Erdoğan'dan ABD'ye çok sert Münbiç tepkisi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin sürekli farklı olarak yaptığı "Münbiç" açıklamalarına tepki gösterdi.

GİRİŞ 21.03.2018 14:44 GÜNCELLEME 21.03.2018 16:20
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye, Münbiç başta olmak üzere, sınırları boyunca hazır bekleyen terörist tehdidi tamamen ortadan kalkana kadar durmayacaktır. Hep söylüyorum, biz bu yola baş koyduk. Varsa cesareti olan buyursun, hodri meydan diyorum" dedi.

 

 

PKK'NIN NEVRUZU DEĞİL, İNANANLARIN NEVRUZU

21. Mart aynı zamanda pek çok yerde kutlanan Nevruz günüdür. Cemrelerin şubatın ikinci yarısından başlayarak birer hafta arayla havaya, suya, topağa düşmesinin ardından 21 Mart'ta Nevruzu kutluyoruz. Biz tabii PKK'nın nevruzunu değil, inananların kutladığı nevruzu kutluyoruz. Farklı anlamlar yükleyenler var, biz ne anlam yüklüyoruz ona bakalım. 

ÇOK ÖNEMLİ BİR ADIM

Çok önemli bir adım atacağız. “Tohum saç, bitmezse toprak utansın. Hedefe varmayan mızrak utansın. Hey gidi küheylan koşmana bak sen. Çatlarsan doğuran kısrak utansın. Eski çınar şimdi Noel ağacı, dallarda iğreti dallar utansın. Ustada kalırsa bu öksüz yapı, onu sürdürmeyen çırak utansın”

Tohumları saçmak bizim, onu büyütmek toprağın işidir. Öyle mi? Ne kadar çok tohumu ne kadar çok fidanı toprakla buluşturur ve elbette tabiatın işini kolaylaştırmak için ona bakarsak orman varlığımız o derece hızlı artacaktır. Tabi ki burada şöyle beraber geleceğin yeşil Türkiye’sini bir konuşmak gerekirse, biliyorsunuz bakanlığımızın PTT vasıtasıyla ülkemizdeki 23 milyon haneye ulaştırdığı mektupların ilişiğinde veya içinde kara çam tohumlarından ne kadar fazlasını toprakla buluşturacağız, onun tohumunu o zarfın içerisine koyarak benim imzamla bakanlığımız bunları size gönderiyor. 23 milyon. Ve büyümesini sağladığımız takdirde inşallah bu hedefe o kadar çabuk ulaşacağız. İnşallah biraz sonra ilk mektubu posta kutusuna atarak bu projeyi başlatıyoruz.

ABD'YE KAPAK GİBİ CEVAP

Defalarca ilan ettiğimiz operasyonlarımızın bundan sonraki hedefleri konusunda ileri geri konuşuyorlar. Münbiç'ten çıkmayacaklarmış. Sizin orada bulunmaya hakkınız yok. 11 bin kilometreden kalkıp buraya niye geliyorsun? Bu topraklar senin mi? 

911 kilometre sınırımız var. 350 kilometre de Irak sınırı var. Bu silahlar buraya niye geliyor. Demek ki sınırın ötesinde Türkiye var. Türkiye veya İran'a karşı kullanacaksın. Rusya'yla böyle bir şeye girişemez. 3. Dünya Savaşı çıkar. 

ABD Başkanı Trump'tan ülkemize yönelik politikalarda kafa karışıklığını giderek tavır bekliyoruz. Trump adına konuşanlar ne dediğinin farkında değil. Sayın Trump'ın bunlara bir ayar vermesi lazım. Hele hele Türkiye aleyhine açıklama için sıraya girmiş izlenimi veren sözcülerin gölgesinde biz bu işi sürdüremeyiz. Amerika ile çok geniş bir zeminde, derinlikli çıkarlarımızın olduğu bir gerçektir. 

"HODRİ MEYDAN DİYORUM"

Türkiye, Münbiç başta olmak üzere, sınırları boyunca hazır bekleyen terörist tehdidi tamamen ortadan kalkana kadar durmayacaktır. Hep söylüyorum, biz bu yola baş koyduk. Varsa cesareti olan buyursun, hodri meydan diyorum. 

 

YORUMLAR 43
  • murat murat 5 yıl önce Şikayet Et
    seni yaratana ölürüm ölürüm...
    Cevapla
  • galip 5 yıl önce Şikayet Et
    devamlı abd den değişi demeçler çıkıyor orda kim sorumlu belli değil devlet değil sirk
    Cevapla
  • sefikşefik 5 yıl önce Şikayet Et
    Allahım hak yolundaki. Kullarını muzaffer eyle düşmana karşı kavi eyle.
    Cevapla
  • sefikşefik 5 yıl önce Şikayet Et
    Allahım hak yolundaki. Kullarını muzaffer eyle düşmana karşı kavi eyle.
    Cevapla
  • saydemir 5 yıl önce Şikayet Et
    Devletimizin ,milletimizin varlığını,bekasını tehdit eden bu durum karşısında yapılanlar gayet meşrudur,sonuna kadar destekliyoruz.Rabbim mehmeciklerimize sağlık afiyet güç kuvvet versin,gumandanlarımıza basiret versin,ordumuzu Muzaffer kılsın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'ye en fazla yatırım yapan yabancılar belli oldu
AK Parti teşkilatı İstanbul’da milyonlarca seçmene nasıl dokunabiliyor?