Almanya'da Afrin sancısı!

Başbakan Angela Merkel'in lideri olduğu CDU ile koalisyon ortağı SPD'den önde gelen isimler Türkiye'nin Afrin harekatına küstahça ifadelerle tepki gösterdiler. CDU'lu Johann Wadephul, Zeytin Dalı'nın 'meşru bir harekattan daha fazlası' olduğunu söyledi.

GİRİŞ 22.02.2018 19:30 GÜNCELLEME 23.02.2018 10:51
Bu Habere 79 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin, sınırın diğer tarafındaki terör hedeflerine yönelik düzenlediği operasyonlar, PKK/PYD terör örgütüne açık ya da gizli destek veren ülkeleri çileden çıkardı.

Bu kapsamda, Almanya'da iktidardaki Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU) ile Sosyal Demokrat Parti'den (SPD) Zeytin Dalı karşıtı söylemler gelmeye başladı.

 

Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre bugün Alman meclisinde 'Yakın ve Ortadoğu'da Güncel Gelişmeler' başlıklı bir oturum düzenlendi.

"ERDOĞAN AFRİN KENTİ KUŞATMASI AÇIKLIYORSA…"

CDU meclis grubu adına kürsüde konuşma yapan Dr. Johann Wadephul, ''Eğer Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Afrin kentinin kuşatılmasını açıklıyorsa, bu teröristlere karşı düzenlenen meşru bir harekattan daha fazlasıdır'' dedi.

"BUNU AÇIK ŞEKİLDE SÖYLEYELİM"

Bunun Almanya tarafından da açık şekilde dile getirilmesi gerektiğini söyleyen Wadephul, Türkiye'ye 'uluslararası hukuka saygılı olma ve Suriye'nin egemenliğini koruma' çağrısında bulunarak hedef saptırmaya çalıştı.

"BU HAREKÂT, ÖYLECE HAYATA GEÇİRİLEMEZ"

Türkiye'nin 'bir NATO ortağı olarak anlamı ve Suriyeli sığınmacılar için yaptıklarına' değinen Wadephul, diğer yandan bu tür bir askeri harekatın 'öylece hayata geçirilemeyeceğini' söyledi.

"DEAŞ'A KARŞI SAVAŞANLARA SAVAŞ AÇILDI"

SPD Dış Politika Sözcüsü Niels Annen'ın ise yıllardır Türkiye aleyhine sürdürülen, ancak hiçbir gerçekliğe dayanmadığı için tutturulamayan klasik algı operasyonunu yineledi.

Türkiye'nin 'meşru müdafaa' hakkını dile getirmesini eleştirdi. Türkiye'nin sunduğu kanıtların 'kendisini ikna etmediğini' söyleyen Annen, Türkiye'nin Afrin'de savaştığı kişilerin 'DEAŞ'a karşı savaştığı' yalanına vurgu yaptı.

MERKEL AFRİN'İ ANMADI, DOĞU GUTA'YA 'KATLİAM' DEDİ

Oturumda söz alan Başbakan Merkel de, Suriye bağlamında Afrin'e değinmezken, Esed rejimi tarafından Doğu Guta'ya düzenlenen hava saldırılarını 'katliam' diye niteleyip kınadı.

MERKEL'E TEPKİ GÖSTERDİLER: NEDEN AFRİN HAKKINDA BİR ŞEY SÖYLEMEDİN?

Bu duruma Sol Parti ve Yeşiller partili milletvekilleri tepki gösterdi.

Sol Parti Meclis Grubu Başkanı Dietmar Bartsch, Merkel'in Türkiye'nin Afrin harekatına dair 'tek kelime etmemesinin basbayağı saçmalık' olduğunu söyledi.

YORUMLAR 79
  • adnan 6 yıl önce Şikayet Et
    bu durum almanlari ilgilendimez diyecegiz suriye onlarin hiç bir şeyi değil ama bizim komşumuz ve komşumuz suriyeden bize atilan roketler var şehitlerimiz var biz türkiye olarak kendimizi koruma hakkimiz var biz bariş için oradayiz terör örgütlerin hepsini oralardan yok edecegiz
    Cevapla
  • dost-düşman 6 yıl önce Şikayet Et
    yaf bu afrin battıkça battı bunlara ne dediğinizin önemi yok biz işimize bakarız siz anca deaş deyip masum insanları bombalamayı bilirsiniz biz önce içimizdeki ve sınırımızdaki hainleri halledeceğiz önümüzdeki 10 yıl içinde de sizleri bekleyin geliyoruz beklemesenizde geliyoruz bizim yeni sloganımız şudur SİZİN GİBİ DOSTA GEREK YOK DÜŞMANLARIMIZA KENDİMİZ YETERİZ varmı ötesi
    Cevapla
  • vatansever 6 yıl önce Şikayet Et
    biz afrindeki hainlere vuruyoruz, batıyı acıtıyoruz. ne etkili silah...
    Cevapla
  • LevRok 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu Parti ülkesinde tarihi hezimete ugradi , bunlarin sözünü Almanyada sadece solcular itibar ediyor.
    Cevapla
  • atii 6 yıl önce Şikayet Et
    it ürür, Mehmetcik VURUR
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan'dan yeni Kandil yapılanmasına uyarı: Hatadan dönün
Irak'la uzlaşma sağlandı, PKK'ya en büyük darbe geliyor! 40 km. derinliğe inilerek...