Akdeniz'de sular ısınıyor! Çok sert tepki

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dışişleri Bakanlığı, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin Doğu Akdeniz'deki tek taraflı doğalgaz arama faaliyetlerine ilişkin açıklama yaptı.

Akdeniz'de sular ısınıyor!  Çok sert tepki
Akdeniz'de sular ısınıyor! Çok sert tepki
GİRİŞ 28.12.2017 22:16 GÜNCELLEME 28.12.2017 22:18
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dışişleri Bakanlığı, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin Doğu Akdeniz'deki tek taraflı doğalgaz arama faaliyetlerine ilişkin, Rum tarafının, Türk tarafını yok sayarak attığı adımların hiçbirinin kabul edilemeyeceğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Rum tarafının, Kıbrıs Türklerinin doğal kaynaklar üzerindeki haklarını gözardı ederek, bugüne kadar yapılan tüm uyarılara rağmen Doğu Akdeniz’deki hidrokarbon faaliyetlerine devam ettiği belirtildi.

Rum tarafının, yeni sondaj faaliyetlerine başlamış olmasının geçmişte yapılan hataları tekerrür ettiğini gözler önüne serdiğinin ifade edildiği açıklamada, "Ada’nın ortak sahibi olan Kıbrıs Türk halkının, adanın deniz yetki alanlarında bulunan doğal kaynaklarında eşit ve meşru hakları bulunduğunu bir kez daha hatırlatmakta fayda görmekteyiz." ifadesine yer verildi.

'HİÇBİRİ KABUL EDİLEMEZ'

Kıbrıs Türk tarafının, hidrokarbon kaynaklarının araştırılması, çıkarılması ve işletilmesine ilişkin tüm kararların alınmasında eşit söz sahibi olması gerektiğinin vurgulandığı açıklamada, "Rum tarafının, Türk tarafını yok sayarak attığı adımların hiçbiri kabul edilemez." ifadesi vurgulandı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kıbrıs’ta adil ve kalıcı bir kapsamlı çözümün tesisine dek, Ada etrafındaki doğal kaynaklara ilişkin faaliyetlerin dondurulması veya taraflar arasında belirlenecek iş birliği çerçevesinde yürütülmesi bu aşamada izlenecek en doğru yoldur ancak bu yaklaşıma riayet edilmediği takdirde Kıbrıs Türk tarafının ana vatan ve garantör ülke Türkiye ile istişare halinde, kendi hak ve menfaatlerinin korunması için gerekli tüm tedbirleri alacağını bir kez daha duyurmak isteriz.

Rumların, Kıbrıs Türk tarafını Ada'nın ortak sahibi ve siyasi açıdan eşit ortağı olarak kabul etmeyen yaklaşımını sürdürmesinin Ada'da kalıcı ve kapsamlı bir çözümün tesisine yönelik çabaların önündeki en önemli engeli teşkil ettiği bu vesileyle bir kez daha kanıtlanmıştır. Bu çerçevede, esasen Kıbrıslı Rumların bu değişemeyen zihniyetinin, Ada’da siyasi ortaklık temelinde bir çözümün gelecekte de mümkün olamayacağını bize bir kez daha gösterdiğini, bu itibarla iki devletli bir çözümün müzakeresinin de bir tercih olarak gündeme gelebileceğini vurgulamak isteriz.”

YORUMLAR 32
  • DEVLET 6 yıl önce Şikayet Et
    " Orada, bir oldu bittiye izin vermeyiz.." - İmza: Recep Tayyip Erdoğan
    Cevapla
  • Mehmet Sönmez 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar planlı-programlı hareketler. Her taraftan bizi saracaklar, hemde aynı anda. Allah yardımcımız olsun ve düşmanımızın gözünü, ferasetini, hedefini, gücünü kör etsin. Öyle bir durumdayızki, O olmadan işimiz çok zor. Ebabil kuşlarının gelme vakti gibi. Biz manen ve madden hazırmıyız, o önemli.
    Cevapla
  • Malkoç 6 yıl önce Şikayet Et
    kıbrıs halkı bizi hiç sevmiyor ki adam gibi askerlik yaptık ama esnaf bize para olarak baktı hiç hürmetimiz bile yoktu. Askeri malzeme satan dükkanlara mini etekli dekolteli kadın koyuyor esnaf rezaletti. He devletim görevlendirdi mi boynumuz kıldan ince Allah devletimizi muzaffer etsin o ayrı. Akdeniz bizim için her açıdan önemli . ama özellikle lefkoşa esnafı çok ayıp ediyor.
    Cevapla
  • şalgam 6 yıl önce Şikayet Et
    kktc başı sıkışınca türkiye diyor gençleri özellikle güney kıbrıs taraftarı
    Cevapla
  • Mert 6 yıl önce Şikayet Et
    Şu düştüğümüz duruma bakın. Nerdeyse rumlara yalvaracağız. Yazık kocaman ülke ya. Nasıl ülke yönetiliyor anlamadım ki. Bizi mi deniyorlar.
    Cevapla
  • fatih 6 yıl önce Şikayet Et
    sen yönet
    Cevapla
  • Mehmet Sönmez 6 yıl önce Şikayet Et
    Batı ve Siyonizmin top yekün saldırılarını farkettiğin zaman, ülke nasıl yönetiliyor anlarsın. Başımızda bir Demirel, bir Ecevit, bir Kılıçdaroğlu olaydı, görürdün bu ülke kaç parçaya bölünmüş, nerelere sıkışmış ve ekmek bile bulamaz hale gelmiştik. Hayallerinizden sıyrılıp tüm parameterleri bir anda gözönünde bulundurun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'