AB ülkesinden Türkiye'ye övgü yağmuru

Macaristan Savunma Bakanı Istvan Simicsko, Macaristan ve Avrupa'nın güvenliği için yaptığı fedakarlıklardan dolayı Türkiye'ye müteşekkir olduklarını söyledi.

AB ülkesinden Türkiye'ye övgü yağmuru
AB ülkesinden Türkiye'ye övgü yağmuru
GİRİŞ 08.03.2018 16:55 GÜNCELLEME 08.03.2018 17:00
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Macaristan Savunma Bakanlığı binasında mevkidaşı Simicsko ile bir araya geldi.

Görüşme sonrasında düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Simicsko, ikili görüşmelerde yasa dışı göç ve terörizm konusunun ele alındığını belirterek, ''Macaristan ve Avrupa'nın güvenliği için yaptığı fedakarlıklardan dolayı Türkiye'ye müteşekkiriz.'' dedi.

 

 

Simicsko, Türkiye'nin istikrarının Macaristan ve Avrupa için önemli olduğunu, Türkiye'nin NATO'nun en güçlü ülkelerden birisi olduğunu ve özellikle sığınmacı konusunda attığı adımların örnek teşkil ettiğini vurguladı.

Türkiye'nin 4 milyona yakın sığınmacıyı misafir ettiğini aktaran Bakan Simicsko, ''Türkiye bize örnek bir ülke çünkü son 2-3 yıldan beri 4 milyona yakın mülteciyi misafir ediyor. Bakan Bey, sığınmacı krizinden beri Türkiye'de 270 binden fazla Suriyeli çocuğun doğduğunu kaydetti. Türkiye, sığınmacı krizinde Avrupa'ya gelen mülteci sayısının düşmesinde önemli rol oynuyor.'' diye konuştu.

Simicsko, Türkiye'nin terörle mücadele konusunda önemli tecrübesi olduğunu ve Türkiye ile iş birliğine önem verdiklerini belirterek iki ülkenin savunma sanayisi ve orduları arasında ortak eğitim yapılarak iş birliğini güçlendirmek istediklerini söyledi.

Türkiye'nin son dönemde savunma sanayi alanında önemli adımlar attığını ve Macaristan silahlı kuvvetlerinin de gelişmiş savunma teknolojisine sahip bir ortağa ihtiyaç duyduğuna dikkat çeken Simicsko, ''Bu konuda Türk dostlarımızın tecrübelerine güveniyoruz.'' dedi.

Simicsko, Çanakkale'de Macar birliğin Türk ordusu ile birlikte savaştığını hatırlatarak, bu yıl Gelibolu'da Macar anıtı dikilmesinin gündemde olduğunu belirtti.

YORUMLAR 17
  • Turk er 6 yıl önce Şikayet Et
    Salın suriyelileri avrupaya engellemeyin bi haftada ne istersek yapmazlarsa yazıklar olsun bana
    Cevapla
  • dadaş35 6 yıl önce Şikayet Et
    aklınızı çomakladılar bizim dünyada dostumuz yok menfaatler var kim seni neylesin biraz uyanın.
    Cevapla
  • ...... 6 yıl önce Şikayet Et
    Verin gazı. Nasıl olsa bütün yük Türkiye de.
    Cevapla
  • hüsnücan 6 yıl önce Şikayet Et
    Daha dün PKK/PYD Terörist başlarından Salih Müslimi TC ye teslim etmeyip serbest bırakan Macaristan değilmiydi. Bu neyin övgüsü. Güya bu tür övgülerle TC den özür dilercesine günah çıkarmaya ve gazımızı almaya çalışıyorlar. Sahte ve iki yüzlü dostluklarına karnımız yeterince doydu.
    Cevapla
  • ugur btn 6 yıl önce Şikayet Et
    Macarlar kadar islama düşman millet varmı acaba avrupada
    Cevapla
  • fatih 6 yıl önce Şikayet Et
    macaristan kadar türkiyeye destek veren bir ab ülkesi olmamıştır. ayrıca AByi çok sert eleştirir. belki de tiyatrodur ama görünen budur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu