CHP kurultayında Kılıçdaroğlu'na kötü haber

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 36. olağan kurultayında Muharrem İnce 165 delegenin imzasını alarak genel başkanlığa aday oldu.

CHP kurultayında Kılıçdaroğlu'na kötü haber
CHP kurultayında Kılıçdaroğlu'na kötü haber
GİRİŞ 03.02.2018 11:25 GÜNCELLEME 03.02.2018 13:39
Bu Habere 69 Yorum Yapılmış

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 36. Olağan Kurultay bugün başladı. Partililer sabahın erken saatlerinde Ankara Arena spor salonunu doldurdu.

MUHARREM İNCE 166 İMZAYLA ADAY OLDU

Muharrem İnce, 166 delegenin imzasıyla genel başkan adayı oldu. Muharrem İnce'nin topladığı imza sayısı aslında Kurultay'da yapılacak oylama açısından önemli. 2014 yılında Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından 5 Eylül 2014'te gerçekleşen 18. Olağanüstü Kurultay'da da aday olan Yalova Milletvekili Muharrem İnce, o kurultayda 177 imzayla, Kemal Kılıçdaroğlu ise 944 imzayla aday gösterilmişti. Kılıçdaroğlu, 18. Olağanüstü Kurultay'da 1155 geçerli oyun 740'ını almış, İnce ise delegelerden 415 oy almıştı. Böylece İnce, bir önceki adaylığına kıyasla 10 imza daha az toplamış oldu.

Kılıçdaroğlu, 1 saat süren konuşmasını "Hak, Hukuk ve Adalet" sloganıyla bitirirken kurultay salonunda Kılıçdaroğlu'nun Adalet Yürüyüşü'nde de kullanılan marş çalındı. 

CHP'DE BİR DÖNEM SONA ERDİ

Deniz Baykal'ın genel başkanlığı bırakmasının ardından yavaş yavaş tasfiye edilen CHP'nin ulusal kanadı bugün itibariyle tamamen tasfiye edildi. Kurultay'da görülmeyen İstanbul Barosu eski başkanı Ümit Kocasakal ve YARSAV eski Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun CHP tüzüğünün öngördüğü yeterli oyu toplayamadı

İLK GERGİNLİK

 

 

Salonda ilk gerginlik ise bir grubun “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” sloganı atmasıyla yaşandı. Sloganın atılmasının ardından salonda son ses müzik açıldı.

KARAYALÇIN SALONU TERK ETTİ

Eski genel başkanlara salonda yer ayrılmadığı görüldü. Hikmet Çetin davetliler arasında zor yer buldu. Murat Karayalçın tepki gösterdi ve gitti.

MUHARREM İNCE 165 İMZAYLA ADAY OLDU

 

YORUMLAR 69
  • Orhan Ayhangiller 6 yıl önce Şikayet Et
    Chp kurultayında neden savaş sahnesi göremedik? Yoksa sansür mü uygulandı? Muharrem İnce hep orta sahada topu oyaladı. Kaleye şut yok! Neden? Yoksa Kemal'i kasetle getiren kirli eller, İnci'ye 10 numara forvet tişörtünü kasten mi giydirmediler maçtan önce? Evet sayın seyirciler, tüm bu soeular ile maç bitti sayılmaz!
    Cevapla
  • Ayyıldız 6 yıl önce Şikayet Et
    Chp bu memleket için en büyük bela... ikincisi hdp
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    üzüldüm ya kemal bey giderse bizleri kim güldürecek gaflarıyla tuh tuh inşallah kemal bey kazanır :)
    Cevapla
  • NIYET 6 yıl önce Şikayet Et
    Mesele kılıçdaroğlu meselesi değil ki.chp nin zihniyeti değişmediği sürece başa ali gelmiş memet gelmiş ne farkeder.nerde bir terör örgütü var kol kola el eleler.avukatligini yapıyorlar.oso birliklerini bile terörist olarak gösteriyorlar ..daha ne söyleyeyim.
    Cevapla
  • Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Chp cia in partisi. Önceden Atatürkçülük ulusalcılık üzerinden gidiyorlardı şimdi tüm güçlerini büyük israil için birleştirme kararı aldılar eskileri tasfiye ettiler. Ordudan da kısmen ettiler. Planları tutsaydı içeride fetösü chp si hdp si dışarıda pkk sı ve diğer maşalar İsrail'in topraklarını güvence altına alacaklardı. Sonları çok kötü olacak ama Allah ın izniyle.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Binlerce kişinin emekliliği iptal ediliyor! Faiziyle geri ödeyecekler
Bahçeli Ferdi Tayfur'la kime mesaj verdi? 'MHP lideri buna çok tepkili'