İşte muhtemel 2019 seçimi oy pusulası

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın grup toplantısından sonra açıkladığı seçim ittifakının adının ‘Cumhur ittifakı’ olacağının belli olmasının ardında gözler yarın Meclis’e sunulacak 26 maddelik teklife çevrildi.

İşte muhtemel 2019 seçimi oy pusulası
İşte muhtemel 2019 seçimi oy pusulası
GİRİŞ 20.02.2018 15:37 GÜNCELLEME 20.02.2018 15:42
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

MHP ile AK Parti kurmayları arasında gerçekleşen seçim ittifakı görüşmelerinin ardından MHP lideri Devlet Bahçeli ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde görüşerek son detayları onayladı. Bu gelişmelerin ardından seçim ittifakı yapacak partilerin nasıl ittifak kuracağı belirlendi. Yarın TBMM Başkanlığı’na sunulacak dosyanın ardından seçim ittifakının Meclis’te oylandıktan ve Resmi Gazete’de yayımlandıktan sonra resmen yürürlüğe girmesi bekleniyor.

SEÇİM İTTİFAKINDA OY PUSULASI NETLEŞİYOR

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugünkü grup toplantısının ardından AK Parti ile MHP arasında yapılacak seçim ittifakının adını ‘Cumhur ittifakı’ olarak açıkladı.

Yarın Meclis’e sunulacak olan AK Parti ve MHP’nin uzlaştığı 26 maddelik kanun teklifine göre, milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy pusulasında ittifakın adının altında ittifakı oluşturan partiler yer alacak ve her hangi partiye oy veren ittifaka oy vermiş sayılacak.

İşte bu teklife göre 2019’da sandıkta karşımıza çıkması muhtemel seçim pusulası…

YSK 1 OCAK İTİBARİYLE SEÇİME GİREBİLECEK 9 PARTİNİN İSMİNİ AÇIKLADI

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), milletvekili, belediye başkanlığı, belediye meclisi ve il genel meclisi üyelikleri seçimlerine katılabilme yeterliliğine sahip siyasi partileri belirledi. YSK'nın Resmi Gazete'de yayımlanan kararında, 298 sayılı "Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun" ile 2820 sayılı "Siyasi Partiler Kanunu"nun ilgili maddelerine göre, 1 Ocak'tan en az 6 ay öncesi itibarıyla illerin en az yarısında teşkilat kurdukları ve büyük kongrelerini yaptıkları saptanan 9 partinin seçimlere katılma yeterliliği bulunduğu bildirildi.

Bu partilerin alfabetik sırayla Adalet ve Kalkınma Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Büyük Birlik Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Demokrat Parti, Halkların Demokratik Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Saadet Partisi ve Vatan Partisi olduğu belirtildi.

Diğer partilerin ise genel kongre veya teşkilatlanma koşulunu yerine getiremedikleri, dolayısıyla 298 sayılı kanunun 14. maddesinin 4. ve 11. fıkraları ile 2820 sayılı kanunun 36. maddesinde öngörülen nitelikleri kazanmadıklarının belirlendiği ifade edildi.

Yeni Şafak

YORUMLAR 23
  • Mehmet Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    İyi parti nerede bir yanlışlık olmasın
    Cevapla
  • TALHA 6 yıl önce Şikayet Et
    chp nin yeri hdp nin yanıdır,düzeltin bi zahmet
    Cevapla
  • Can Polat 6 yıl önce Şikayet Et
    bu ulke koalisyonlardan cok cekti, bitti artik insaallah hayirli olsun.
    Cevapla
  • Memleketim 6 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim Cellecelâlüh ömür verirse pusuladaki Ak parti MHP ittifakına gururla mührü vuracağım
    Cevapla
  • kerimcan 6 yıl önce Şikayet Et
    bahçeli reisi korku saldi :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail ordusu, Gazze'nin orta kesiminden çekildi
Mavi Balina’dan sonra ‘SimSimi’ tehlikesi! Hedefinde çocuklar var…