Hükümetten AB zirvesi öncesi açıklama!

AK Parti sözcüsü Mahir Ünal ve Başbakan Yardımcısı Fikri Işık Bulgaristan'ın Varna kentinde gerçekleştirilecek AB zirvesi öncesi önemli açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 26.03.2018 10:28 GÜNCELLEME 26.03.2018 11:24
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

AK Parti sözcüsü Mahir Ünal konuşmasında, "AB'nin şunu görmesi gerekiyor Türkiye 4 terör örgütü ile mücadele edip NATO'nun kuzey sınırını koruyor. Biz bizden istenen talepleri yerine getirdik ama AB, o 3 milyar Euro'yu Türkiye kendine alıyormuş gibi bir hava yaratıyor. Bu para mülteciler için harcanıyor" ifadelerini kullandı

Ünal sözlerine şöyle devam etti;

"Vize muafiyetine yönelik görüşmeler yapılmış, talep listesi iletilmişti. Biz bunu yerine getirdik. Bu talepleri yerine getirmemize rağmen AB sürekli olarak, vize muafiyeti ve geri kabul ile ilgili sanki 3 milyon avro Türkiye'ye veriliyormuş gibi hava oluşturuluyor. Türkiye kendisi almıyor. Mültecilere dönük, planlı, bütçelendirilmiş bir süreç dahilinde bu para harcamalarda kullanılıyor. Bir ülkenin terörle mücadelesine dönük siz bir takım yaptırımlardan bahsediyorsunuz. İnsanların iradesinin korunması için yapılır terörle mücadele. Biz özgürlük mücadelesidir. Terörle mücadelenin bir sonucu olarak bölgede yaşayan insanlar günlük hayatlarını sürdürebiliyorlar. "

FİKRİ IŞIK: KOLAY OLMAYACAK

AB ile bugün yapılacak zirve ile ilgili konuşan Başbakan Yardımcısı Fikri Işık " AB ile zirve zor olacak. AB çıkarcı bir yaklaşım sergiliyor. Ama bölgenin istikrarı için önemli kararlar alınacak" dedi.

 

 

YORUMLAR 1
  • kaptan 6 yıl önce Şikayet Et
    iyi ya tam da bu nokta da sahsiyet sergileyin ki MILLET de adam gibi adamlar desin evet bizlerde biliriz ki hükümet öyle 3 milyar gibi bir paraya muhtac degil ama AB süründürmek te sizde halen AB demektesiniz AB niz batsin sizin deyip cekilin paranizda ab nizde sizin olsun deme cesareteini sergileyin ki AB senin pesine kossun adam olan adam bunu yapar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?