Türkiye'den Portekiz'e cevap: Kabul edilemez

Dışişleri Bakanlığı, Portekiz Parlamentosu tarafından Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili yapılan açıklamanın ciddiye alınmasının ve kabul edilmesinin mümkün olmadığını bildirdi.

Türkiye'den Portekiz'e cevap: Kabul edilemez
Türkiye'den Portekiz'e cevap: Kabul edilemez
GİRİŞ 30.03.2018 19:05 GÜNCELLEME 30.03.2018 19:15
Bu Habere 78 Yorum Yapılmış

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Portekiz Parlamentosu tarafından Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin olarak 29 Mart tarihinde yapılan açıklamanın maddi ve hukuki hataların yanısıra gerçeklikten uzak ve mesnetsiz ithamlarla dolu olduğuna dikkat çekilerek, "Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu karşısında çaresiz kalan PYD/YPG terör örgütünün ağzından yazıldığı aşikar olan bu metnin ciddiye alınması ve kabul edilmesi mümkün değildir" denildi. 

'PORTEKİZ'İN İTİBARINA ZARAR VERECEK'

Portekiz Parlamentosunun bir terör örgütünün propagandasına alet edilmesine izin verilmesinin üzüntü verici olduğu belirtilen açıklamada, "Gerçeklerden kopuk bir ideolojik körlük içinde kaleme alındığı anlaşılan bu açıklamanın Portekiz Parlamentosunun itibarına zarar vermekten başka bir etkisi olmayacaktır. Zeytin Dalı Harekatı, Türkiye’nin sınır ve ulusal güvenliğini sağlamak amacıyla uluslararası hukuk temelinde yürüttüğü bir terörle mücadele harekatıdır. Bu harekat, terörle mücadelenin sivillere ve sivil altyapıya zarar verilmeden yürütülebileceğini kanıtlamıştır. Terör örgütünün kara propagandasına konu iddialarının asılsız olduğu tek tek ortaya çıkmaktadır. Bu gerçekten bihaber olduğu anlaşılan Portekiz Parlamentosunu, Türkiye aleyhtarı dezenformasyon faaliyetlerine prim vererek terörü desteklemek yerine ülkemizin terörle mücadele çabalarını desteklemeye ve teröre karşı ülkemizle dayanışma sergilemeye davet ediyoruz" ifadelerine yer verildi. 

YORUMLAR 78
  • Kalemle Ciha 6 yıl önce Şikayet Et
    Fransadan sonra portekiz, sonra İngiltere falan devam edecek.onlar gibi rus diplomatları sınır dışı etmememize misilleme hareketleri bunlar. Türkiyeyi iran, rus, çin saffına zorlayıp ab ve natodan çıkarıp nato için yeni düşman olarak yansıtacaklar. Sırf gayrı müslim bir örgüt olması nedeniyle pkk, pyd ye destek verip, bizlerle savaştırmaları da hilale karşı haçlı savşlrının bir kolu olma gerçeği de var.
    Cevapla
  • usta 6 yıl önce Şikayet Et
    güzel tespit hocam
    Cevapla
  • Reis Hürdolaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Umarım bu kafirlerin davranışlarına müslümanca yorumlara daha çok yer verirsiniz. Hala bu küfrün tek millet olduğunu gösteren ehli kitap kafirleri abra kadavra gibi hamasi değil islami yorum yapanlara yer verirsiniz.
    Cevapla
  • Sedat 6 yıl önce Şikayet Et
    Avrupanın aç ülkesi, daha dün Türk iș adamlarına bize yatırıma gelin diye çağrıda bulunuyordular.
    Cevapla
  • RÜZGAR 6 yıl önce Şikayet Et
    Portekiz ? kim
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    adam olmuşlarda Türkiye yi eleştiriyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki aksaklık 40 saattir çözülemedi
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi