Erdoğan: Ey NATO sen ne zaman...

Bolu'da partisinin 6. il kongresinde halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ey NATO sen ne zaman bizim yanımızda olacaksın" dedi.

GİRİŞ 11.03.2018 14:00 GÜNCELLEME 11.03.2018 14:50
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz bu NATO'nun en güçlü üyesiyiz. NATO'dan bir görev istendiğinde yeri geldi Somali'de Balkanlarda olduk. Şu anda Suriye'de bu olaylar yaşanırken ey NATO sen ne zaman bizim yanımızda olacaksın" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

Şu anda salonun içi tıklım tıklım dolu fakat sizleri burada görünce selamlamadan geçemezdim. Biz bugüne kadar hiçbir beşer planında gücün önünde eğilmedik. Sadece rabbimizin huzurunda rükuda ve secdede eğildik. Sizler gibi kardeşlerim arkamızda oldukça bize eğilmek asla yakışmaz. Dün Mersin, Antalya böyleydi. Bugün Bolu böyle. İnanıyorum ki şu anda Sakarya da böyle. Uzun bir zaman gelemedik, herhalde bizi bağışladınız. Yoğunlukları biliyorsunuz. 

3300 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Afrin'de şu anda Mehmedimiz, adeta bir savaş icra ediyorlar. Terör örgütlerine karşı adeta bir savaş icra ediyorlar. Ama hamdolsun azimle, kararlılıkla hedefe doğru ilerliyorlar. Buraya gelirken aldığım bilgiye göre  3300 teröristi etkisiz hale getirmişlerdi. Şimdi de Mehmedimiz böyle yürüyor. Dağ, taş demeden yürüyorlar. Cerablus'ta, Rai'de, El Bab'da kendisini gösterdi. Burada 950 kilometre karelik alan kontrolümüzde. Buralarda işgale mi gidiyoruz. Tam aksine biz teröristleri kovuyoruz. O toprakların gerçek sahiplerine oraları teslim etmeye gidiyoruz. Cerablus'ta böyle olmadı mı, 140 bin halk döndü, oralarda yaşıyorlar. Afrin'de de topraklarına dönmeye başladılar. Biz merhamet dininin mensuplarıyız. Bu yolda azimle, kararlılıkla yürüdük, yürüyoruz. Bu dinin mensupları olarak bizler, zerre kadar burada tavize yetkimiz yok. 

DİYANET'E BİR ARAYA GELİN TALİMATI

Son zamanlardaki bazı ortaya çıkıp da din adına ahkam kesenler var ya, bu noktada da açık net söylemem lazım. Din adına konuşmak bana belki yakışmayabilir ama bir Müslüman olarak dinime zafiyet getirenlere karşı konuşmak da hakkımdır. Biraz dini tedrisatım varsa buradan aldığım ilhamla konuşmam gerekiyor. Herkes diyoruz ki Diyanet İşleri Başkanlığımız, ilahiyatçılarımız, ilahiyat fakültelerimiz bu konuda bir araya gelip istişareleri ile şuraları ile gereken cevabı bunlara vermeli.

Meydanı da boş bırakmamalı. İbadete varıncaya kadar, beşeri münasebetlerimize varıncaya kadar bütün ilişkilerine varıncaya kadar bunları anlatmaları lazım. DEAŞ gibi bu insanlar ne diyorlar, İslam adına biz bunu yapıyoruz. Hadi oradan. Bizim dinimizde durup dururken siz bir insanı öldüremezsiniz. Bir insanın ölümüne neden olmak, tüm insanlığın ölümüne neden olmak gibidir. 

 

 

"SEFER GÖREV EMRİ" AÇIKLAMASI

("Reis bizi Afrin'e götür" sloganlarına) Gençler, her gün ben komuta kademesi ile Genelkurmay Başkanımla, "ihtiyaç var mı?"diyorum. Verdiği cevap, "Olsa sayın Cumhurbaşkanım ben size söylerim." Herhangi bir sıkıntı olduğu zaman sefer görev emrini ilan ederiz, önce ben yola çıkarım, ardından da beraber yola yürürüz. 

NATO'YA AFRİN SİTEMİ

Ülkemizi ve milletimizi esir etmek için başlatılan bu saldırıları boşa çıkartır çıkartmaz hemen bir başka tehdit daha başımıza musallat edildi. Terör koridoru oluşturmak isteyenler niyetlerini ifşa ettiler. Kimsenin beklemediği operasyonları başlattık. Bölgede uygulanmaya çalışılan plan bizi işbirliği yaptığımız güçleri gözden geçirmeye mecbur bıraktı. İşte içinde bulunduğumuz NATO, biz bu NATO'nun en güçlü üyesiyiz. Bir sıkıntı olduğu zaman NATO'dan görev geldiğinde, yeri geldi, Somali, Afganistan, Balkanlarda olduk. Suriye'de bu olaylar yaşanırken ey NATO sen ne zaman gelip bizim yanımızda yer alacaksın. Sürekli terör örgütleri bizi taciz ediyor. Peki, sen ne zaman ortaya çıkacaksın. Devamlı ben bunları mı söyleyeceğim. Arkadaşlarım bunları mı söyleyecek. Şu ana kadar hala olumlu bir söz yok. Aynı şekilde diğer bir takım hususlar da kimi başka güçlerle de bölgedeki fiili durum çerçevesinde ortak hareket etme yolunu aradık. Çok ciddi engellerle de karşılaştık. 

YORUMLAR 18
  • seyfullah 6 yıl önce Şikayet Et
    nato için türkiye tarafından ülke topraklarından defetme kararı alınsın
    Cevapla
  • Vatann sever 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye NATO'nun sınırı ama tacizlere hiç bir müdahale Yok ?Her gün NATO komutanlığı önünde NATO'yu protesto etmeliyiz
    Cevapla
  • çapraz ateş 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar hiç bir zaman bizim yanımızda olmayacaklar çünkü bunlar Çanakkale Zaferinde topluca bize saldıranların ta kendileridir artık kendimize gelelim
    Cevapla
  • BABA 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu NATO denen kurum tamamen abd uşağıdır.Türk ordusunu dünyanın birçok yerinde kullanmıştır.Bunun yanında yakın tarihte düşman hedefi olarak Türkiyeyi haritada göstermiştir.Türkiye için Nato bitmiştir.Natoya üyelik formalitedir.Bizim ordumuzu kullanmak.Bölgede stratejik olarak Türkiyeyi kullanmak için.Bizim için olumlu hiçbir hareketleri yok.Faydalarıda yok zarardan başka.
    Cevapla
  • bulent 6 yıl önce Şikayet Et
    reis nato afrinde fakat pkk nın yanında bizim yanimızda olmayada hiç niyetleri yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası