Mehdi Eker: Vize serbestisi takvimi belli değil

AB ile yapılan Varna zirvesi ile ilgili konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, "Vize serbestisi üzerinde çalışılıyor. Takvim belli değil, taraflar niyet beyanında bulunuyor"dedi.

GİRİŞ 28.03.2018 11:03 GÜNCELLEME 28.03.2018 11:25
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Habertürk TV canlı yayınında konuştu. AB ile yapılan varna zirvesine ilişkin bilgi veren Eker, "Hem ikili hem bölgesel, küresel konular görüşüldü"dedi.  "Biz, Türkiye'nin demokrasiden ayrılmadan bu örgütlerle mücadele etmesi gerektiğini ve bu konuda Türkiye'ye yardım yapılması gerektiğini bekliyorduk. Buna karşı AB'nin bazı ülkelerinin terör örgütlerinin unsurlarını himaye ettiğini açık ve net bir şekilde görüyor Türkiye. Bu güveni zedeleyen mesele" diyen Eker şunları dile getirdi:



Şunu görüyoruz. AB'de yavaş yavaş aklıselim hakim oluyor. Türkiye'nin bu durumunu anladığına dair belirtiler ortaya çıkıyor. Vize serbestisi için üzerinde çalışılıyor. Takvim belli değil, taraflar niyet beyanında bulunuyor. Türkiye, Avrupa'nın medeniyet değerlerini benimsemiştir. Problem şu ki, kendisi zaman zaman bu değerlerini uygulamakta sorun yaşıyor. Gerçek anlamda bir çoğulculuğun zaman zaman zedelendiğini görüyoruz. Türkiye bunları ortaya koyuyor. 

YORUMLAR 2
  • kon42 çewraş 6 yıl önce Şikayet Et
    hehe ömrümüz biti ancak ahirete vize virirsiniz
    Cevapla
  • AB nin burnu 6 yıl önce Şikayet Et
    takvim belliydi. geçen mayıs haziran aylariydi. maalesef AB daima yalancı olduğu için hiçbir zaman gerçekleşmiyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı
TBMM’de bir araya geldiler! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel ile görüşme tarihini duyurdu