ABD'li komutandan ilginç Türkiye açıklaması

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Orgeneral Joseph Votel, Türkiye'nin güvenlikle ilgili kaygılarını anladıklarını, bu durumun tansiyonu yükselttiğini, Rusya'nın da Türkiye-ABD ilişkilerini bozmaya çalıştığını ve bundan endişe duyduklarını söyledi.

ABD'li komutandan ilginç Türkiye açıklaması
ABD'li komutandan ilginç Türkiye açıklaması
GİRİŞ 14.03.2018 04:37 GÜNCELLEME 14.03.2018 04:40
Bu Habere 115 Yorum Yapılmış

Orgeneral Votel, ABD Afrika Kuvvetleri (AFRICOM) Komutanı Thomas Waldhouser ile Senato Silahlı Hizmetler Komitesinde konuştu.

"TÜRKİYE BİR NATO MÜTTEFİKİDİR"

 

ABD'nin Türkiye gibi bir müttefiki ile Suriye’deki menfaatlerinin rekabet halinde olmasına ilişkin bir soru üzerine Votel, Türkiye’nin bir NATO müttefiki ve DEAŞ ile mücadelenin de önemli bir parçası olduğuna dikkati çekti.

"TÜRKİYE'NİN MEŞRU GÜVENLİK KAYGILARINI ANLIYORUZ VE BU TANSİYONA SEBEP OLDU"

Türkiye'nin güney sınırlarında meşru güvenlik kaygılarının bulunduğunu ve ABD'nin bunu anladığını belirten Orgeneral Votel, "Onların (Türkiye’nin) sınırları boyunca terörden kaynaklanan meşru güvenlik kaygılarını anlıyoruz ve tabii aramızda biraz tansiyona da sebep olmuş durumda ki şu anda özellikle de diplomatik ve askeri olarak bunun üzerinde çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE İLE ARAMIZI RUSYA BOZUYOR"

Orgeneral Votel'in Türkiye ile ABD arasındaki anlaşmazlıklar konusunda Rusya’yı suçlaması dikkati çekti.

Rusya’nın "kundakçı-itfaiyeci" rolünü oynadığını belirten Votel, Moskova’nın müttefikler arasına önce anlaşmazlık soktuğunu daha sonra arabulucu rolünü üstlendiğini savundu.

"RUSYA'NIN TÜRKİYE İLE İLİŞKİLERİMİZİ BOZMASINDAN ENDİŞELİYİZ"

Votel, "Rusya’nın, Suriye’nin kuzeyinde oynadığı rolden ve bunun ilişkilerimizi, özellikle de Türkiye ile ilişkilerimizi nasıl etkilediği konusunda kaygılıyım." diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 115
  • hıdır BUDUR 6 yıl önce Şikayet Et
    Sultan Alparslan 27 bin askeriyle Bizans topraklarında ilerlerken, keşfe gönderdiği askerlerden biri huzuruna gelip telaşla: — 300 bin kişilik düşman ordusu bize doğru yaklaşıyor, der. Alparslan hiç önemsemeyerek söyle der: — Biz de onlara yaklaşıyoruz.
    Cevapla
  • ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    ABD'nin yöneticilerine ne yedirip içiriyorlar alayı manyaklık hastalığına yakalanmış. dünyanın en aptal halkı da burada.. akılla sabittir. ABD'nin küresel güçlerden kurulması için verilen çaba çok cılız. Buda saçmalamarını berberinde getiriyor. Durmadan görevden almalar da yetmiyor. Onların fetösü daha derin. kanser sarmış ve ölecekler. Allah verede o güçler oradan taşınmadan gömülseler...
    Cevapla
  • ahmet eskici 6 yıl önce Şikayet Et
    Ukala herif 4 bin tır silahı dibimize rusya mı getirdi. Akıl fikir yoksulu şeytanın uşakları
    Cevapla
  • Hasan 6 yıl önce Şikayet Et
    Rusya ne bozacak siz kendiniz bozdunuz müttefik diyorsunuz hani destek afrinde Rusya hava sahasını açtı ABD ne yaptı PKK YPG ye silah verdi sizin gibi müttefik olmasın Rusya sizden daha iyi s400 verdiler.
    Cevapla
  • tabip doktor 6 yıl önce Şikayet Et
    Yediniz hamsinin kılçığını kafanız basmaya başladı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü