Türkiye'den AB'ye yanıt: Kabul etmiyoruz!

AB Bakanı ve başmüzakereci Ömer Çelik, "AB Konseyince kabul edilen sonuç bildirgesinde yer alan Türkiye hakkındaki ifadeleri kabul etmemiz mümkün değildir" dedi.

Türkiye'den AB'ye yanıt: Kabul etmiyoruz!
Türkiye'den AB'ye yanıt: Kabul etmiyoruz!
GİRİŞ 23.03.2018 16:58 GÜNCELLEME 23.03.2018 17:00
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

AB Bakanı ve başmüzakereci Ömer Çelik, Twitter hesabından gelecek hafta Bulgaristan Varna'da gerçekleşecek AB zirvesini değerlendirdi.

Çelik'in mesajları şöyle:

 

 

''26 Mart'ta Varna'da yapılacak Türkiye-AB Zirvesinin hemen öncesinde AB Konseyince kabul edilen sonuç bildirgesinde yer alan Türkiye hakkındaki ifadeleri kabul etmemiz mümkün değildir. Biz, 26 Mart Türkiye-AB Zirvesini ilişkilerimizi ileriye götürecek bir önemli bir fırsat olarak görüyoruz. 

AB tarafından da aynı olumlu ve yapıcı yaklaşımı bekliyoruz. Ancak, dayanışmanın, hukukiliğin ve hakkaniyetin önüne geçtiği yerde meşruiyetten bahsedilemez. Dayanışma, sadece meşru olduğu zaman anlamlıdır.

Kıbrıs sorununun çözümü için yapılan Crans Montana görüşmeleri başarısızlıkla sonuçlandığında bunun sorumlusunun GKRY ve Yunanistan olduğunu bize söyleyenlerin şimdi böyle bir açıklama yapmış olmaları çok talihsiz bir gelişme olmuştur. Biz Varna’ya samimi, iyi niyetli ve yapıcı bir anlayışla gideceğiz. AB tarafını da aynı anlayış içinde görmeyi bekliyoruz.''

YORUMLAR 2
  • Osmanli Türk 6 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa Baskanliği gerekiyor.AVRUPA Birliyine girmesekte.Bizim Itiyacimiz yok Avrupa Birliyine.Avrupa Birliyi Bize Muhtac olacaklar.Yeterki Biz Birlik ve Beraberlik olalim.Dar düsünmelim Genis Düsünelim Aklimizi kalistiralim.
    Cevapla
  • birlik beraberlik 6 yıl önce Şikayet Et
    bence avrupa birligi bakani bosina acilmis bir bakanlik kapatilmali. Avrupa ve bati sevdasindan vaz geçilmeli
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi