CHP ittifak için her kapıyı çalıyor

AK Parti-MHP ittifakını eleştiren CHP, bir yandan da kapalı kapılar ardından HDP, İP ve SP yetkilileri ile ittifak pazarlıkları yürütüyor. MHP’li Tanrıkulu “Hani ittifakı eleştiriyordunuz?” diye sordu.

GİRİŞ 05.03.2018 08:33 GÜNCELLEME 05.03.2018 10:10
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Seçimler yaklaştıkça siyaset arenasında da ilginç gelişmeler olmaya başladı. AK Parti-MHP arasında aylar öncesinde başlayan ve nihayete ermekte olan “Cumhur İttifakı” gündemdeki yerini korurken, bu oluşuma karşı çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da parti kurmaylarına, “ittifak emri” verdiği görüldü. Önceki gün “seçim güvenliği” adı altında oluşturulan CHP heyetinin başta İyi Parti (İP) olmak üzere Cumhur İttifakı’na katılmayan muhalefet partilerinin kapısını çalmaya başlaması aynı zamanda eleştirilere yol açtı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Kenan Tanrıkulu, CHP’nin çelişkili tavırlarına dikkat çekerek, “MHP’yi eleştirenlerin şimdi kendi aralarında ittifak peşinde olduklarını görüyoruz. CHP, şimdi HDP, İP ve SP ile görüşüyor” dedi. CHP’nin bir yandan AK Parti-MHP ittifakını eleştirdiğini belirten Tanrıkulu, “Diğer taraftan aynı CHP ittifak peşine düşmüştür. İttifak için şu anda gizli toplantılar yapılmaktadır” dedi.

KOALİSYON-İTTİFAK FARKLI

MHP’li Tanrıkulu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile barajın fiilen yüzde 50+1’e çıktığını, siyasi partilerin uzlaşmaktan, seçim sonrası değil seçim öncesi ahlaki bir ittifak kurmaktan başka seçeneğinin kalmadığını ileri sürerek “Koalisyon ile ittifak aynı şey değildir. Koalisyon seçimden sonra çıkan tablonun dayattığı siyasi bir durumdur. İttifak ise siyasi partilerin ortak bir çalışma programı etrafında seçmene yani milletimize yaptığı bir deklarasyondur” ifadelerini kullandı.

CHP TARİHİNE BAKMALI

Kendilerini eleştiren CHP’nin şimdi gizli toplantılar eşliğinde ittifak arayışına girmesini, “Hani ittifakı eleştiriyordunuz?” şeklinde eleştiren Tanrıkulu, sözlerine şöyle devam etti: “CHP öncelikle tarihi ile yüzleşmelidir. 1960’lı yıllarda Demokrat Parti ile sandıkta başa çıkamayacağını anlayan CHP, o dönemde geniş çaplı bir siyasi ittifak oluşturmanın peşine düşmüştür. Bu kapsamda CKMP (Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi) ile Demokrat Partiye karşı güçlü bir ittifak oluşturmak adına görüşmeler yapmışlardır.”

İTTİFAK ARTIK SERBEST

“1995 seçimlerinde ANAP ile BBP, ANAP çatısı altında ittifaka gitmişlerdir. CHP 2007’de bu sefer DSP ile ittifaka gitmiştir. Bunların hepsinde kanuna karşı hile yapılmıştır. Yani o günkü ittifakların yasal bir zemini bulunmamaktaydı. Bizim yaptığımız ise; o dönemlerde olduğu gibi kanunları arkadan dolaşmak değil, tam tersine kanuni bir çerçevede ittifak müessesesini milletimizin önüne koymaktır. Milletimiz oyunu atmadan önce ittifakı şeffaf bir şekilde değerlendirebilecektir.”

YORUMLAR 7
  • deniz altınbaş 5 yıl önce Şikayet Et
    chp nın fetöcülerle içiçe oldugunu ısmı ıle cısmı ıle anlatayım, turgut özal üniversitesi fetöden kapandımı,ordan chpye hocalarından deniz altınbaş girdimi,olay ayyuka cıkmak uzereyken bu çakma doçent deniz altınbaş fetönün kamufle elemanı menfaati için her erkekle gorusen (!) bu kadın apar topar işden cıkarılmadımı
    Cevapla
  • Uzaktan 6 yıl önce Şikayet Et
    Vatan dusmanlari azalmiski chp destekte zorlaniyor
    Cevapla
  • NURİ 6 yıl önce Şikayet Et
    Kandil ve persilvanyayı unutmayın...hödük kalırsınız...
    Cevapla
  • Mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    CHP itifak arıyorsa HDP Anlaşma var demekki
    Cevapla
  • Bilal 6 yıl önce Şikayet Et
    Sp ise Mehmet Bekaroğluna Chp ye gönderip ve Genel Başkan Yardımcısı yaptirmalarindan anlaşılıyor Saadet Partisi ne kadar ilkel olduğu siyaset böyle birşey işte her seçime bakıyorum 0.9veya 0.5 alan bir parti gündem belirliyorum diye şımarıklık yapıyor çocuk gibi Gül mü aday olacak Akşener mi olacak kim aday koyacak olursa olsun Saadet diye birşey yok zaten yani Chp ip sp fetöcü ler hdp liler kim ne kadar zorlayacaksa zorlasın en fazla diyorum alacağınız oy yüzde 47 48 bandıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!
Gazze'deki zulüm Batı'yı İslam'a yönlendirdi: Avrupa'da on binlerce kişi Müslüman oldu!