Başsavcılık harekete geçti! HDP'ye soğuk duş...

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin HDP Kongresi'ndeki açıklamaları nedeniyle Buldan ve Önder hakkında soruşturma başlattı.

GİRİŞ 12.02.2018 12:44 GÜNCELLEME 12.02.2018 12:44
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP 3. Olağan Büyük Kongresinde bölücü terör örgütü liderininin posterinin açılması, Afrin bölgesindeki terör örgütlerine yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin söylemler nedeniyle Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan soruşturmaya ilişkin yapılan açıklamada, "11/02/2018 günü Ankara'da gerçekleştirilen HDP 3. Olağan Kongresi'nde bölücü terör örgütü liderinin posterinin açılması, TSK tarafından terör örgütlerine yönelik olarak uluslararası hukuk çerçevesinde ve meşru bir şekilde icra edilen Zeytin Dalı Harekatı'nın sivil Kürt halkına yönelik gösterilmeye çalışılması ile terör örgütü liderini övücü ve örgüt propagandası niteliğindeki açıklamaları nedeniyle terör örgütü propagandası yapmak, Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik Etmek ve Suçu ve Suçluyu övme suçlarından dolayı milletvekilleri Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmıştır" denildi. 

YORUMLAR 49
  • osmanlı 6 yıl önce Şikayet Et
    vatandaşlıktan atın, sınırdışı edin. afrine yallah!
    Cevapla
  • Alican 6 yıl önce Şikayet Et
    Siyasi partiler vatanın selahiyeti,ilelebet devamı,miletinin refahı için çüzümler üretirler..Bölücü,ayırıştırıcı ve dış mihraklarla gizli saklı pazarlıklara girişirlerse kapatılmayı bence hakediyorlar..Hdp dediğin partinin bir ayağı kandilde,diğeri avrupanın bize yıllardır kin güden ülkelerinde,gönlü ise afrinde mehmetçiklerimize kurşun sıkan alçaklarla beraberdir..Biz millet olarak artık bu hainlerden ebediyyen umidi kesmiş bulunmaktayız..Bunlardan adam olmaz.Hele vatandaş hiç olmaz..İnşallah hdp tez zamanda çöplüğe atılır..Bunun vakti çoktan gelmiştir..
    Cevapla
  • turk 6 yıl önce Şikayet Et
    bunlara hala neden izin veriliyor
    Cevapla
  • fatih 6 yıl önce Şikayet Et
    allah savcılardan razı olsun hepsini içeri tıkıp ölene kadar içeride çürütürler inşallah
    Cevapla
  • emret komutanım 6 yıl önce Şikayet Et
    Askerimiz bu zorlu şartlarda savaşırken bunlara bu konuşma hakkı taninmamali
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den uyarı! Kara bulut gibi çökecek! Dışarı çıkmayın...
"Para kulelerinde oklar Ekrem İmamoğlu'nu gösteriyor!"