Vize heyeti nisanda geliyor

Türkiye’nin vize muafiyeti için gerekli olan ancak henüz karşılanmayan 7 kriter için sunduğu pozisyon belgesine ilişkin çalışmaları tamamlama aşamasına gelen Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Ankara’ya teknik bir heyet göndermeyi planlıyor.

Vize heyeti nisanda geliyor
Vize heyeti nisanda geliyor
GİRİŞ 28.03.2018 10:12 GÜNCELLEME 28.03.2018 10:16
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Heyetin, belgeye ilişkin pürüzleri gidermek ve AB açısından kabul edilebilir hale gelmesini sağlamak amacıyla nisanda Türkiye’de olması öngörülüyor. Komisyon, vize muafiyeti konusunda Türkiye’ye heyet göndermek için üye ülkelerden oluşan AB Konseyi’nden yetkiyi geçtiğimiz günlerde talep etti. Konsey de bu talebe olumlu ışık yaktı. Heyetin, AB Komisyonu Avrupa Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakereleri Genel Müdürlüğü yetkilileri başta olmak üzere ilgili birimlerden oluşması öngörülüyor.

72 KRİTERİN TAMAMI İNCELENECEK

 

 

Komisyon, vize konusunda adım atma sinyali verirken bazı üye ülkelerin olumsuz yaklaşımları sürüyor. Komisyonun Türkiye’nin karşıladığını belirttiği ve değerlendirme raporlarına da yansıttığı 65 kriteri sorgular bir tavır ortaya çıktı. Bazı AB üyeleri, komisyondan sadece karşılanmayan 7 kriter üzerine odaklanmamasını, karşılandığı belirtilen 65 kriterin de tekrar incelemeye alınmasını talep etti. Komisyonun yanıtı ise “Daha önce yapılan değerlendirmelerde 72 kriterin tamamı incelendi. Bir sonraki değerlendirmede de aynı yöntem izlenecek” oldu. Türkiye, sunduğu belge üzerindeki teknik çalışmaların bir an önce tamamlanmasını bekliyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da Varna’da vize muafiyetini öncelikli konular arasında saymıştı. Erdoğan, ortak basın toplantısında “AB bu noktada adımını bir an önce atarsa o da bizi rahatlatacaktır. Bu vatandaşlarımızın AB’ye olan güvenini sarsacak bir hal almamalıdır” dedi.

YORUMLAR 3
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Üç ay gün verin İnçelemelerin. ucu açık. olmasın Gelene kapıyı açtık Gidene mani olmayalım Gidenede kapıyı açalım saygılarımla
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    oyalamaya devam
    Cevapla
  • Adl 6 yıl önce Şikayet Et
    Turkiyeye vize serbestisi olayi tamamen bir hayal ve yalan normal pasaport ve vize alarak gidenlerede engelleme cikartirlarsa sasirmayin hele ki bu 5 milyon suriyeliyide almisken hicbir gelisme olmaz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı
Kalkınma Yolu Projesi ile Türkiye-Irak ticaretinde 20 milyar dolar hedefi