Cumhurbaşkanı Erdoğan: Can alıcı iki darbe vurduk!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Van 6. Olağan İl Kongresinde önemli açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 08.04.2018 19:14 GÜNCELLEME 08.04.2018 20:19
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Van 6. Olağan İl Kongresinde gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan,  Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarıyle ilgili 'Kontrol altına aldığımız 4 bin kilometrekarelik alanı birileri küçümseyebilir. Halbuki biz, bu vesileyle arka plandaki büyük oyuna can alıcı iki darbe vurduk.'' ifadelerini kullandı.

VAN'A MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE

Gecikmeli geldik, hakkınızı helal edin. 6. Olağan Kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Van, 16 Nisan halk oylamasında maalesef Türkiye’nin ortalamasının çok altında kaldık. Van’dan beklentimiz çok fazlaydı. Ama görüyorum ki bugün Van bir başka. Depremin ardından Van’a 30 bin konut inşa ederek yeniden ayağa kaldırdığımızın en yakın şahitleri sizlersiniz. Doğalgazı Edremit’e kadar getirdik. Hans’ın doğalgaz kullanma hakkı var da benim Edremit’teki kardeşimin hakkı değil mi? Demek ki hiçbir ayrım yapmaksızın bu hassasiyeti gösteren biziz. Sırada şimdi Erciş var. Fakiye Teyran’ın, Seyit Fehim Arvasi’nin mirasına en iyi sahip çıktığımızı siz biliyorsunuz. Bölücü örgüt ve uzantıları çeşitli isimlerle Van’ın adeta kanını emerken, biz her zaman Van’ın, kardeşlerimizin yanında olduk. Terör örgütleri çocuklarımızı sokaklarda bozuk para gibi harcarken, biz aydınlık bir gelecek kurmak için çalıştık. Nur Tatar Spor Salonu da bunun ispatı değil mi? Böyle bir salon var mıydı? Bu salonun ihtişamına bakın. Van’a inşallah stadyumu da yapacağız. Bugün Gençlik ve Spor Bakanıyla konuştum, Van’a yakışan bir stadyum yapacağız

'AK PARTİ HERKESİN PARTİSİDİR'

Suriye'de okulda eğitim alması gereken çocuklara eline silah verenler bugün bunu burada yapamadılarsa sizin sayenizdedir. Bu kongre ile Van'da yeni bir döneme adım atıyoruz. Daha çok çalışacağız. AK Parti Türkiye'nin 81 vilayetinin herkesin partisidir.

'MAZLUMLARIN AHINI DİNDİRENE KADAR DEVAM EDECEĞİZ'

Afrin’de şu an gelinen nokta, bugün son rakamları aldım. 4 bin 17 teröristi etkisiz hale getirdik. Ayrıca Kuzey Irak’ta 323 teröristi etkisiz hale getirdik. Yurt içinde de 154 teröristi etkisiz hale getirdik. Cudi’de, Gabar’da, Tendürek’te inlerine gireceğiz dedik, girdik. Neresi olursa olsun durmak yok yola devam. Çünkü benim Vanlı kardeşime rahat, huzur vermeyen bu teröristleri evvel Allah er veya geç bitireceğiz. Şu anda burada hep beraber öyle bir mesaj verelim ki Van Gölü’nün öbür kıyısından, Hoy’dan Nahçıvan’dan duyulsun, Kandil’dekilerin, Sincar’dakilerin yürekleri titresin. Van’dan öyle bir mesaj verelim ki Afrin’deki, El-Bab’daki kahramanlarımıza moral olsun. Ne diyoruz; tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet.

Biz önce Fırat Kalkanı Harekatı ile bir adım attık. Sonra Afrin ile ilgili bir adım attık. Ne dedik, durmak yok. Burada mazlumların ahını dindirene kadar devam edeceğiz. 

'CAN ALICI İKİ DARBE VURDUK'

Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarında kontrol altına aldığımız 4 bin kilometrekarelik alanı birileri küçümseyebilir. Halbuki biz, bu vesileyle arka plandaki büyük oyuna can alıcı iki darbe vurduk.

'EY BATI NEREDESİN?'

Böldükleri toplumları nasıl perişan ettiklerini takip ediyorsunuz. Üzerimizde oynanan tüm oyunlara rağmen bu tuzağa düşmedik, düşmeyeceğiz inşallah. Vatan toprağının tek bir çakıl taşını bile kimseye vermeyeceğiz. Bizim Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nden başka devletimiz yok. Ne FETÖ’nün paralel devletine ne de terör örgütünün özerklik devletine yer yok. Suriye’de, Irak’ta, Mısır’da yaşananları görüp hala Türkiye’yi eleştirenler, demokrasiden nasibini almamış olanlardır. Doğu Guta’da çocuklar şehit ediliyor. Ey Batı neredesin? O yavrucukları görmüyor musun? Ama biz Afrin’de teröristleri öldürünce sesin çıkıyor. Ey Batı, ne dersen de, biz doğru bildiğiyiz yolda yürüyoruz, yürüyeceğiz. Terörle demokrasinin, özgürlüğün, zenginliğin bir arada olmayacağını göstermek için daha ne yaşanması gerekir. Mücadelemizin stratejisini ona göre belirliyoruz. Türkiye’ye karşı düşmanlıklarını gizlemeyenler var. Sözün bittiği yere gelmişiz demektir. Ey 81 vilayette yaşayan kardeşlerim, emperyalistler ve terör örgütleri kol kola girmişse bize düşen bir olmaktır, diri olmaktır, kardeş olmaktır, hep birlikte Türkiye olmaktır. Bizim bu mücadeleyi zaferle taçlandırmaktan başka çaremiz yoktu

PKK, FETÖ, DEAŞ gibi tüm terör örgütlerinin safı Türkiye düşmanlarının yanıdır. Fırat Kalkanı Harekatıyla DEAŞ'ın  Zeytin Dalı ile de terör örgütü YPG'nin maskesini düşürdük.

YORUMLAR 25
  • ÜLKÜCÜ ADAM 6 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlı topraklarına yeniden hükmedeceğiz. Komünistlere inat ülkücüler her zaman reisin yanında olacak...
    Cevapla
  • adnan 6 yıl önce Şikayet Et
    fırat afrin harkatı olmasydı İstanbul tehlikedeydi geriler anlamaz
    Cevapla
  • şeroe bro 6 yıl önce Şikayet Et
    O halin devem etmesini İstiyoruz artık çok alıştık
    Cevapla
  • hakın 6 yıl önce Şikayet Et
    güzel şehrin insanları... artık akıllı olun... eskisi gibi değil artık arkanızda devlet var... akıllı olun... zaman artık devletinize milletinize imanınıza sahip çıkma zamanıdır...hainlere aracı olmayın... onlar gibi olmayın...
    Cevapla
  • i ö 6 yıl önce Şikayet Et
    Meseleyi anlayamayan küçük kafalar bu başarıları küçümse ancak. Müslüman Türk'ün kılıcı kınından çıktı bir kere. Yeni yeni pası siliniyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan Özgür Özel'in randevu talebine cevap
Hazine ve Maliye Bakanlığından Dünya Bankası kaynaklarına ilişkin açıklama