Rusya: Esed rejimi davet edilmeyecek

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve İran Dışişleri Bakanı Zarif'in 16 Mart'ta Astana'da yapacağı toplantıya Esed rejimi ve muhalefet temsilcilerinin davet edilmeyeceğini söyledi.

Rusya: Esed rejimi davet edilmeyecek
Rusya: Esed rejimi davet edilmeyecek
GİRİŞ 07.03.2018 19:48 GÜNCELLEME 07.03.2018 19:48
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Zaharova, "16 Mart'ta Kazakistan'ın başkenti Astana'da Rusya, Türkiye ve İran dışişleri bakanları arasında Astana sürecinin garantör ülkelerinin çabalarını koordine etmek amacıyla üçlü görüşme yapılması planlanıyor. Görüşme, formatı bakımından Astana'daki üst düzeyli klasik görüşmelerden ayrılıyor. Zira bu görüşmeye Suriyeli hükümet ve muhalefet temsilcileri, Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura dışındaki yabancı gözlemciler katılmayacak" dedi.

"TARAFLAR NAZARBAYEV'LE GÖRÜŞEBİLİR"

Zaharova, görüşmenin taraflarının Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev'le bir araya gelebileceğini sözlerine ekledi.

Rusya'nın Astana Büyükelçiliği Müsteşarı Aleksandr Musiyenko, Lavrov, Çavuşoğlu ve Zarif'in 16 Mart'ta Astana'da Suriye gündemiyle bir araya geleceğini belirtmişti.

YORUMLAR 5
  • Hakan 6 yıl önce Şikayet Et
    Artık, suriye rejimiyle direk görüşmemiz gerekiyor. Suriyenin toprak bütünlüğünü sağlamak için beraber hareket etmek zorundayız. İsraille görüşüyoruz, ABD ile görüşüyoruz. Bunlarla direk görüşebiliyorsak. Suriye ile görüşmemek için hiçbir haklı gerekçemiz olamaz. İran, Suriye, Irak beraber hareket etsin. Burada ne ABD, ne Rusya barınabilir. ne de ABD nin ürettiği terörister tutunabilir. defoup bu bölgeden gitmek zorunda kalırlar. Artık uyanma ve ayıkma zamanı. çok geç olmadan.
    Cevapla
  • f_dogan76 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu zaman kadar yapılan mücadele ne içindi peki? Binlerin kanına giren bir katilin hükmü bu mu olmalı sence?
    Cevapla
  • Ağrılı 6 yıl önce Şikayet Et
    Konu Suriye ancak suryelilerden kimse katılmayacak bir ülkeyi ne hale getirdiler paramparça ettiler onun için cennet vatanımızın değerini bilelim bir olalım iri olalım diri olalım kardeş olalım çünkü bizim başka vatanımız yok bu vatan hepimizin saygılar selamlar...
    Cevapla
  • Aynen 6 yıl önce Şikayet Et
    Her zaman kardeş olup bu vatani kimseye yedirmeyiz Allahin izni inayetiyle
    Cevapla
  • Turizmci 6 yıl önce Şikayet Et
    Aynen kardeşim katiliyorum
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: 25 kişinin öldüğü faciada kararlar açıklandı!
Hasan Öztürk'ten dikkat çeken Cumhur İttifakı yazısı