İşte yayınlamadığımız tek anket

Taraflı tarafsız her kesimin yaptığı anketlere sitemizde yer verdik. Sadece bir anketi yayınlamayı uygun görmedik. HABER7COM'da yer bulamayınca bir gazeteye ilan olan o anket:

İşte yayınlamadığımız tek anket
İşte yayınlamadığımız tek anket
GİRİŞ 23.07.2007 12:50 GÜNCELLEME 23.07.2007 12:50
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

Başkent Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi tarafından yapılan ve ilk olarak sadece bize verilen bu ankette bilinçli olarak halkın yönlendirilmeye çalışıldığı ve bunun için de HABER7COM'un çok sesliliğinin kötüye kullanıldığını farkettik ve bu anketi seçim öncesi sizlere yansıtmamayı uygun gördük.

İşte HABER7COM'da kendisine yer bulamayınca bir gazetenin sayfalarına ilan olarak verilen o anket:

SUNUŞ

Bu araştırma, Başkent Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi tarafından 11 – 14 Temmuz 2007 tarihleri arasında, Stratejist ve Araştırma Uzmanı Mehmet Murat Pösteki’nin koordinatörlüğünde Türkiye’yi temsil eden 39 ilde, % 37’si kırsalda, % 63’ü ise il ve ilçe merkezlerinde olmak üzere toplam 8436 kişi ile yüz yüze görüşülerek gerçekleştirilmiştir. Araştırmada cinsiyet, yaş ve eğitim kotası uygulanmıştır.Yapılan bu araştırmada % 95 güven sınırları içerisinde,hata payı +/- % 2,0’dir.

ARAŞTIRMA YAPILAN İLLER

İstanbul, Bursa, Kocaeli, Balıkesir, Edirne, Çanakkale, Ankara, Kayseri, Konya, Eskişehir, Çorum, Sivas, İzmir, Manisa, Denizli, Afyon, Muğla, Kütahya, Adana, Antalya, Mersin, Hatay, Samsun, Trabzon, Zonguldak, Bolu, Gümüşhane, Artvin, Erzurum, Elazığ, Van, Malatya, Kars, Diyarbakır, Bitlis, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Adıyaman, Gaziantep.

ARAŞTIRMANIN AMACI

Bu araştırmanın amacı siyasi partilerin 22 Temmuz’daki alacakları oy oranını tespit etmektir.

 

 

 

%

 

AKPARTİ

 

 

30,4

 

CHP

 

 

18,1

 

DEMOKRAT PARTİ

 

 

14,9

 

 

SAADET PARTİSİ

 

 

9,3

 

 

MHP

 

 

9,1

 

GENÇ PARTİ

 

 

4,2

 

 

BAĞIMSIZ ( DTP )

 

 

3,7

 

 

BAĞIMSIZ ( BBP )

 

 

2,3

 

 

DİĞER

 

 

3,0

 

 

HİÇBİRİ

 

 

5,0


AK PARTİ

Seçim yaklaştıkça AK PARTİ’nin oylarında bariz bir düşüş gözlenmektedir.Bunun iki önemli nedeni vardır.Birincisi Necmettin Erbakan'ın aktif bir rol üslenip tv programlarına ve mitinglere katılması ve buralarda AK PARTİ'yi yıpratıcı ithamlarda bulunmasıdır.İkinci nedeni ise Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı olamayacağının neredeyse anlaşılmış olmasıdır.Ak Parti’nin son haftaya net ifadelerle girmesi gerekmektedir.Aksi takdirde bu düşüş trendi daha da hızlanabilir.

CHP


22 temmuz seçimlerinin en rahat partisi Chp'dir. Ne iktidar olma ihtimali var nede baraj altında kalma ihtimali vardır. Deniz Baykal normal çalışma programını uygulayarak oylarının %20'nin altına düşmemesinin mücadelesi içerisindedir. Dikkatli olmaları gereken tek husus seçmenlerinin Mhp'ye oy verme eğiliminde olmasıdır.Anadolu da konuşulduğu gibi Mhp'nin baraj altında kalmaması için Chp seçmeni Mhp'ye yönelirse işte o zaman %15'i geçemezler ve bu Deniz Baykal’ın bitişi olur.

DEMOKRAT PARTİ

Yapmış olduğumuz tüm araştırmalarda açık bir şekilde ifade ediyoruz.Dp'nin baraj sıkıntısı yoktur,hatta barajın çok üzerindedir.Analizimize göre barajı dördüncü partinin aşması durumunda (bu ihtimal çok yüksektir) en güçlü hükümet alternatifi AKP+DP hükümetidir.Güneydoğu ve Doğu Anadolu’da yaptığımız araştırmalarda Demokrat Parti’nin oylarının inanılmaz şekilde arttığını görüyoruz.Aynı durum Karadeniz ve Marmara içinde geçerlidir.Ege ve Akdeniz’de zaten oyları yüksek olan Demokrat Parti oylarını daha da arttırmıştır.Bunlar araştırma sonuçlarıdır ve bilimsel verilere dayanmaktadır.

SAADET PARTİSİ

22 temmuz seçimlerinin kilit partisi Saadet partisidir.Oyları inanılmaz bir yükseliş trendindedir ve dördüncü parti olarak meclise girme ihtimali çok yüksektir.

MHP

22 Temmuz seçimlerinden önce net bir şekilde Chp ile koalisyon hükümeti kurmayacağını taahhüt etmez ve Dtp genel başkanı Ahmet Türk'ün akrabasının Mhp'den neden aday yapıldığını izah etmezse Mhp barajı aşamaz.

GENÇ PARTİ

Genç parti ile ilgili söylenecek tek şey 3 kasım 2002 seçimlerinden daha fazla oy almasının imkanı olmadığıdır.

BAĞIMSIZLAR

Mesut Yılmaz'ın Rize'den ve Hulki Cevizoğlu'nun da Ankara 1. bölgeden seçilmeleri garantidir.

DTP

Maksimum çıkaracakları milletvekili sayısı 18'dir.

BBP

Muhsin Yazıcıoğlu’nun seçilmesi garantidir.Bunun dışında en az dört ilde daha BBP destekli bağımsız adaylar seçimi kazanır.

SONUÇ

Sonuç olarak AK PARTİ, CHP ve Demokrat Parti’nin barajın çok üzerinde oldukları gözükmektedir. Dördüncü parti olarak barajı aşma ihtimali en yüksek parti Saadet Partisi’dir. MHP'nin barajı aşması için seçmenin beklentilerine cevap verecek taahhütlerde bulunması gerekmektedir.

İLİŞKİLİ HABER:

BAŞKENT STRATEJİK VE SOSYAL ARAŞTIRMALAR BU DURUMA İLİŞKİN ŞU AÇIKLAMAYI GÖNDERDİ

YORUMLAR 52
  • abdullah nurioğlu 16 yıl önce Şikayet Et
    HAMZA ÖLÇER. Milleti enayi sandın herhalde. Adamlar anket değil saptırma-yönlendirme çalışması yapmışlar ne diye yayınlansınki. Siz alemi sersem, kendinizi akıllı bilenlerdensiniz herhalde ama durum sandığınız gibi değil beyefendi! Millet aptal değil, haber7 hiç değil.
    Cevapla
  • Mesut türk 16 yıl önce Şikayet Et
    Miray. Çirkefleşmekten de ötesi Erbakan kendi kendini bitirdi. Biraz olsun seveni vardı o da kalmadı. Çağlayanda 1 milyon kişi topladık diyen saadetçiler kayboldu ortalıktan yerin dibine gömüldüler. Erkek olan ipi göğüsledi ürkekler kayboldu.
    Cevapla
  • Miray BAYRAK 16 yıl önce Şikayet Et
    HERKESTEN ÖNCE . Anketler yalan %20 yi aşacağız AKP devrilecek diyen SP lilere geçmiş olsun!İktidar beklerken sandığa gömülmek çok acı olsa gerek..O kadar çirkefleşmeye değdi mi!
    Cevapla
  • HAMZA ÖLÇER 16 yıl önce Şikayet Et
    neden yayınlamadınız.. çünkü işinize gelmedide ondan. baktınız yakın olduğunuz partinin oyunu düşük gösteriyor. sizin işiniz habercilik değil, seçmeni yakın olduğunuz partiye yönlendirmekte ondan. her görüşe açık olun lütfen tarafsız olun. lütfen yorumu yayınlayın...
    Cevapla
  • yusuf yok 16 yıl önce Şikayet Et
    yok. bazı arkadaşlar anketler hep yanlış diyordu doğru diyorlarmış meğer.ak parti daha fazla oy aldı...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'e veda eden ilk takım belli oldu!
Dolmabahçe'de önemli görüşme! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haniye'yi kabul etti