Erdoğan'dan ABD cevabı: Gerekirse dava açarız!

Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan, ABD'deki kumpas davasını değerlendirirken,'Gerekirse biz ABD’ye karşı dava açarız. Bu bankamızın uluslararası düzeyde ismi kirletiliyor. " dedi.

Erdoğan'dan ABD cevabı: Gerekirse dava açarız!
Erdoğan'dan ABD cevabı: Gerekirse dava açarız!
GİRİŞ 07.01.2018 06:59 GÜNCELLEME 07.01.2018 06:59
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Fransa ziyareti dönüşü gazetecilerin sorularını cevaplandıran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hakan Atilla davası 9 ay gibi kısa sürede tamamlandı. Fetullah Gülen hakkında neredeyse 4 yıl olmasına rağmen Pensilvanya hakkında tek bir adım atılmamış olmamasına ne diyorsunuz?" sorusu üzerine şunları söyledi;

GEREKİRSE DAVA AÇARIZ

"Bu şunu gösteriyor. Pensilvanya’nın arkasında ABD var. Sene 1999 ve 2017 FETÖ’nün elebaşını ABD’de besleyip ona 400 dönümlük araziyi tahsis eden ABD. Villalar falan her şey orada korunaklı. Herhangi bir gelişme yok. İlk etapta 85 koli ondan sonra yeni yeni sonuçlanan davalar ABD yetkililerine bildiriliyor. Ne yazık ki adalet bakanlığı ABD’nin konu ile alakalı attıkları tek bir adım yok ama biz kovalayacağız. Hakan Atilla davasıyla ilgili olarak da, gerekirse biz ABD’ye karşı dava açarız; zira şu anda Halk Bankası’nın dava açma yetkisi var. Bu bankamızın uluslararası düzeyde ismi kirletiliyor. Bununla ilgili olarak bir karşı dava açmaları mümkün."

İLİŞKİLER CİDDİ MADANA YARAANDI

"Özellikle YPG ve FETÖ konusunda bir hayal kırıklığı yaşıyor musunuz? Türkiye-ABD ilişkilerinin indiği seviyeden normal bir seviyeye çıkarılma umudunuz var mı? "sorusu üzerine Erdoğan, Türkiye-ABD ilişkilerinin son dönemde ciddi manada yaralandığına dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı; 

"Bu olayın birçok başlığı var. Olay sadece YPG olayı değil. Mesela yargı sistemlerinde yaşananlar var. Bunların en önemlisi FETÖ meselesi. ABD terörle mücadelede kendine göre bir tanım yapmıştır. Onun terörist dediği ülke ve kişilerin terörle alakası da olmayabilir pekala. Şu anda İran’a, Pakistan’a yönelik yapılan açıklamaları bu çerçevede değerlendirmek lazım. Bazı ülkeleri bir şekilde sıkıştırmanın ya da içerde parçalanma sürecine girmelerini arzu etmenin ne anlamı var? Bu gelişmeler elbette düşündürücü. Bir başka başlık Rıza Sarraf (Reza Zarrab), arkasından Hakan Atilla meselesi, Halk Bankası meselesi. Bu konu ile ilgili yargı süreci kumpas üstüne kumpaslarla dolu. Bu süreç tamamen siyasidir, adli ve hukuki değildir. Kimin eli kimin cebinde belli değildir. Zanlı olan birisi kalkıp ‘Bana FBI 50 bin dolar verdi’ diyorsa bir defa sizin adalet sisteminiz çöktü demektir. Tüm bu konular, Türkiye ve ABD arasında hukuki sistemde ikili ilişkileri ciddi manada yaralamıştır. Ciddi manada burada aramızdaki süreçte darbe yemiştir. "

YORUMLAR 14
  • Adalet 6 yıl önce Şikayet Et
    ABD Temeli kendi menfaatleri üzerine kurulu bir dünya oluşturmak istiyor.Bu Dünya öyle bir dünyaki ABD ne diyorsa o yapılacak.Doğru,Yalan,Haklı,Haksız,İyi ,Kötü her ne yaparsa yapsın meşru olacak.Haklıya haksızsın derse bu meşru olacak.Kısacası ABD Dünyaya tasma takıp idare etmek istiyor Yani Dünya ona cennet Diğer tüm ülkelere cehennem.Bu çirkin senaryoyu Türkiye başındaki kahraman lideriyle bozuyoyor.
    Cevapla
  • mardini 6 yıl önce Şikayet Et
    karar alınmalı fetö davasını bir ayda bitirmeyen hakimler tutuklanmalı... mahkemeleri uzatan hakimler bir buçuk yıl geçti hala fetö davaları sonuçlandırılmadı. bu ihanete destektir. darbechainin neyini bekl iyorsunuz. mllete meclisine bombalayanları ne için edavaları bekletil yor. derhal doğdukların apişman edilmeli: ettirmeyen mahkeme cezalandırılmalı.
    Cevapla
  • mad 6 yıl önce Şikayet Et
    Abd deikiz kulelerde zarar gorenlerin suudiler 11 eylul davasi gibi bizde pkk dan zarar goren ve sehit dusen gazi olan vatandaslarimizin yakinlari abd ye karsi dava acabilir buradan devletimize sesleniyorum.
    Cevapla
  • Ali aksoy 6 yıl önce Şikayet Et
    Güçlü ve zengin olmanin yanina askeri gücüde kattik mi,her seyi gömek tahmin etmek zor olmaz!ama para gücü ile elde edilmis bir üstünlügün devamli olmasi, vatan sevgisi ile ölmeye hazir olani yenecegini düsünmek biraz saflik olur!usa nin geçmisinde bir pear harbor var,birde 11 eylül ve vietnam!usa japonya ya 2 bomba atti ama bunun faturasini 11 eylülde ödedi.
    Cevapla
  • Ali aksoy 6 yıl önce Şikayet Et
    Pis amerikali,alman enayisi savas i kaybedince rusya ile birlikte,iki kutup ta birer güclü devlet oldular,bunun ebediyete kadar devami mümkün degil çünkü rusyanin topraklarina,hem amerikanin hemde almanyanin ,daha evvelde oldugu gözü var.ukrayna rusyadan uzaklasti,sira beyaz rusyada!ukrayna karadenizin kuzeyinden kazakistanla bir koridor oluşturmasi,mümkündür buda rusyanin sonu demektir ama TÜRKIYE BIZ SADECE KAYBETTIKLERIMIZI MILLET OLARAK GERI ISTIYORUZ,NE AZINI NE ÇOGUNU!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı