Seçim boyasının 'alerji' açıklaması

Seçimlerde parmağa sürülen boyanın, sağlığa zararının olmadığı bildirildi. Bmcolor firmasının yetkilileri, 'Boyanın 36 milyonda 1 kişide alerji yapmasından da üzgünüz' açıklamasını yaptı.

Seçim boyasının 'alerji' açıklaması
Seçim boyasının 'alerji' açıklaması
GİRİŞ 23.07.2007 12:44 GÜNCELLEME 23.07.2007 12:44
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Seçimlerde parmağa sürülen boyanın, sağlığa zararının olmadığı bildirildi. DMO'nun açtığı ihaleyi kazanarak 180 bin şişe seçim boyasını üreten Bmcolor firmasının yetkililerinden Aslıhan Erdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, boyalarının insan sağlığına zararının olmadığının daha önce Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi'nden aldıkları raporla belgelediklerini söyledi.


Seçim boyasının alerji yaptığı kişinin, boyayı nasıl kullandığını bilmediklerini, ancak olaydan üzüntü duyduklarını belirten Erdoğan şunları söyledi: "Boyamızın içerisinde insan sağlığına zararlı hiçbir kimyasal madde yok. Boyamız alerjik olsaydı 36 milyon seçmenin birçoğunda benzer rahatsızlık görülebilirdi. Boyamızı ürettikten sonra Hıfzıssıhha Merkezi'nden (insan sağlığına zararı olmadığı) yönünde rapor aldık. Boyanın 36 milyonda 1 kişide alerji yapmasından da üzgünüz." Aslıhan Erdoğan, boyanın teslimatından önce çok sayıda test yaptıklarını da ifade ederek "Boyamızın alerjiye neden olduğunu sanmıyoruz. Boya döküldükten sonra nasıl temizlenmiş? Boyanın döküldüğü bölgeye çıkartmak için neler sürülmüş? Elin boyanan bölümünde açık yara var mı? Bunları bilmiyoruz. Nevşehirdeki bir vaka dışında bize bir şikayet de gelmedi" diye konuştu.


HIFZISSIHHA MERKEZİNİN RAPORU


 Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi'nin seçim boyasıyla ilgili raporunda, "Ürünün herhangi bir karsinojenik etkisinin bulunmadığı anlaşılmıştır. Ancak, düşük miktarda tek uygulamada ciddi bir etki oluşturmayacağı düşüncesine ilaveten, hassas bireylerde ciltte irritasyon ve alerjik etkiler oluşturabileceği düşüncesi de vardır" ifadeleri yer alıyor. Nevşehir'de 20 Temmuz İlköğretim Okulu'nda Saadet Partisi'nden sandık görevlisi olan 22 yaşındaki Mustafa Çiçekli, denemek için parmağına sürdüğü boyanın alerji yaptığı gerekçesiyle dün Nevşehir Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı. Devlet Hastanesi doktorlarından pratisyen doktor Ayhan Pınarlı, hayatında ilk kez böyle bir alerji vakası ile karşılaştığını, Çiçekli'nin, dökülen boyayı yıkamaya kalkışması ve boyanın yayılması nedeniyle alerji yapmış olabileceğini söylemişti.

YORUMLAR 5
  • Emre Toprak 16 yıl önce Şikayet Et
    ülem. bende diyom parmak niye kaşınıyor iyi halt yediniz haa
    Cevapla
  • Bekir Özeren 16 yıl önce Şikayet Et
    haklıdırlar.. saadet\'i seçimin boyası bile çarptı..
    Cevapla
  • Ahmet Yiğit TÜRKELİ 16 yıl önce Şikayet Et
    Bu çağda.... Teknoloji çağında kimlik kartı varken,tc kimlik numarası varken,imza varken,sandık seçmen numarası varken halaa insanların böyle koyun gibi boyanmaları abesle iştigal değildirde nedir acaba???
    Cevapla
  • Mirza Budarnayev 16 yıl önce Şikayet Et
    :) Firma... \"Boyanın 36 milyonda 1 kişide alerji yapmasından da üzgünüz..\" Kibarca atıyor demiş :)))
    Cevapla
  • objektif basın 16 yıl önce Şikayet Et
    36milyonda2. Florya\'da Kadir Topbaşında oy kullandıgı 2164 no\'lu sandıkta bir görevlide hastaneye bu sebeple kaldırıldı.. parmağına dökülen boya tüm kolunu mos mor yaptı ve hemen hastaneye kaldırıldı.. medyaya yansımayan belkide daha fazlası var..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti