CHP'de başkan adaylığı kolaylaşıyor

CHP’nin 19. Olağanüstü Kurultayı’nda ikinci günde yeni tüzüğün maddeleri görüşüldü. CHP Genel Başkanlığı’na aday adaylığı için 64 delegenin imzası yeterli olacak.

CHP'de başkan adaylığı kolaylaşıyor
CHP'de başkan adaylığı kolaylaşıyor
GİRİŞ 11.03.2018 08:43 GÜNCELLEME 11.03.2018 08:44
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

CHP’nin 86 maddelik yeni tüzüğü, 19. Olağanüstü Kurultayın ikinci gününde 12 saatlik zorlu bir mesai sonunda kabul edildi. Sert tartışmaların yaşandığı Kurultay’da ön seçim ile ilgili madde görüşülürken delegeler protesto etti. Kılıçdaroğlu, kurultayın kapanış konuşmasında delegelere teşekkür etti: “Önseçimler kaldırılmadı. Genel seçimlerde adaylarımızı dengeli olarak belirleyebilmek için düzenleme yaptık. Gerginlikler beni üzdü. Artık tartışmaları burada bitirmemiz lazım. 2019 için daha çok çalışacağız. ” 

CUMHURBAŞKANI ADAYI NASIL BELİRLENECEK

CHP’nin kabul edilen yeni tüzükte cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi konusundaki kriterler tüzüğe girdi. CHP’nin cumhurbaşkanı adayı, seçmen yoklaması, önseçim, aday yoklaması, merkez yoklaması yöntemlerinden birisiyle belirlenecek. Yönteme parti meclisi karar verecek. Yoklama, seçmen kütüğünde kayıtlı seçmenlerin katılımıyla yapılacak. 

CHP kurultaylarında önemli bir değişiklik yapıldı. Bugüne kadar genel başkan aday adayları, aday olabilmek için gereken delege sayısının yüzde 10’una denk gelen 127 imzayı toplayamadığı için bu iddiasından vazgeçmek zorunda kalıyordu. Kurultayda kabul edilen önergeyle imza sayısı yüzde 5’e indirildi. Bundan sonra 64 delegenin imzasını alan partililer genel başkanlığa aday olabilecek.

YORUMLAR 4
  • abdullah 23 6 yıl önce Şikayet Et
    daha fazla özgürlük,daha fazla demokrasi diyenler toplantılarını basına kapalı yapıyorlar. sevsinler sizin demokrasinizi.28 şubatta maskeleriniz düştü ne kadar zalim olduğunuzu gördük.Kork Allah'tan korkmayandan,korkma Allah'tan korkandan.
    Cevapla
  • NURİ 6 yıl önce Şikayet Et
    Başkan olmak için kılçıktaroğlunda hicezet alacaksın..yoksa partiden kovar...ona göre...
    Cevapla
  • Adalet 6 yıl önce Şikayet Et
    CHP'de Genel başkan olmaktansa Ak Pattide Üye olmak Evladır.
    Cevapla
  • Bozkurt 6 yıl önce Şikayet Et
    zaten kolay mosad versin kasedi direk başkansın
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor