Erdoğan'dan 23 milyon eve mektup

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daha yeşil bir Türkiye için kaleme aldığı mektubu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından 23 milyon haneye yollanacak.

Erdoğan'dan 23 milyon eve mektup
Erdoğan'dan 23 milyon eve mektup
GİRİŞ 12.03.2018 14:22 GÜNCELLEME 12.03.2018 14:24
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu,yaptığı  açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ağaçlandırmaya çok önem verdiğine işaret  etti.

Bakan olduğu ilk gün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine dünya çapında ağaçlandırma seferberliği başlatması için talimat verdiğini aktaran Eroğlu,  2007'de başlattıkları ağaçlandırma çalışmaları kapsamında 2 milyardan fazla  fidanı toprakla buluşturduklarını, 2011'de dikilen fidan sayısının toplam 4  milyara ulaştığını belirtti. Geçen yıl yaklaşık 300 milyon fidanı toprakla buluşturduklarını ifade  eden Eroğlu, yaptıkları her merasimde vatandaşlara ücretsiz fidan dağıttıklarını,  vatandaşların kendi diktikleri fidanlara sahip çıktığını vurguladı. Eroğlu, "Pek çok ülkede orman varlığı azalıyor ama Türkiye'de orman  varlığı artıyor. Bu tapuyla sabit." dedi. AK Parti hükümeti döneminde orman alanlarının 15 milyon dekar  arttığına dikkati çeken Eroğlu, odun servetinin de yüzde 33'e yükseldiğini  söyledi.

 

 

DAHA YEŞİL BİR TÜRKİYE'Yİ BİRLİKTE İNŞA EDELİM

21 Mart'ın Dünya Ormancılık Günü olduğunu anımsatan Eroğlu, "Daha  Yeşil Bir Türkiye'yi Birlikte İnşa Edelim" sloganıyla yeni bir ağaçlandırma  seferberliği başlattıklarını bildirdi. Bakan Eroğlu, bu konuyla ilgili bir eylem planı da hazırladıklarını  vurgulayarak, şöyle konuştu:  "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle yeni bir  ağaçlandırma seferberliğini 21 Mart Dünya Ormancılık Gününde Cumhurbaşkanlığı  Külliyesi Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde başlatacağız. Ayrıca  İstanbul'da tamamladığımız, Central Park'ın 4 katı büyüklüğündeki Kanuni Sultan  Süleyman Şehir Ormanı açılışını canlı bağlantı ile gerçekleştireceğiz. Program  çerçevesinde, Türkiye geneli ve o il ile alakalı Bakanlığımızın yatırımlarını  ihtiva eden bir broşür, tohum ve Sayın Cumhurbaşkanımızın mektubunu posta yoluyla  takriben 23 milyon hanedeki vatandaşlarımıza bir zarf içerisinde ulaştıracağız.   İlk mektup Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından merasim esnasında postaya  verilecek."

Mektupların PTT tarafından ulaştırılacağını kaydeden Eroğlu, zarfın  içinde yer alan broşürlerde vatandaşların taleplerini, tavsiyelerini,  tenkitlerini ulaştırabilecekleri iletişim bilgilerinin olduğunu da sözlerine  ekledi.

YORUMLAR 14
  • EYTli 97 li 6 yıl önce Şikayet Et
    23 milyon zarf içindeki kagıtla zaten bir fidan eder 23 milyon fidan çöpe
    Cevapla
  • vatan perest 6 yıl önce Şikayet Et
    istanbulu batirdiniz imardan dolayi simdi yesilik diye kivraniyorsunuz halen ormanlar talan ediliyor yeter artik residanslara izin vermeyin istanbulda
    Cevapla
  • Turuncu 6 yıl önce Şikayet Et
    bu 23 milyon mektubun parası yarın muhalefet tarafından eleştiri konusu olacaktır, bir şey yapılırken düşünülüyor mu acaba
    Cevapla
  • Mystic2388 6 yıl önce Şikayet Et
    insanlara arabadan inip bisiklete binin yazan bir mektup yollasaydı küresel ısınmaya daha çok katkısı olurdu...
    Cevapla
  • vay be arkadaş 6 yıl önce Şikayet Et
    ben burda mezarlık yanındaki tepeye 100 tane ardıç dikmişdim daha öncede muhtarlıkla birlikde bundan 10-15 sene önce mezarlığı yeşillendirmek için 1000 tane farklı çam dikmişdik ve 40 tane ardıç..çamları yakdılar bi kısmı gitti şimdi de 100 tane ardıcımızı belediye sökdü yerini oydular park ve bahceler müdürlüğü yapıcakalrmış koskoca şehir ovaydı ova gitti her yer 16 katlı apartman doldu büyük şehir olduk ya eskiden tepeden emzarlık tepesindne bakınca yemyeşildi şehrimiz şimdi bakınca her yer rant ve beton bilmiyorum koskoca M. Ovası betonlaştı tarım bitti son kalan yeşil alanalrda şuurlandırılıyor ve şehirleşip betonlaşıyor dağ taş beton huzur kalmadı insanlık bitti bitecek
    Cevapla
  • trafik çilesi 6 yıl önce Şikayet Et
    diktiğin ağaçların sökülmesine çok üzüldüm. ama sen yine dikmeye devam et.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı