Lavrov: ABD yardımları belli bir bölgeye götürüyor

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'nin Suriye'de insani yardımları sadece yarı devlet kurmak istediği (terör örgütü YPG'nin bulunduğu) bölgeye yaptığını söyledi.

Lavrov: ABD yardımları belli bir bölgeye götürüyor
Lavrov: ABD yardımları belli bir bölgeye götürüyor
GİRİŞ 05.04.2018 19:27 GÜNCELLEME 05.04.2018 19:28
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi ile görüşmesinin ardından düzenlediği basın toplantısında, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ankara’da gerçekleştirdiği Suriye zirvesinin sonuçlarını detaylı şekilde Çinli mevkidaşıyla paylaştığını bildirdi.

ABD’nin Suriye’deki pozisyonuyla ilgili eleştirilerde bulunan Lavrov, Rusya’nın ABD ile terörizmle mücadele konusunda daha fazla şeyler yapabileceğini ancak bunun gerçekleşmediğini ifade etti.

 

 

"ABD, İNSANİ YARDIMLARI SADECE YPG BÖLGESİNE YAPIYOR"

Suriye meselesinde BM Güvenlik Konseyi’nde oy birliği ile alınan kararların yerine getirilmesi hususunda ABD’nin pozisyonunun zorluklara sebep olduğuna işaret eden Lavrov, “Washington, insani yardımları sadece Suriye topraklarında yarı devlet kurma planlarını geliştirdiği muhaliflerin olduğu bölgeye gerçekleştiriyor.” dedi.

"ABD'Yİ ANLAMAKTA GÜÇLÜK ÇEKİYORUZ"

Lavrov, gazetecilerin, ABD’nin Suriye’de kalma planlarıyla ilgili soruları üzerine yorum yapmanın zor olacağını söyleyerek, “Washington'un hedeflerinin sadece Suriye için değil aynı zamanda uluslararası gündemde bir takım başka önemli konular için ne anlama geldiğini anlamakta güçlük çekiyoruz.” diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 12
  • Vangolu 5 yıl önce Şikayet Et
    Oraya abd nin yerleşmesi türkiye rusya iran suriye için tehdittir sarı çiyan in hesabı var
    Cevapla
  • vatandaş. 5 yıl önce Şikayet Et
    abd nin derdi terörle ortaklıgı geliştirip ikinci bir terör devleti israil kurmak bölgeyi 100 yıl daha kan ve göz yaşına bırakmak...
    Cevapla
  • mersinli 5 yıl önce Şikayet Et
    Anlamayacak bişey yok abd dünyanın kanını emen bi ahtapot
    Cevapla
  • Uğurx1 5 yıl önce Şikayet Et
    Buzamana kadar suruyenin peşinde idinizde neden bölünmesine izin verdiniz.abd .fransa .almanya avrupa ülkelerine girmesine izin verdiniz.suriyeyi neden sattınız.şimdi bizim ülkemiz toplamaya çalışıyor.bir olalım hep beraber esat dahil hepsini atalım suriye halkına geri verelim
    Cevapla
  • TALHA 5 yıl önce Şikayet Et
    işin ucu sizlerede dokanacak lavrov,ona göre şu an bir olmalıyız büyük şeytan amerikaya karşı,sizde biraz akıllı uslu durun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı