Baroya ve TTB'ye flaş düzenleme! Kaldırıldı

Hükümet, tüm meslek kuruluşlarını ilgilendiren ve meslek örgütlerinin isimlerindeki "Türk" ibarelerinin çıkarılarak değiştirilmesine ve bazı faaliyetlerini düzenlemeye yönelik çalışma başlattı.

Baroya ve TTB'ye flaş düzenleme! Kaldırıldı
Baroya ve TTB'ye flaş düzenleme! Kaldırıldı
GİRİŞ 07.02.2018 17:36 GÜNCELLEME 07.02.2018 17:36
Bu Habere 288 Yorum Yapılmış

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türk Tabipleri Birliğine ilişkin, "Bir defa onun başındaki 'Türk' ifadesi zaten Bakanlar Kurulu kararıdır. Bir defa onun oradan hemen, süratle çıkarılması lazım. Sadece Tabipler Birliği değil, Türkiye Barolar Birliği ile ilgili de aynı şey..." açıklamalarının ardından söz konusu birliklerin isimleri gündeme geldi.

Avukatların baroya, doktorların TTB'ye üye olma zorunluluğu kaldırılıyor

Hükümetten meslek kuruluşlarına ilişkin yeni düzenleme geliyor. Avukatların baroya, doktorların Türk Tabipler Birliği'ne üye olma zorunluğu kaldırılıyor.

Bu kapsamda tüm meslek örgütlerine ilişkin çalışma başlatan hükümet, Türkiye Barolar Birliği, Türk Tabipleri Birliği gibi kuruluşların da arasında bulunduğu tüm meslek örgütlerinin adları ve faaliyetleriyle ilgili düzenleme yapacak. Düzenlemelerle ilgili kanun değişiklikleri de gündeme alınacak. Planlanan çalışmalar çerçevesinde söz konusu kuruluşların isimlerindeki "Türk" ibarelerinin silinmesi de bulunuyor. 

 

 

Öte yandan serbest avukatlık yapmak için baroya kayıtlı olma şartı ile serbest doktorlukla ilgili Türk Tabipleri Birliğine üye olma şartları da ortadan kaldırılacak. Doktor, mühendis, avukat gibi meslek sahipleri istedikleri kuruluşlara üye olabilecek. Çalışmalarla, söz konusu kuruluşlara kamudan kaynak aktarılması gibi uygulamalara da son verilecek. Türkiye Barolar Birliğinin ismi ve faaliyetlerine yönelik 1136 sayılı Avukatlık Kanunu'nda, Türk Tabipleri Birliğinin de adı ve çalışmalarıyla ilgili hükümlerin yer aldığı 6023 sayılı Türk Tabipleri Birliği Kanunu'nda değişiklikler yapılması gerekiyor.

 

YORUMLAR 288
  • Kenanhan 6 yıl önce Şikayet Et
    mimarlar odasıda unutulmasın
    Cevapla
  • zeynel yetgin 6 yıl önce Şikayet Et
    mimarlar odasıda unutulmasın
    Cevapla
  • dadas45 6 yıl önce Şikayet Et
    para muslukları kesilecek dert başka sen chpli degilmsin ne farkın var kılıcdaroğlundan aynı tek tip insanlarsınız teröre destek verin sonra türküz hade ordan terör sevici seni bunları komple kapatmak lazım yada devlet referandum yapsın bunlar %5 geçmez bir avuç azınlık milletin kanını emiyorlar yazıklar olsun size türk diyene
    Cevapla
  • ATILLA TURK 6 yıl önce Şikayet Et
    gecccccccc kalinmis bir durum ne demek her doktor üyeolma zorunlulugu vede oraya üyelik parasi yatirmak hada hükümet kendi bindigi dali böyle kesiyor vatandas oraya buraya üye yapila yapila cebindeki paralara caliniyor kimse kimseyi bir yerlere üye olmaya mecbur etmesinler ha kendi aralarinda dernek kurarlar bunda kati bir denetim sistemi olmasi lazim yapacaklari her faaliyeti yada paenlin konususun hükümete bildirmeleri senelik sonuclandirmasindaki 1senelik enyi nerede ne yapmislar hangi aktiveteleri yapmislar bunlar soriulmali yazili olarak hükümete bildirmek zorunda birakilmalidir
    Cevapla
  • HAMİDO 6 yıl önce Şikayet Et
    Çok dan kapatılmaları da gerekirdi çünkü temeli oyan zihniyet kene gibi kan emiyorlar kendilerine mecbur bırakılıyorlardı ayrıştırma öteleştirme aynı sendikalar gibi partiler gibi herkes bir oda kura bilsin fakat mecbur olmamak şartı arasın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sürpriz gelişme: Hamas silah bırakma şartını açıkladı
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası