Bülent Turan: Derdimiz Türkiye'nin güvenliği

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Suriye'deki meselenin bir terör meselesi olduğunu, Türkiye'nin kendi güvenliği için bunu yaptığını, haç, hilal tarzı bir tartışmadan kaynaklanmadığını ifade etmek istiyorum. Derdimiz, Türkiye'nin güvenliğinin sağlanması, terör faaliyetlerinin son bulmasıdır." dedi.

Bülent  Turan: Derdimiz Türkiye'nin güvenliği
Bülent Turan: Derdimiz Türkiye'nin güvenliği
GİRİŞ 22.02.2018 16:54 GÜNCELLEME 23.02.2018 10:06

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan konuşmasında bundan 56 yıl  önce bugün Harp Okulu Komutanı Albay Talat Aydemir'in meşru hükümete karşı darbe girişiminde bulunduğunu hatırlattı.

Darbe girişiminin başarısız kaldığını, Aydemir'in ise dönemin iktidarı  tarafından affedildiğini, ancak bir yıl sonra yeniden darbe girişiminde  bulunduğunu anlatan Turan, "Bu durumun yol açtığı sonuç oldukça ibret vericidir.  Demek ki bir anlamda darbecilik bulaşıcıymış. 'Darbecileri affedelim, daha  yumuşak davranalım' diyen arkadaşlarımıza, 15 Temmuzsonrası yaşanan  olumsuzlukları hatırlatmayı görev biliyorum." dedi.

 

 

Turan, dün akşam saatlerinde sanatçı Volkan Konak'ın sahne aldığı bir  mekanda silahların patladığı yönünde haberler çıktığını, bu haberlerin hemen  ardından ilgili kişiler açıklama yapmamışken eski ve yeni bazı milletvekillerinin  sosyal medya hesaplarından "Atatürkçülere saldırı var. Vatanseverlere saldırı  var" şeklinde paylaşımlar yaptığını aktardı.

Olayın aslı bilinmeden yapılan bu paylaşımların nedensiz gerginliklere  yol açabileceğinin altını çizen Turan, herkesi sağduyulu davranmaya ve ayrıntılı  bilgi sahibi olmadan değerlendirmede bulunmamaya çağırdı.

Turan, CHP'li Özel'in kaymakamlık sınavına ilişkin sözlerine de  değinerek, "Kaymakamlık sınavı kariyer sınavıdır. Usulleri bellidir. Dolayısıyla  bir mesleğe girerken memlekete, nüfusa göre kişiyi almak veya almamak diye bir  şey yoktur." diye konuştu.

"DERDİMİZ TÜRKİYE'NİN GÜVENLİĞİ"

Haç ile hilal kavramlarının gündem olmasıyla ilgili de Turan, şu  değerlendirmede bulundu:

"Bu iki ifade bir tarihi sembol olarak kullanıldı. Tabii ki  Suriye'deki meselenin bir terör meselesi olduğunu, Türkiye'nin kendi güvenliği  için bunu yaptığını, haç, hilal tarzı bir tartışmadan kaynaklanmadığını ifade  etmek istiyorum. Derdimiz, isteğimiz, Türkiye'nin güvenliğinin sağlanması, terör  faaliyetlerinin son bulmasıdır."

Özel de tekrar söz alarak, "Bedelliyi tercih etmeyen, askerden  kaçmayan, çürüğe ayrılmayan ama dini Hristiyanlık olan haçı kutsal olarak  boynunda taşıyan Mehmetçik'imiz de var. Bunu da bilmek lazım. 'Haç ile hilalin  savaşı' diyerek, birilerinin gönlünü kırmamak lazım. Bu ülkenin vatandaşları  içinde Hristiyan vatandaşlar da var. Bu konuda bir uyarıda bulundum, bundan  rahatsızlık duyulacak bir şey yok." açıklamasında bulundu.

AZERBAYCAN HEYETİNİN ZİYARETİ

Öte yandan Azerbaycan Milletvekili Elman Mehmedov ve beraberindeki  heyet izleyici locasına gelerek bir süre Genel Kurul çalışmalarını izlediler.

Birleşimi yöneten Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın, heyette Hocalı  katliamına şahit olan kişilerin de bulunduğunu kaydederek, "Tüm siyasi parti  grupları adına ben de sizlere hoş geldiniz diyorum. Bu vesileyle, Hocalı  Katliamını en sert şekilde bir kez daha kınadığımızı ifade etmek istiyorum.  Hocalı'da hayatlarını kaybeden tüm şehit kardeşlerimize Allah'tan rahmet  diliyorum. Azerbaycan'ın acısı Türkiye'nin acısıdır." diye konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Parti teşkilatı İstanbul’da milyonlarca seçmene nasıl dokunabiliyor?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü! 'Hazırız' mesajı!