AK Parti'den flaş seçim açıklaması

AK Parti sözcüsü Mahir Ünal MKYK sonrası önemli açıklamalarda bulundu.

AK Parti'den flaş seçim açıklaması
AK Parti'den flaş seçim açıklaması
GİRİŞ 09.02.2018 17:20 GÜNCELLEME 09.02.2018 17:35
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplandı.

AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantı, saat 15.45'te başladı.

Toplantı sonrası AK PArti Sözcüsü Mahir Ünal basın toplantısı düzenliyor:

 

 

"Fırat Kalkanı Harekatı 6 ay sürdü 3 bin DEAŞ'lı etkisiz hale getirildi. Bu süreçte hiç kimsenin sivillere dönük hassasiyet açıklamasına şahit oldunuz mu, hayır. Aynı şekilde Zeytin Dalı Harekatı'nda da azami hassasiyet gösterdiği halde söz konusu PYD/PKK olduğunda Avrupalı dostların harekete geçtiğini, karalama propagandasına başladığını görüyoruz. 

ÖSO tartışmalarına CHP devam ediyor. Bu konuda CHP'den sağduyulu bir ses yükseldi. ÖSO'nun TSK ile harekatta bulunmasının önemli olduğunu açıkladı, Dursun Çiçek. CHP'nin kendi içindeki bu durum siyasi açıdan çok seslilik değil, çoklu kişilik bozukluğuna dönüşmüş durumda. Israrla CHP'nin son 3 yıldan bu yana kullandığı temel argümanlardan biri Türkiye'nin DEAŞ desteğiydi.

Biz Rakka'da PYD/YPG ile DEAŞ'ın ilişkisini ortaya koymuştuk. Bu konuda yeni bir gelişmeyi paylaşmak istiyorum. Rakka, Afrin ve Deyriz Zor'da 400 DEAŞ'lı militanı PYD'nin Türkiye'ye karşı savaşma şartıyla serbest bıraktığı bilgisini sizinle paylaşmak istiyorum."

UYUM YASALARI

Uyum yasaları komisyonları, 5 komisyon olarak çalışmaya devam ediyor. Milli Mutabakat Komisyonu çalışmalarına devam ediyor. Seçim kanununun bir gereği olarak, 1 yıl önce düzenlenmesi gereken yasalarla ilgili çalışmalar sürüyor. Yüzde 10 barajının korunması hususunda mutabakat oluştu.

"YEREL SEÇİM TEK ZARF, TEK SANDIK ÜSTÜNDEN YAPILACAK"

Seçim pusulası konusunda partilerin asıl maksadı olan, kurumsal kimliğini korumak, oylarının belli olmasını sağlayacak şekilde çalışmamız da devam ediyor. Yerel seçimlerde tek zarf tek sandık üzerinden yapılacak seçimler. Bunu da bir bilgi olarak sizlerle paylaşayım. Meclis'e ilk olarak yerel seçimlerle ilgili düzenlemeyi göndereceğiz. 

Bugün aynı şekilde İstanbul İl Başkanımız görevinden ayrıldığını açıkladı. Hizmetlerinden dolayı sayın Selim Temurci'ye teşekkürlerimizi iletiyoruz. Yeni İl Başkanımız sayın Bayram Şenocak Bey'e de muvaffakiyetler diliyoruz. Şu ana kadar 42 il ve 835 ilçede kongrelerimiz tamamlandı. Nisan ayına kadar da bütün kongrelerimizi tamamlamayı planlıyoruz. Büyük Kongre de 12 Eylül 2018'de düşünüyoruz. 

YORUMLAR 10
  • selim 6 yıl önce Şikayet Et
    ak parti bence seçimlere yanlış hazırlanıyor. Cumhurbaşkanı aynı zamanda ak parti genel başkanı olarak partisindeki milletvekili ve başbakana ki oda partide milletvekili. İdam yasası ile ilgili hazırlık yapın bu işi yapmalıyız milletin isteği bu yönde derhal hazırlıkları yapın ve meclise getirin diyebilir. Ama ses yok buda seçimlerde ak partiye azda olsa oy kaybına neden olur. Şahsen ben idam gelirse destek veririm bu kadar hainin nefes alması zoruma gidiyor. binlerce şehidin hakkı verilmeli.
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    umarım emeklileri görürsünüz
    Cevapla
  • enoisse 6 yıl önce Şikayet Et
    derhal erken seçim olmalı! istikrar olmali ki Türküyenin gücüne güç katılsın!
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    istikrar zaten var, neyin kafasını yaşıyorsun?
    Cevapla
  • abdullah 6 yıl önce Şikayet Et
    derhal seçim yapılmalıdır muhalefet dağınık tam sırası rüzgar kuvvetli reis
    Cevapla
  • Sedat 6 yıl önce Şikayet Et
    Evet malesef CHP çok seslilik olayını yanlış anlamış. Bu çok seslilik değil resmen Bremen mızıkacıları her kafadan bir ses çıkıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3'te 30. uçuş da tamamlandı
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı