan Abdullah Der'in imzasını attığı ifade ediliyor. 9 Ekim 2011 tarihli toplantıda Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der'in imzasının farklı olduğu açıkça görülüyor.

16 BİN 800 TL ZARAR
İBB Meclisi üyeleri huzur hakkı almak için resmi evrağa imza attığı ve imza atılırken kontrol mekanizmasının olmadığı belirtiliyor. CHP'li İBB Meclis üyelerinin huzur hakkı alabilmek için en az 80 tane sahte imza attığı ve belediyeyi 16 bin 800 TL zarara uğratıldığı bildirildi. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in, CHP İstanbul İl Başkanı ve İBB Meclis üyesi olduğu dönemde, meclis toplantılarına katılmadığı halde kendisine ait olmayan 90 farklı imza ile katılmış gözüktüğü ve toplantıya katılım karşılığı her ay 5 bin 416 TL (toplam 482 bin TL) çektiği tespit edilmişti..

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 4
  • bergamali 6 yıl önce Şikayet Et
    al birini vur otekini
    Cevapla
  • Yasın 6 yıl önce Şikayet Et
    Çamur at izi kalsın
    Cevapla
  • ME~T~İN 6 yıl önce Şikayet Et
    Yalanmi diyorsun şunuda unutma CHP nin genlerinde var bu işler ayrıca kişi kendi gibi bilirmiş karşısındakini,o yüzden Reise iftiralar atıyor CHP ve genel başkanı
    Cevapla
  • adems 6 yıl önce Şikayet Et
    belge dediğin böyle olur kağıt sallamayla olmaz bu işler. Gürsel in dosyası ve kılıçtar ın dosyası geriye dönük taranırsa o zaman şap a otururlar. Fetö güzellemelerinin nedeni de ortaya çıkıyor hakimler dosyaları Allah tan korkma dan kapatmışlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü