AK Parti'nin oyu arttı, MHP düşüşte

Devletin “Hassas Kurum'larından birinin yaptırdığı son anket, seçimlere iki hafta kala oy oranlarının gözle görülür şekilde değiştiğini gösteriyor. İşte anketteki son oy oranları:

AK Parti'nin oyu arttı, MHP düşüşte
AK Parti'nin oyu arttı, MHP düşüşte
GİRİŞ 08.07.2007 15:43 GÜNCELLEME 08.07.2007 15:43
Bu Habere 181 Yorum Yapılmış

Devletin çok önemli bir kurumunun, önde gelen kamuoyu araştırma şirketlerinden birine yaptırdığı ankette, AK Parti tüm çalkantılara rağmen, 2002 seçimlerine kıyasla oylarını yaklaşık yüzde 5 oranında artırmış görünüyor..

Devletin “Hassas Kurumu”nun yaptırdığı son anket, seçimlere iki hafta kala oy oranlarının gözle görülür şekilde değiştiğini gösteriyor.

Devletin çok önemli bir kurumunun, önde gelen kamuoyu araştırma şirketlerinden birine yaptırdığı ankette, AK Parti tüm çalkantılara rağmen, 2002 seçimlerine kıyasla oylarını yaklaşık yüzde 5 oranında artırmış görünüyor. Anketin sürpriz denilebilecek sonucu ise, pek çok ankette baraj sorunu hiç görünmeyen MHP’nin barajın altında kalıyor görünmesi.

Bir diğer sonuç ise yine seçimlerin barajı aşabilecek partileri arasında gösterilen Demokrat Parti ve Genç Parti’nin baraja yaklaşamayacak miktarda oy alacak partiler olarak görünmesi.

İşte “Hassas Kurumun” hassas anketinin sonuçları:

AKP yüzde 39,
CHP yüzde 19,
MHP yüzde 9,
Genç Parti yüzde 6,
DP 6.1,
Bağımsızlar yüzde 5,
kararsızlar yüzde 13,9.

AK Parti oy oranını son günlerde yürüttüğü propaganda taktikleriyle yaklaşık beş puan artırmayı başarırken, AK Parti ile Bölücübaşı Abdullah Öcalan’ın idamı tartışmalarına girişen MHP’nin ise bu tartışmanın ardından 6-7 puanlık bir düşüş yaşadığı gözleniyor.

CHP’nin oy oranını hedeflediği ölçüde artıramadığı tespit edilirken, Genç Parti ve Demokrat Parti’nin yüzde 6 civarında seyretmesi “seçim öncesi sürprizi” olarak değerlendiriliyor.

YORUMLAR 181
  • efe dalkılıç 16 yıl önce Şikayet Et
    efeden muhammed dogruya cevap. ben turk halkının aptullah ocalanın ıdamını engelleyen,turban sorununu cozerrız deyıpte 2.partı olduktan sonra sozunu tutmayan,ulkeyı batıran bahcelıye.yıllar once dep lileri meclise sokan ve ayrıca demokrasnin kurallarını uygulamayan denız baykalın chp sıne ğy vermez.ayrıca bır kısı soylesın bhcelı baykal bu ulkeye bu hızmetlerı yaptılar dıye bılsın.
    Cevapla
  • efe dalkılıç 16 yıl önce Şikayet Et
    efe dalkılıç izmirden yorum. sayın yorum yazan arkadaşlar.yorumların hepsini okudum.bazı arkadaslar akp %40 fılan dıyor diğer guruptakı arkadasların bazısı mhp secımı alır dıyor ve bır arkadas mhp %32 oy potansıyelı var diyor.acaba bu arkadasa buradan sormak ıstıyorum kendısı mhp nın bu kadar oy alabılecegıne inanıyormu?arkadaslar ben bızzat akp izmir mitingine gittim ve durumu burada gordum.bana inanınkı solun kalesı izmirde gundogdu meydanında gozunuzun gordugu heryer ınsandı.izmirde chp yı hezimete ugratacak.diger illeri siz dusunun
    Cevapla
  • Miray BAYRAK 16 yıl önce Şikayet Et
    Doğruymuş!. Arkadaş önce sen şu soyadını \"Eğri\" olarak değiştir!Ölçmeden tartmadan anlamadığın bilmediğin ya da anlamazdan geldiğin şeyleri papağan gibi ezberlediğin tekrarlarla karalamakatan başka birşey yaptığın yok!O iftiraların hesabını veremeyeceksiniz!!!
    Cevapla
  • selami yıldız 16 yıl önce Şikayet Et
    MHP li olmak istemezdim.. yaa her seçim %9 da kalmak insanın psikolojisini bozar be. hayır daha az oy alsa problem yok. ama arkadaşlar gidip 9. küsürle baraja takılıveriyolar. İnsanda komplex yapar bu durum... Arkadaşlar mhp %32 oy alır demişler. saygı duyuyorum. Bırakın tahmin yürütsünler, yapabildikleri bu. Yalnız ben 2 yi anladımda 30 ne onu çıkaramadım. mhp için çok uzak bi rakam dibi duruyo ama.
    Cevapla
  • Muhammed Doğru 16 yıl önce Şikayet Et
    hayal alemi. aldığı oy %34, ne CHP den ne SP den Ne GP den oy alması mümkün değil, Ağzına TÜRK kelimesi almayan TÜRK MİLLETİ diyemeyen ama şehide kelle, öcalana sayın diyen kişiye Türk Milliyetçileri zaten oy vermez, eee nerden devşireceksiniz %45 için gerek oyu? Berzani ve Talabaniden mi? aziz dost Bushtan mı Dünür Berlusconiden mi, elini öpmeye gittiğiniz PAPA dan mı:) bırakın palavrayı da Yüce Divan içi iyi avukatlar hazırlamaya bakın...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı