ABD'den BMGK'da Filistin talebine ret!

ABD'nin, İsrail'in Gazze'de orantısız güç kullanımı nedeniyle 18 Filistinin hayatını kaybettiği şiddet olaylarına ilişkin bağımsız ve şeffaf bir soruşturma yürütülmesini isteyen Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) talebini reddettiği bildirildi.

ABD'den BMGK'da Filistin talebine ret!
ABD'den BMGK'da Filistin talebine ret!
GİRİŞ 02.04.2018 22:22 GÜNCELLEME 02.04.2018 22:28
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

BMGK nisan ayı dönem başkanı Peru'nun BM Daimi Temsilcisi Gustavo Meza Cuadra, ülkesinin 15 üyeli konseyin bu ayki dönem başkanlığını üstlenmesi üzerine BM Genel Merkezinde basın toplantısı düzenledi.

ABD KARŞI ÇIKTI, SORUŞTURMA TALEBİ REDDEDİLDİ

Filistinlilerin ''Toprak Günü'' yürüyüşünde Gazze'de yaşanan şiddet olaylarını değerlendiren Cuadra, BMGK'nin bu olaylar üzerine geçen cuma acil toplandığını, İsrail'in orantısız güç kullanımı nedeniyle 18 Filistinin hayatını kaybettiği şiddet olaylarına ilişkin bağımsız ve şeffaf bir soruşturma talep edildiğini ancak ABD'nin buna karşı çıkması nedeniyle BMGK açıklamasının kabul edilmediğini söyledi. 

 

Gazze'de çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına ilişkin soruşturma talebi konseyin geçici üyelerinden Kuveyt'ten gelmişti. 

BMGK, MYANMAR'I ZİYARET EDECEK

 BM Güvenlik Konseyi'nin 20-21 Nisan tarihlerinde Irak'ı ziyaret edeceğini de belirten Cuadra, konseyin Arakanlı mültecilerin durumunu görmek için Myanmar ve Bangladeş'e de bir ziyaret gerçekleştireceklerini ve Arakan'a gitmeyi de deneyeceklerini söyledi. 

Cuadra, Myanmar ziyaretinin tarihine ilişkin ise bilgi vermedi. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 21
  • akosman 6 yıl önce Şikayet Et
    bu zulme ortaksınız
    Cevapla
  • SİVASLI 6 yıl önce Şikayet Et
    siyonist Milletler çıkar Milletleri Normal Dünya 5 ten büyüktür elbet
    Cevapla
  • Yavuz selim 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu işin sonu savaş
    Cevapla
  • arda elma 6 yıl önce Şikayet Et
    kesin yahudi lobisi red etmistir cünkü köle amerika onlar nederse o olur.birlesmis milletler binasını arsasını yahudiler vermiş afamlar ne derse köle amerika onu yapiyor
    Cevapla
  • israfil 6 yıl önce Şikayet Et
    abd hayir diyor is bitiyor o zaman siz ordaki ulkeler bir abd etmiyosunuz birakin bmgk yi sadece abd olsun orda siz orada bir ise yaramiyosunuz ki hicbir etkiniz yok bmgk da bosa kurulmuştur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor