Dışişleri'nden flaş Salih Müslüm açıklaması

Dışişleri Bakanlığı, teröristbaşı Salih Müslüm'ün serbest bırakılmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 27.02.2018 16:21 GÜNCELLEME 28.02.2018 09:02
Bu Habere 102 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Çekya'nın kararı sert bir şekilde kınandı.

HUKUKSUZLUK

PKK/KCK terör örgütünün Suriye uzantısı PYD terör örgütünün  lideri Salih Müslüm’e ilişkin geçici tutuklama talebimizin Çek Mahkemesi tarafından reddedilmesi Çek yargısının uluslararası hukuk ve terörle mücadele konusundaki sorumluluklarıyla bağdaşmamaktadır.

SAMİMİYETSİZ VE İNANDIRICILIKTAN UZAK

PYD, Çek Cumhuriyeti’nin de üyesi olduğu Avrupa Birliği’nin terör örgütü olarak tanıdığı PKK’nın Suriye yapılanmasıdır.

Çek Mahkemesi Salih Müslüm’ü tutuklamak yerine serbest bırakma kararı alarak, onlarca masum sivilin terör saldırılarında hayatını kaybetmesini ve onların ailelerinin acılarını umursamadığını göstermiştir.

Bu kararla Çekya Avrupa’da terörle mücadeleye ilişkin söylemin ne kadar samimiyetsiz ve inandırıcılıktan uzak olduğunun yeni bir örneğini vermiştir.

"ÇEKYA'NIN KARARI SÜRPRİZ DEĞİL"

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Salih Müslim'in serbest bırakılmasına ilişkin, "Bu tür kararlar sürpriz değil Türkiye için. Çekya'dan şimdi çıkan karar şaşırtıcı bir karar olmadı. Bu karar teröre çok net destek kararıdır" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Salih Müslim'in serbest bırakılmasına ilişkin, TBMM'de açıklama yaptı. Bekir Bozdağ, konuya ilişkin şunları söyledi: "Bir kişinin yaptırdığı faaliyetlerin terör faliyeti olması için daha kaç tane insanın yaralanması gerekir. PYD eli kanlı terör örgütüdür. Bu kararın yanlış bir karar olduğuna inanıyoruz  Bu karar teröre çok net destek kararıdır. Türkiye'ye karşı yapılan terör faaliyetlerinde destek kararıdır, bunu kabul etmiyoruz. Türkiye terörle etkin mücadeleye devam edecektir. Bunlarla mücadele etmek uluslararası ülkelerin ortak görevidir.  


Bu tür kararla sürpriz değil. Türkiye için şaşırtıcı bir karar olmadı, Çekya'dan şimdi çıkan karar. Bu benzer yaklaşımı tekrarlamaktan başka bir şey değildir. Çekya'da hukuk uygulansaydı bu terörist başı Türkiye'ye iade için geçici tutuklanmasına karar verildi."

 

 

YORUMLAR 102
  • Abdurrahman Kaba 6 yıl önce Şikayet Et
    Haaa Demek Paket Yapmıştınız...
    Cevapla
  • kurt 6 yıl önce Şikayet Et
    tüm suçlu iade anlaşmalarını iptal edin ulusal güvenliğimizi tehdit eden hiçbir suçlu iade edilmedi etmezlerde zaten hepsi onların beslemesi ağız birliği var aralarında bizimle naşşak geçiyorlar o anlaşmaların hiç bir anlamı kalmadı arada biiki adi suçlu verip keklerler
    Cevapla
  • Selam olsun sana aga 6 yıl önce Şikayet Et
    Ne guzel anlatmissin uleennnn
    Cevapla
  • Çekya 6 yıl önce Şikayet Et
    Terörist çekya
    Cevapla
  • kaptan 6 yıl önce Şikayet Et
    turkun turkten baska dostu yok ikiyuzlu avrupa sizin adaletinizin allah belasini versin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar