Türkiye'den Münbiç resti: ABD sözünü tutmazsa...

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, günlerdir konuşulan Münbiç Harekatı'na ilişkin, "ABD'liler 4-5 kez söz verdi. Sözlerinde dururlarsa Münbiç Operasyonu'na gerek kalmayabilir, tutmazlarsa Türkiye gereğini yapar" dedi.

GİRİŞ 26.03.2018 10:43 GÜNCELLEME 26.03.2018 11:08
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Katıldığı canlı yayında gündeme dair soruları cevaplandıran Başbakan Yardımcısı Fikri Işık'a Afrin Harekatı sonrası olası Münbiç operasyonu soruldu. ABD'nin YPG'lileri Münbiç'ten çıkarmak için 4-5 kez söz verdiğini hatırlatan Işık, "Sözlerinde dururlarsa Münbiç Operasyonu'na gerek kalmayabilir, tutmazlarsa Türkiye gereğini yapar" dedi. 



Bakan Işık şöyle konuştu;

TEL RIFAT KİLİT NOKTA

"Tel Rıfat önemki bir yer. Afrin harekatı ile oluşturulan güvenli bölge ile Fırat Kalkanı bölgesi arasındaki kuşak bölge; kilit bir nokta. İnanıyorum ki kısa sürede temizlenecek ve özgürleştirilecek.

ABD SÖZÜNÜ TUTMAK ZORUNDA

 

 

Menbiç konusunda, daha önce bize PYD'nin buradan çıkarılacağı sözü verildi. Savunma bakanlığım döneminde hem Obama'nın hem de şimdiki savunma bakanları bu sözü defalarca kez verdiler. ABD askerlerini verdiği görüntüleri ben hayra yoruyorum. PYD'nin buradan çıkarılacağına yoruyorum. ABD'liler sözlerini tutmak zorunda. Bizzat bana verilen sözler devletin kayıtlarında var. Cumhurbaşkanımıza, başbakanımıza, dışişleri bakanına ve ilgili arkadaşlara söz verildi. Sözün gereğinin yerine getirilmesi lazım ve bu ilişkilerin yumuşamasına neden olur. Yerine getirilmezse Türkiye gereğini yapmak durumunda kalır. ABD sözünde duracak diye bekliyorum, inşallah buna gerek kalmaz."

YORUMLAR 14
  • Wanted 6 yıl önce Şikayet Et
    coniler kime verdigi sozu tutmuski oynaklara asla guven olmaz vura vura ilerleyecegiz anlasilan baska caresi yok gibi
    Cevapla
  • Kemal 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu alcak abd aferine fazla önem vermiyor çünkü ne petrol var ne bişey bu alcaklar diğer yerlerde petrol Var orda kolay kolay el çekmez ypg yi kullanıp bize saldirtyor ypg de biraz akıl varsa hepsi türkiyeye teslim olup türkiyenin himayesinde mücadele eder tek kurtuluş yolları budur yoksa hepsi abd nin menfaatine olup gider
    Cevapla
  • abdullah 6 yıl önce Şikayet Et
    amerika dan olmaz evliya(dost) sakın koyma avluya veya benden ırak ol(abd) cehenneme direk ol.
    Cevapla
  • mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    bence amerikayla nekadar az ilişkin varsa okadar rahatsın ondan müttefik falan olmaz herzaman zarar görürsün.
    Cevapla
  • Mahir 6 yıl önce Şikayet Et
    Amerika işin kolayını bulmuş ve prensip haline getirmiş.Ver sözü işini yaptır.Sonra salağa yat.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar