Beyaz Saray: Saldırılan yer incelemeye açılsın

Doğu Guta'nın Duma bölgesine Esed rejiminin yaptığı kimyasal saldırıyla ilgili açıklama yapan Beyaz Saray, Duma'da saldırının yapıldığı yerin incelemeye açılması çağrısında bulundu.

Beyaz Saray: Saldırılan yer incelemeye açılsın
Beyaz Saray: Saldırılan yer incelemeye açılsın
GİRİŞ 09.04.2018 22:01 GÜNCELLEME 10.04.2018 08:41
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, Suriye rejimi ile Rusya'ya, kimyasal saldırı düzenlenen Doğu Guta'nın Duma ilçesini, uluslararası tıbbi yardıma ve gözetime açma çağrısı yaptı. 

"Esed rejiminin masum sivillere karşı düzenlediği kimyasal silah saldırısı ürkütücü. Saldırıdan etkilenen çocukların görüntüleri tüm medeni dünyayı şok etmiştir. Bu durum, Esed rejiminin önceki kimyasal saldırılarıyla tutarlılık göstermektedir." ifadesini kullanan Sanders, ABD Başkanı Donald Trump'ın, bu eylemlerden dolayı Rusya ve İran'ın da sorumluluk taşıdığını dile getirdiğini hatırlattı.

 

 

"RUSYA, YÜKÜMLÜLÜĞÜNE İHANET ETMİŞTİR"

Sanders, Esed rejiminin kimyasal silah saldırısında Rusya ve İran'a da işaret ederek, "Onların desteği olmadan bu eylem gerçekleşemezdi. Ayrıca Başkan, Rusya'nın, Esed rejiminin kimyasal silah programını sona erdirme anlamındaki yükümlülüğüne ihanet ettiğini de ifade etmiştir. Bunun karşılığında ödenecek bir bedel olacaktır." şeklinde konuştu.

Sanders, "Uluslararası toplumdan saldırıyla ilgili ellerindeki tüm bilgileri paylaşmasını ve failleri sorumlu tutmasını bekliyoruz. Ayrıca Suriye rejimi ile Rusya'ya, saldırının yapıldığı bölgenin uluslararası tıbbi yardıma ve uluslararası gözetime açılması için çağrıda bulunuyoruz." dedi.

SURİYE'DEN ÇEKİLME TARTIŞMASI

Bir gazetecinin, Trump'ın bir süre önce "Suriye'den geri çekilmek istiyoruz." açıklamasını yaptığı, şimdi ise kimyasal saldırıdan dolayı rejimin hesap vermesi gerektiğini söylediğini belirterek, "Bu ikisi arasında nasıl bir ilişki var?" sorusuna  Sanders, şu yanıtı verdi:

"Başkan, Suriye'de DEAŞ'ı tamamen yendikten sonra askerlerimizin eve dönmesini istiyor. Ancak aynı zamanda Esed'in kimyasal silah saldırılarından caydırılmasını da istiyor. Askerlerimizi geri çekme sinyali vermemiz, faillerin sorumlu tutulması kabiliyetimizi azaltmayacaktır." 

"Geri çekilme" ile "failleri sorumlu tutma" işinin birbirinden ayrı şeyler olduğunu kaydeden Sanders, ayrıca Trump'ın Rusya'ya karşı sadece son günlerde değil, daha önce de "sert" olduğunu savundu.

YORUMLAR 16
  • RUMUZ 6 yıl önce Şikayet Et
    Amerika yaptırdı. Çekilmemesi için bahane
    Cevapla
  • ccccccc 6 yıl önce Şikayet Et
    ya rabbi; yapanı destekleyeni göz yumanı taftar olanı kahru perişan eyle. alemi islamı zülum işgal ve terörden temizle şeriata hilafete selamete kavuştur. amin
    Cevapla
  • savas kapida 6 yıl önce Şikayet Et
    sayin yetkililer ortadoguda buyuk savas kapida.askerlerimize ve ic islere ve guneydoguya dikkat
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    abd nin işi yalan dolan
    Cevapla
  • talhaaaa 6 yıl önce Şikayet Et
    al birini vür ötekini.. yanlarına iran israil ve esedi ünütma... dünya süt liman olsn
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam
Avrupa'nın 42 büyükşehrinde en pahalı ve en ucuz şehirler: Türkiye'den de bir il var...