Erdoğan'dan Macron'a kritik telefon

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile telefonda görüştü.

GİRİŞ 26.02.2018 13:19 GÜNCELLEME 26.02.2018 15:15
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile telefonla görüştü. Görüşmede Afrin operasyonu ve bölgedeki gelişmeler ele alındı.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, iki lider, telefon görüşmesinde Suriye’deki son gelişmeleri ve ikili ilişkileri ele aldılar. Zeytin Dalı Harekatı’yla ilgili bilgi paylaşımında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin’in terör unsurlarından temizlenmesinin sığınmacıların Suriye’ye geri dönüşlerini beraberinde getireceğini belirtti.

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Afrin’deki operasyonda sivillerin zarar görmemesi için tüm tedbirlerin alındığına dikkati çektiği görüşmede, Suriye’deki insani durumla ilgili olarak BM Güvenlik Konseyi’nde oybirliğiyle kabul edilen ateşkes çağrısına da değinildi. Bu gelişmenin memnuniyet verici olduğunu belirten iki lider, başta Doğu Guta olmak üzere insani durumun iyileşmesi için ateşkesin hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladılar. Görüşmede, Suriye’de siyasi çözüm için ortak çaba harcamanın önemine işaret edildi.

Kıbrıs’a da değinilen görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, münhasır ekonomik bölge ve hidrokarbon kaynakları konularında KKTC ve Türkiye’nin hassasiyetlerini hatırlattığı kaydedildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron, önümüzdeki süreçte de temas halinde olma kararlılıklarını yinelediler.

YORUMLAR 7
  • Mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Yüzsüz gibi arar dururlar.Kendi egolarını tatmin ediyorlar.Türkiye den bilgi aldık bizde bir gücüz diyor adamlar. :)
    Cevapla
  • Akkurt 6 yıl önce Şikayet Et
    İyi ki doğdun reis
    Cevapla
  • Yorgun adam 6 yıl önce Şikayet Et
    Sayin cumhurbaskanim neden makrona yeni cimento fabrikasimi kuracak yoksa terorustlerin toparlanmalari icin durdurulsun diyor neden esada ses cikarmiyorlar salyangozlar türk askeri bitti demeden bitmiyecegini soyleyin belki anlarlar
    Cevapla
  • celali topuz 6 yıl önce Şikayet Et
    Satırarası reis diyorki; bu harekât, sığınmacıların geri dönmesine yönelik. Yoksa sığınmacıları Avrupanın kapısına bırakırız..
    Cevapla
  • vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    ya reis şu makrona bi patlatsan varya fransa bi daha toplanamaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?