BM'nin Afrin açıklamasında dikkat çeken YPG detayı

BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Mark Lowcock, 'Türk makamları, (Afrin'e) insani erişimi sağlama konusundaki istekliliklerini vurguladılar, Şam'dan yardım konvoylarının geldiğini görmek istiyoruz ancak Suriye tarafı henüz kabul etmedi' dedi.

BM'nin Afrin açıklamasında dikkat çeken YPG detayı
BM'nin Afrin açıklamasında dikkat çeken YPG detayı
GİRİŞ 28.02.2018 21:37 GÜNCELLEME 28.02.2018 21:38
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

BM Güvenlik Konseyi'ni Suriye'deki gelişmelere ilişkin bilgilendiren Lowcock, BM'nin kuşatma altındaki ve erişimin zor olduğu 10 bölgeye insani yardım ulaştırmaya hazır olduğuna ancak BMGK'nın insani ateşkes kararına rağmen erişim izni verilmediğine dikkati çekti.

"BEŞ SAAT İÇİNDE YARDIM KONVOYU GÖNDERMEK MÜMKÜN DEĞİL"

 

Lowcock, Suriye'de 30 gün insani ateşkes talep eden karara rağmen Doğu Guta'daki insani durumun hiçbir şekilde iyileşmediğini, hiçbir tıbbi tahliyenin gerçekleşmediğini ve sivillerin bölgeden ayrılamadığını belirterek, Rusya'nın Doğu Guta'da ''günde beş saat insani mola'' kararına ilişkin, ''Beş saat içinde insani yardım konvoyu göndermek mümkün değil.'' ifadesini kullandı.

10 GÜNDE EN AZ 580 KİŞİ ÖLDÜ

Ateşkese rağmen daha fazla bombardıman, daha fazla ölüm ve yıkımın, daha fazla açlığın yaşandığını söyleyen Lowcock, 18 Şubat'tan beri Doğu Guta'da 580 kişiden fazla kişinin öldüğünü, binden fazla kişinin de yaralandığını söyledi.

"YPG SİVİLLERİN ÇIKIŞINI ENGELLİYOR, TÜRKİYE AFRİN İÇİN YARDIM KONVOYUNA YEŞİL IŞIK YAKTI"

Afrin'deki gelişmelere de değinen Lowcock, ''yerel yetkililer'' şeklinde tanımladığı terör örgütü PYD/PKK'nın sivillerin daha güvenli yerlere gitmesini engellediğini belirterek ''Türk makamları, (Afrin'e) insani erişimi sağlama konusundaki istekliliklerini vurguladılar, Şam'dan yardım konvoylarının geldiğini görmek istiyoruz ancak Suriye tarafı henüz kabul etmedi.'' değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 12
  • u mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    3 maymun oynanıyor.Esed vuruyor,Putin,İran izliyor.Dünya seyrediyor.Bizde henüz kendimizi Osmanlıdaki gibi, tek başına her türlü sorunu çözen konumunda görmüyoruz.100 yıllık gelişmelerden dolayı… Ama keser döner sap döner birgün hesap döner.Batının vahşi yüzünü tüm dünya görüyor artık.Günümüzdeki tüm savaşlar din savaşı.İslam-Küfür. savaşı
    Cevapla
  • Sarı çizmeli 6 yıl önce Şikayet Et
    Yıllardır Esed sivilleri yüzer yüzer katlederken kılı kıpırdamayanlar nedense Afrin harekatı mesafe aldıkça tutuştular. Şimdi de kukla terör devleti çekirdeğini kaybetmemek için Doğu Guta bahanesiyle kendi köpeklerini koruma altına almaya çalışıyorlar.
    Cevapla
  • adil 6 yıl önce Şikayet Et
    insansanız ypg ye sivilleri bıraktırın çoluk çocuğun arkasına saklanmasınlar. karı kılıklı pkk erkek gibi savaşsın. kadın kızın arkasında değil. neden hiç bir bm yetkilisi pkk ya sivilleri bırak demiyor. ama sivilleri pkk öldürecek eminim suçuda bize atmaya çalışacak. bakalım ozaman bm ne yapacak. pkk gibi bir terörist örgüte bm de sahip çıkıyor. doğu guta kimsenin umrunda değil. orada yüzbinler ölse umurlarında değil aceba afrini 1 ay durdurabilirmiyiz derdindeler.
    Cevapla
  • t.c 6 yıl önce Şikayet Et
    Dikkat bu kefereler yardım adı altında terorist tasirlar oraya.
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Gelsin bizde o teroristleri arıyok ne kadar çok geberirlerse bizim için okadar iyi.
    Cevapla
  • Merhaba 6 yıl önce Şikayet Et
    Ölmek isteyen gelsin.
    Cevapla
  • Hkalem 6 yıl önce Şikayet Et
    Anca gidersiniz Afrin den sadece PKK cesedi çıkabilir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı