CHP'de imza skandalı! Adaylığı iptal olabilir

Muharrem İnce'nin adaylığı için imza veren delegelerin bir kısmının mükerrer imza attığı, iki delegenin ise İnce için verdiği imzayı geri çektiği ortaya çıktı. Divan ısrar ederse İnce'nin adaylığı geçersiz sayılabilir.

GİRİŞ 03.02.2018 14:56 GÜNCELLEME 03.02.2018 16:13
Bu Habere 78 Yorum Yapılmış

CHP'nin 2 gün sürecek 36. Olağan Kurultayı başladı. 'Adalet ve Cesaret' temalı kurultayın ilk gününde genel başkanlık seçimi, ikinci gününde ise 60 kişilik PM ile Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri belirlenecek. Kılıçdaroğlu ve İnce'nin adaylığı resmileşirken, Kocasakal ve Eminağaoğlu yeterli imzayı toplayamadıkları için adaylık yarışına dahil olamadı.

49 MÜKERRER İMZA İDDİASI

CHP'de 165 imza ile genel başkanlığa aday olan Muharrem İnce için verilen 165 imzadan 49'unun mükerrer olduğu ileri sürüldü.

"49 mükerrrer imza tespit edildi" iddiası doğrulanırsa İnce seçimde yarışamayabilir. Mükerrer imzaları saptayan Divan Kurulu, bu arada İnce'nin adaylık konuşması yapmasına da izin vermişti. İmzaları yeniden kontrol eden Divan Kurulu'nun son kararı bekleniyor.

​İmzaların geçerli olup olmadığı konusunda nasıl bir karar verileceğine Divan karar verecek. İnce, 49 kişi çıkarılırsa gerekli 127 imzayı toplayamayarak 115 imzada kalmış olacak.

KURULTAY DİVANI'NDAN AÇIKLAMA

Kurultay Divanı Yılmaz Büyükerşen konuyu Muharrem İnce'ye iletti. İmza incelemesi devam ediyor. 

MUHARREM İNCE: BU İDDİALARA ŞAŞKINIM

Konuyla ilgili açıklama yapan Muharrem İnce 'İmza sıkıntım yok. Bu iddialara inanmayın. Bu algı operasyonu. Benim kimsenin lütfuna ihtiyacım yok.' dedi.

KILIÇDAROĞLU: İMZA İNCE İÇİN SAYILSIN

CHP genel başkanı Kılıçdaroğlu mükerrer imza için imzalar Muharrem İnce için sayılsın' dedi. Böylelikle İnce'nin adaylığı için sorun kalmadı.

GÜRSEL TEKİN: ÇÖZÜLÜR

Muharrem İnce'nin mükerrer imzalar nedeniyle seçimde yarışamayacağı iddialarını yorumlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin şunları söyledi: "Aşılmayacak bir sorun değil. Çoklu adaylarda zaman zaman bilerek ya da bilmeyerek imza verilebiliyor. Bu isimlere hangi ismi seçtiği sorulacak. Sayın Genel Başkan'ı da tanıyorum. Büyük ihtimalle sorun çözülecek."

 

 

 

YORUMLAR 78
  • cenk 6 yıl önce Şikayet Et
    bunlar önce kendilerini yönetmeyi öğrensinler ya güldürmeyin adamı yaa
    Cevapla
  • samimi 6 yıl önce Şikayet Et
    Chp Pkk nin e Fetönün sözcüsü olmus bir parti haline gelmistir
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Kim diktator gorun reismi .kemal mi
    Cevapla
  • Erkan 6 yıl önce Şikayet Et
    Muheremi bozuk para gibi harcadılar
    Cevapla
  • Erkan 6 yıl önce Şikayet Et
    Yine AKPARTIYE kestiler faturayı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yine başladılar! Seçime 2 gün kala anket operasyonu
İYİ Parti'den İmamoğlu'nu zora sokacak seçim çalışması! "Buradan itiniz"