Çavuşoğlu'ndan Moğolistan'a FETÖ uyarısı

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Moğolistan'ı Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) okullarına karşı uyararak bu terör yapılanmasının "ikili ilişkileri zehirleyebileceğini" belirtti.

Çavuşoğlu'ndan  Moğolistan'a FETÖ uyarısı
Çavuşoğlu'ndan Moğolistan'a FETÖ uyarısı
GİRİŞ 21.03.2018 15:11 GÜNCELLEME 21.03.2018 15:13
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, resmi ziyareti çerçevesinde başkent Ulanbator'da Moğolistan  Başbakan Yardımcısı O. Enkhtuusin ile bir araya geldi.

Mevkidaşına FETÖ okullarının Maarif Vakfına devredilmesi çağrısını  yapan Çavuşoğlu, "Bu okulların varlığı, iki ülke arasındaki ilişkileri zehirler."  diye konuştu.

 

 

Çavuşoğlu, FETÖ'nün Moğolistan için de büyük bir tehdit olduğunun  altını çizerek "Bunların yöntemi, hoşgörü ve eğitim kisvesi altında yol almak."  dedi.

FETÖ'ye ait sözde eğitim kurumlarının dışarıdan okul gibi görünmesine  karşılık içerisinde gizli odalar ve farklı bölmeler olduğunu kaydeden Çavuşoğlu,  "Bu okullardan mezun olanlar, o ülkedeki kamu kurumlarına yerleştirilerek paralel  bir devlet yapılanmasına hizmet edecek bireyler haline getirilir." ifadesini  kullandı.

Çavuşoğlu, bu kişilerin ABD'deki elebaşlarından alacakları bir  talimatla hemen harekete geçebileceğine dikkati çekerek işin sonunun devleti felç  etmeye kadar gidebileceğini vurguladı.

ABD'de yaşayan böyle meczup bir teröristin tüm bunları tek başına  yapabilmesinin mümkün olmadığına işaret eden Çavuşoğlu, "Bunların arkasında başka  bir akıl var. Türkiye'de 15 Temmuz'da olduğu gibi bir düğmeye basarak tüm ülkeyi  teslim almaya çalışırlar." dedi.

Enkhtuusin, bu konuyla ilgili yaptığı "samimi uyarılar" sebebiyle  Çavuşoğlu'na teşekkür ederek Türkiye'nin hassasiyetini anladıklarını dile  getirdi.

En kısa zamanda bu okulların Maarif Vakfına devriyle ilgili gerekli  çalışmaları yapacaklarını kaydeden Enkhtuusin, konuyla ilgili süreci dikkatle  takip edeceklerini belirtti.

YORUMLAR 2
  • Hasan 5 yıl önce Şikayet Et
    Biraz aklınız varsa bu işi hemen yaparsınız, yoksa acınacak hale düşersiniz.
    Cevapla
  • TOSUN 5 yıl önce Şikayet Et
    moğalıstan cumhurbaşkanının kızı fetöcü öğretmenle evli biraz zor gerçeği anlarlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yerel seçim; Panorama; Son durum
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...