ABD'den flaş teröristbaşı açıklaması

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Philip Kosnett, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'nin iadesi konusunda, açıklamalarda bulundu.

ABD'den flaş teröristbaşı açıklaması
ABD'den flaş teröristbaşı açıklaması
GİRİŞ 11.01.2018 12:46 GÜNCELLEME 11.01.2018 12:50
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır, ABD'nin Ankara  Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Kosnett ile görüştü.  Görüşmede, Türkiye-ABD ilişkilerinin geliştirilmesi ve önümüzdeki  dönemde parlamentolar düzeyinde atılacak adımlar gündeme geldi.

 Bozkır ve Kosnett, Irak, Suriye ve bölgede devam eden gelişmeler  üzerine fikir alışverişinde bulundu. Kosnett, burada yaptığı açıklamada, TBMM'nin Türk-Amerikan  ilişkilerinde önemli bir rol oynadığını söyledi. Görüşmede, TBMM'nin ve Amerikan Kongresi'nin iki ülke ilişkileri  üzerindeki rolünü konuşacaklarını anlatan Kosnett, "Amerikan Büyükelçiliğinde,  biz her gün 24 saat Türk-Amerikan ilişkilerini güçlendirmek için çalışıyoruz."  dedi.

 Öte yandan toplantı öncesinde  FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen'in iadesine ilişkin sorusu üzerine Kosnett, "Bu devam eden tartışmayı,  önümüzdeki haftalar ve aylar boyunca yoğun bir şekilde sürdürüyor olacağız" diye  konuştu. Philip Kosnett, Türkiye ve ABD'nin imzaladığı suçluların iadesi  anlaşması çerçevesinde iade konusunun ele alındığını hatırlatarak, "Bizim Adalet  Bakanlığımızın ve Türkiye Adalet Bakanlığı'nın, Amerikan tarafının bu konuyu  takip etmesi noktasında gerekli bütün bilgileri aldığından emin olmak için çok  yakın çalıştığını söyleyebilirim." değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR 4
  • can polat 6 yıl önce Şikayet Et
    Aptal abd liler herkesi kendileri gibi aptal saniyorlar, he inandik soytarilar.
    Cevapla
  • Beto 6 yıl önce Şikayet Et
    Sümüklü abd de geberecek..zaten VATANI..cekecegi cezayí cenabi ALLAH hepimizden daha iyi bilir..!Abd nin aciklamalari bir köpegin inlemesi gibi..
    Cevapla
  • olur 6 yıl önce Şikayet Et
    traşa devam.
    Cevapla
  • ilcanes 6 yıl önce Şikayet Et
    Geç bunları
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yine başladılar! Seçime 2 gün kala anket operasyonu
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…