Bozdağ: Komisyon kuruldu! Hadım konusu da dahil

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, çocuğa cinsel istismar suçuna verilecek cezalara ilişkin, "Ceza kanunumuzdaki kademelendirmeye göre cezalar artırılacak. Hepsi ele alınacak. Bu ‘hadım konusu da dâhil" dedi.

Bozdağ: Komisyon kuruldu! Hadım konusu da dahil
Bozdağ: Komisyon kuruldu! Hadım konusu da dahil
GİRİŞ 20.02.2018 15:54 GÜNCELLEME 20.02.2018 15:54
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Ak Parti grup toplantısında gazetecilere cinsel istismar suçuna verilecek cezalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bekir Bozdağ, ceza yasasında yaşa göre bir kademelendirme olduğunu bildirerek şunları söyledi:

"Şu anda zaten ceza yasasında bir kademelendirme var. Yani yaşa göre kademelendirme var. 12 yaşını dolduran, 15 yaş ona göre, 18 doldurma vesaire o kademelendirme zaten bizim hukukumuzda var. Bu çalışma yapılırken de gene bu kademelendirmeye dikkat edilerek cezalarda bir artırım yapılacaktır. Çocukların cinsel istismarı kapsamında olan suçlar için, cinsel saldırı suçları, bunlar bir bütün olarak ele alınacak ve bütün suç unsurları tek tek değerlendirilecek, cezalar tek tek ele alınacak, tek tek onlar ilave gerekir mi, gerekmez mi, ona göre bir adım atılacak. 12 yaşın altındakilere cezalar artırılacak. 12 yaşın üstündekilere cezalar artırılmayacak diye bir şey söylemedim. Cezalar artırırken hem 12 yaşın altındakilerde, hem de 12 yaşın üstündeki çocuklara yönelik cinsel istismar suçlarında cezalar artırılacak. Ceza kanunumuzdaki kademelendirmeye göre cezalar artırılacak. Zaten dünyanın her tarafında böyledir. Bizim mevzuatımızda da zaten böyledir."

'CEZALARDA HADIM KONUSU DAHİL HEPSİ ELE ALINACAK´

Bekir Bozdağ, çocuk istismarını önlemeye ilişkin kurulan komisyonda konunun detaylı bir şekilde ele alındığını anımsatarak şöyle konuştu:

"Bu konuda Başbakan Yardımcımız Recep Akdağ'ın başkanlığında, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, ondan sonra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'dan oluşan bir komisyon kuruldu. Bu komisyon, bunu detaylı bir şekilde ele aldı. Hem güvenlik yönüyle tedbirler, hem Sağlık Bakanlığı yönüyle ilgili tedbirler, hem Milli Eğitim Bakanlığı, hem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, hem de ceza hukuku ve infaz hukuku bakımından Adalet Bakanlığı birde başka kurumlar bu konuda devlet kurumlarından mücadele etmesi gerekenler, yani bunların tamamı bütün olarak ele alınacaktır. Biz şunu biliyoruz, biz sadece cezalarla bu mesele tek başına halledilebilir olmuş olsa mesele kolay, ama şimdi bu ceza dediğimiz şey, suçun oluşumundan sonra karşımıza çıkan bir sonuç ve suç mağduru çocuklarımız olduktan sonra devreye giriyor ama bizim bir yandan bu cezaları azami düzeyde artırıp, caydırıcılığı çoğaltırken, öte yandan çocuklara yönelik suçların işlenmesine karşı çocukları koruyucu bu tür suçları önleyici tedbirler üzerinde yoğunlukla duracağız. Hepsi ele alınacak. Bu 'hadım konusu dâhil´ dedik. Onun dışında çocukları bunlara yönelten iletişim kanalları, bunlar da dâhil bütün bunların üzerinde durulacak. Yani her şey ele alınacak. Ne varsa her şey, tek tek ele alınacak. Ve hepsiyle ilgili hem düzenleme, hem yaptırımlar kısa bir süre sonra gelecek. Bu uzamayacak."

YORUMLAR 11
  • Vatann sever 6 yıl önce Şikayet Et
    Yaş ne olursa olsun ceza idam olmalı
    Cevapla
  • mohikan 6 yıl önce Şikayet Et
    idam idam idam .. akp bunu neden anlamak istemiyorsun ? hani meclise getircekdiniz, reis de imzalayacaktı. halkı kaybediyorsunuz.
    Cevapla
  • eryavuz 6 yıl önce Şikayet Et
    ne hadımı idam istiyoruz biz idam
    Cevapla
  • Bayan 6 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bakanım, hadım değil çözüm İdam idam ! Ne olacak çözüm istiyoruz kesin çözüm. İbret-i alem olsun Asın arsızları asın, İbret olsun, son olsun.
    Cevapla
  • SÜLEYMAN 6 yıl önce Şikayet Et
    bu hadım kanunu çıkmaz. kaç kere bizzat partiniz vekilleri engelledi..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak