Erdoğan'dan ABD'ye Münbiç çağrısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin 'Menbiç çıkmayız' açıklamalarıyla ilgili olarak "Trump'ın iradesi değildir gibi düşünüyorum" değerlendirmesini yaptı.

GİRİŞ 26.03.2018 14:21 GÜNCELLEME 26.03.2018 15:24
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Türkiye-AB Zirvesi'ne katılmak üzere İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan Bulgaristan'ın Varna şehrine hareket eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan havalimanında gazetecilerin sorularını cevapladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Münbiç'le ilgili gelen bir soru üzerine ABD'ye çağrıda bulunarak, "Türkiye olarak biz kesinlikle buralarda işgal kuvveti olarak bulunamayız. Buraların sahipleri kimse sahiplerine teslim edelim… ABD'nin üzerine düşen, bizim üzerimize, Rusya'nın üzerine, İran'ın üzerine düşen görev budur." dedi.



Erdoğan şöyle konuştu;

"Münbiç bizim için yeni bir şey değil. Sayın Obama döneminden beri üzerinde durduğumuz bir konuydu. Devletlerin devamlılığı esastır ilkesinden olaya bakacaksak Obama’nın bize söylediği PYD-YPG buralarda duramaz. Obama’dan sonra yeni yönetim bize yine benzer sözler verdiler. Biz dedik ki buralar ne PYD’nin ne YPG’nin. Buraların yüzde 90’ı oradaki arap nüfusa aittir. Size de bize de düşen buraları sahiplerine teslim etmektir.

TRUMP'IN KENDİ İRADESİ DEĞİLDİR DİYE DÜŞÜNÜYORUM

Daha sonra Sayın Tillerson bize buraların güvenliğini beraber sağlayalım teklifiyle geldi. Bundan ne anlaşılır. Buralardan teröristleri çıkaralım. Biz çıkmayız buradayız gibi yaklaşımlar bana göre Sayın Trump’un kendi iradesi değildir diye düşünüyorum. Ben tabii Tillerson ile yaptığımız görüşmeyi şu anda dile getiriyorum ve onu da tabii ABD’nin bir teklifi olarak değerlendiriyorum.

BURALARI SAHİPLERİNE TESLİM EDELİM

Bizim bu konudaki tavrımız belli. Biz Münbiç'le ilgili ne diyoruz? Türkiye olarak biz kesinlikle buralarda işgal kuvveti olarak bulunamayız. Buraların sahipleri kimse sahiplerine teslim edelim… ABD'nin üzerine düşen, bizim üzerimize, Rusya'nın üzerine, İran'ın üzerine düşen görev budur. "

 

 

YORUMLAR 7
  • As1 6 yıl önce Şikayet Et
    Aslanim benim önemi yok ha dise ha demese ne olur Allaha vericek bir canimiz var Hem bizdeki can cok önemli degil bree Pasam Hic olmasa Cocuklarimizi. Ve Geliceyimize yol acalim Yavrularimiza Pahitat birakalim
    Cevapla
  • ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    onlara sahiplerine geri verelim diyoruz ama, zaten ortaligi karistiran ve bu terör örgütlerini türetip kullanan bunlar
    Cevapla
  • israfil 6 yıl önce Şikayet Et
    hala kandirilmaya musaitiz hala soz vermelerini ve kandirilmayi bekliyoruz adamlar cekilmeyecez diyor biz hala girmemek icin bahane ariyoruz zorla soz verdirmeye çalışıyoruz ilginc bir durum
    Cevapla
  • kemal amca 6 yıl önce Şikayet Et
    yap yap çağrı önemli reis
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH yar ve yardımcımız olsun. GAlip olan şüpe yokki BİZLERİ YARATAN MÜLKİN SAHİBİ CANABIALLAHTIR.
    Cevapla
  • Adem 6 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH razı olsun Reis hiç durmuyor Allah korusun dünya düşman Reise
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim