Kılıçdaroğlu, Musevilerin Pesah Bayramı'nı kutladı

Kılıçdaroğlu, Hamursuz (Pesah) Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türk Musevi Cemaati başta olmak üzere tüm Musevilerin, Mısır'daki esaretten kurtularak özgür bir halk olmalarının simgesi Hamursuz Bayramı'nı kutladı.

Kılıçdaroğlu, Musevilerin Pesah Bayramı'nı kutladı
Kılıçdaroğlu, Musevilerin Pesah Bayramı'nı kutladı
GİRİŞ 29.03.2018 19:07 GÜNCELLEME 29.03.2018 19:07
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Tüm dini bayramlarda olduğu gibi sevgi, yardımlaşma ve dayanışma duygusunun en yalın haliyle açığa çıktığı özel günlerden biri olan Hamursuz Bayramı'nın, Türkiye ve tüm dünyanın huzur dolu geleceğine katkı vermesi dileğinde bulunan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Hamursuz Bayramı vesilesiyle vurgulamak isterim ki Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kurucusu olduğu Türkiye Cumhuriyetimizin demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti esasını temel alan kuruluş felsefesinin biçimlendirdiği karakteri, Ortadoğu coğrafyasının günümüzdeki sorunlarını sona erdirecek tek yoldur. Mazlum milletlere örnek olan bu karakterini tüm olumsuz müdahalelere rağmen korumayı başaran Cumhuriyetimiz, Anadolu coğrafyasının yüzyıllara yayılan derin hoşgörüsüyle harmanlanmış bir arada yaşama kararlılığımızdan beslenmektedir.

Bu duygularla hep birlikte, tek yürek olarak kutladığımız her bayramın, ülkemizden dünyaya birer hoşgörü mesajı olarak ulaşmasını temenni ediyor, Musevi vatandaşlarımızın şahsında tüm Musevilerin bayramını bir kez daha kutluyorum."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • hako 6 yıl önce Şikayet Et
    Yemin ederimki bunun beyni yanmis vah yavrum vah evladim yazik cok yazik
    Cevapla
  • mermus 6 yıl önce Şikayet Et
    Atatürk var,cumhuriyet var,demokrasi var, laiklik var, sosyal hukuk devleti var, hoşgörü var. daha ne olsun. bütün kızlar kemale baka...pardon kemal bütün oyları toplayacak.
    Cevapla
  • Ali Samet 6 yıl önce Şikayet Et
    Gerçek Musevi yoktur. O Musa as zamanında idi şimdikiler ise yahudidir. İslama girmek ile mükelleftir. Değiştirilmeden önceki Tevrat a göre şimdi İslam'a girmeleri lazım idi. Ama seçim bu dünyada onların. Yarın ahirette görüşmek üzere
    Cevapla
  • zafer gülten 6 yıl önce Şikayet Et
    ülkemizdede musevi vatandaşlar var,bir parti liderinin bunu yapması gayet normal.hani ülkemizde ırkçılık yasaklanmıştı,sanki adam musevilerin bayramını kutlayarak bir kabahat işlemiş gibi bir havaya girilmiş.
    Cevapla
  • hako 6 yıl önce Şikayet Et
    Seninde beynin yanmis vah yavrum vah evladim sizlere aciyorum inanin aciyorum.
    Cevapla
  • sait 6 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle samimi degilsin, yalan söylüyorsun ve hiç inandırıcı değilsin kk.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AB'nin derdi Doğu Akdeniz - Gazete manşetleri
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı