2 bin YTL maaşla komando aranıyor

Kara Kuvvetleri ve Jandarma Genel Komutanlığı komando uzman erbaş alımı için duyuru yaptı. 'Kritik sınıf' vurgusu yapılan ve 2 bin YTL maaş alacak olan uzman adaylarda...

2 bin YTL maaşla komando aranıyor
2 bin YTL maaşla komando aranıyor
GİRİŞ 06.07.2007 09:08 GÜNCELLEME 06.07.2007 09:08
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

2 BİN YTL MAAŞLA KOMANDO ARANIYOR
Kara Kuvvetleri ve Jandarma Genel Komutanlığı komando uzman erbaş alımı için duyuru yaptı.

Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Başbuğ’un açıkladığı profesyonel ordu için ilk adım atıldı. Kara Kuvvetleri ve Jandarma Genel Komutanlığı komando uzman erbaş alımı için duyuru yaptı. “Dağ arslanları” olarak da adlandırılan bu profesyonel komandolar yaklaşık 2 bin YTL maaş alacak

Genelkurmay Başkanlığı, terörle mücadelede etkin görev yapacak profesyonel ordu için ilk adımı attı. Kara Kuvvetleri Komutanlığı ile Jandarma Genel Komutanlığı, komando tugaylarında görevlendirilecek uzman erbaş alımı için harekete geçti. Her iki komutanlığın internet sitesinde yapılan duyuruda, uzman erbaş olma şartları tek tek sıralandı.

Buna göre, askerliğini hâlâ Özel Harekat Tabur Komutanlıkları ile Komdando Er Eğitim Birlikleri’nde “komando” olarak yapan ve terhis süresi 3 yılı geçmeyen kişiler uzman erbaş olmak için başvuruda bulunabilecek. TSK’da “Dağ arslanları” olarak da adlandırılan, komando uzman erbaş olmak için en az lise ve dengi okul mezunu olmak gerekiyor. Uzman erbaşların görev tazminatları ile birlikte 2 bin YTL’ye kadar maaş almaları bekleniyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terörle mücadelede profesyonel yapıya geçeceğini, ilk kez Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ 27 Haziran 2007 Çarşamba günü Eğirdir’de açıklamıştı.

2 bin YTL maaş
Geniş özlük haklara sahip olan uzman erbaşlar, 3269 Sayılı Uzman Erbaş Kanunu’na göre göreve başlayacak. Uzman çavuşlar 10’uncu derecenin birinci kademesinden, uzman onbaşılar ise 11’inci derecenin birinci kademesinden göreve başlatılacak.

Uzman erbaşlar lojmanlardan yararlanabilecek, askeri hastanelerde eş ve çocukları ile ücretsiz tedavi görebilecek, Silahlı Kuvvetler tazminatı, aile yardımı ödeneği, doğum yardımı ödeneği alabilecek. Uçuş ve paraşüt hizmetlerinde görevlendirilendirilecek uzman erbaşlar Silahlı Kuvvetler hizmet tazminatına ek olarak, aylık uçuş ve atlayış tazminatı alacaklar. Uzman erbaşların alacakları görev tazminatlarıyla birlikte 2 bin YTL’ye kadar maaş almaları bekleniyor.

Uzman erbaş olabilme şartları
-En az lise ve dengi okul mezunu olmak,
-Askerliğini yapıyor veya terhis olalı en fazla üç yıl olmak,
-Başvuru gününden 26 yaşından gün almamış olmak,
-Askerliğini Özel Harekat Tabur Komutanlıklarında veya Komando Er  Eğtitim Birliklerinde ‘Komando’ olarak yapıyor ve yapmış olmak,
-Sevk edileceği asker hastanelerinden ‘Komando Uzman Erbaş Olur’ sağlık raporu almak
-Türk Silahlı Kuvvetleri’nde daha önce subay, astsubay, uzman jandarma veya uzman erbaş olarak istihdam edilmemiş olmak,
-Askeri öğrencilikten ilişiği kesilmemiş olmak.
-Başvuru şahsen veya posta ile
-Uzman erbaş almak isteyenler 23 Temmuz-17 Ağustos 2007 tarihlerinde Ankara Cebeci’de bulunan Kara Kuvvetleri Personel Temin Merkezi Komutanlığı’na, jandarma uzman çavuş olmak isteyenler 30 Ağustos 2007 günü mesai bitimine kadar Ankara Beştepe’deki Jandarma Okullar Komutanlığı Uzman Erbaş Kayıt-Kabul Komisyon Başkanlığı’na şahsen veya posta ile başvurabilecek.

Profesyonel eğitim alıyorlar
Komando tugaylarında görev yapacak uzman erbaşlar Eğirdir Dağ ve Komando Okul Komutanlığı, Manisa-Kırkağaç 6’ncı Jandarma Komando Eğitim Alayı ile İzmir Foça 7’nci Jandarma Komando Eğitim Alayı’nda Doğu ve Güneydoğu’yu aratmayan dik, kayalık ve derin çukurlarla dolu arazide eğitim görecekler. Uzman erbaşlar 27 kişiden oluşan komando timlerinde 5 ay süreyle gerçek mermilerle atış, sızma, el bombası atışı, hayatı idame, gece ve gündüz şartlarında ateş altında ilerleme ve sürpriz hedef atış alanından geçiş eğitimi alacaklar.

‘Kritik sınıf’ vurgusu yapıldı
İlanda, “Kritik Sınıf ve Branş” vurgusu dikkat çekti. Kara Kuvvetleri Komutanlığı, uzman erbaşların yanı sıra “Tankçı, Hava Savunma ve Muhabere” sınıfında da uzman erbaş alacak. Tankçı sınıfındaki uzman erbaşlar, “Tank komutanı, tank, K/M top, ZMA/ZPT şoförü, tank doldurucusu, nişancısı, top/obüs komutanı, güdümlü roket nişancısı, stinger nişancısı” olarak görev yapacaklar.



YORUMLAR 61
  • serkan karatepe 16 yıl önce Şikayet Et
    her şey para demek değildir. bende bu sınava girdim ve 100 puan aldım daha mülakatlar var ama olur büyük ihtimalle ben 2000 ytl için orduya katılmıyorum Türk ordusunda olamk benim için şereftir onurdur bu onura layık olmak için orduya katılmak istiyorum ben askerden geleli 2 yıl oldu kendime ait işyerimde var ve aylık gelirimde 2000 ytl nin üstünde ama ordaki asgari ücrette olsa bu kararım değişmeyecek dedim ya orası benim için parayla pulla ölçülmez
    Cevapla
  • yunus ispir 16 yıl önce Şikayet Et
    ben vatan için bu işe gönüllüyüm. ben izmir eski foçada özel hareket c timi eğitimi aldım amasya alpaslan özel hrkt c timinde görev yaptım bu işi çok istiyorun ama yaş gereği başvuru yapamuyorum ve cok üzülüyorum yaşımda 28 aynı zamanda gecdiğine inanmıyorum bilgisi olan varsa yardımcı olsun profesyonel asker olduğuma inanıyorum
    Cevapla
  • hasan YILDIRIM 16 yıl önce Şikayet Et
    . Editörün notu Lütfen yorumlarınızı küçük harflerle yazın Selamlar
    Cevapla
  • hasan YILDIRIM 16 yıl önce Şikayet Et
    . Editörün notu Lütfen yorumlarınızı küçük harflerle yazın Selamlar
    Cevapla
  • salih aygör 16 yıl önce Şikayet Et
    emeklilik yok muuuuuuu. özlük haklar çok iyi deniliyor ama emklilik yok bu nasıl devlet işi aceba emekli yaşı gelmeden ya şehit olurlar yada gazi diyemi düşünüyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!
Erdoğan talimatı verdi! TCG Anadolu'dan daha büyüğü tasarlanıyor