ABD Senatosu'nda Pompeo'yu 'Erdoğan'la terlettiler

Trump'ın görevden aldığı Tillerson'ın yerine Dışişleri Bakanı olarak aday gösterdiği CIA Başkanı Mike Pompeo, Senato Dış İlişkiler Komisyonu'nda senatörlerin sorularını yanıtladı. Bir senatörden Pompeo'ya çok sert bir Türkiye sorusu geldi. Pompeo ne diyeceğini bilemedi.

ABD Senatosu'nda Pompeo'yu 'Erdoğan'la terlettiler
ABD Senatosu'nda Pompeo'yu 'Erdoğan'la terlettiler
GİRİŞ 13.04.2018 00:02 GÜNCELLEME 13.04.2018 11:27
Bu Habere 67 Yorum Yapılmış

Komisyonun Demokrat üyesi Bob Menendez, Dışişleri Bakanı adayı Pompeo'ya; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin'in Suriye konulu bir toplantı sonrası birlikte çektirdikleri fotoğrafı sordu.

"BU FOTOĞRAFTA YANLIŞ OLAN ŞEY NE?"

 

Menendez oturumda, üzerinde "Suriye'nin geleceğini tartışmak için kimler buluşuyor" yazılı fotoğrafı Pompero'ya göstererek, "Bu fotoğraf 4 Nisan'da çekildi. Bu fotoğrafta yanlış olanın ne olduğunu bana söyleyebilir misiniz" diye sordu.

"SIRTIMIZI DAYADIĞIMIZ YPG'YE SALDIRAN TÜRKİYE BU FOTOĞRAFTA! AMA ABD YOK!"

Pompeo'nun "Senatör, bana yardım etmeniz gerekecek. Bu fotoğrafı ya da buna benzeyen bir fotoğrafı daha önce gördüm" sözleri üzerine Menendez, "Yanlış olan şey, ABD orada değil. Yanlış olan, İran; Rusya ve Türkiye ki sözde bizim NATO müttefikimiz, yaptırım kurallarına aykırı olarak, Rusya'dan S-400 füzeleri alan Türkiye. Bizim müttefikimiz olan Türkiye, DEAŞ'ı yenmek için sırtımızı dayadığımız YPG'ye saldıran Türkiye. Bu üç lider Suriye'nin geleceğini konuşmak için görüşüyor ancak fotoğrafta ABD yok. Bu görüşmenin Suriye'nin geleceğini nasıl etkileyebileceğini biliyor musunuz?" diye konuştu.

POMPEO: TÜRKİYE'NİN AFRİN'E GİRMESİ İŞLERİ KARIŞTIRDI

Pompeo soruya yanıt olarak "Bu görüşmelerin parçası olabiliriz" dedi ve Türkiye'nin Afrin'e girmesinin durumu daha karışık hale getirdiğini vurguladı. Pompeo, güçlü bir diplomatik çaba ile bu görüşmelerde yer alabileceklerini, doğru olanın da bu olduğunu söyledi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 67
  • Abdülhak 6 yıl önce Şikayet Et
    Eh hayırlı olsun Abd sonun başlangıcı olan hamlesini yaparak kendi sonunu hazırladı. Ben belki goremem ama gençlerimiz Abd den mülteci olarak ülkemize sığınan insanları görecekler. Büyük göçe az kaldı. Hayal gibi değil mi?
    Cevapla
  • asalet 6 yıl önce Şikayet Et
    biz cok dedik putin erdogan tramp el ele verip dunyayi sekillendirsin diye .ama ...derin ..yahudi baronlar trampi putin ve erdogana ...yaklastirmadilar .siz ilk once icinizdeki yahudi .baronlari pasifize edin ondan sonra bu ucluyu yan yana getirin .ama tramp .abd yi .yonetmiyorki .yahudi ...israil .baronları yonetiyor ....
    Cevapla
  • coni sevmez. 6 yıl önce Şikayet Et
    yanlış olan tek şey sizin gibi it sürülerinin ve diğer eniklerinin SURİYEDE olmalarıdır.. anladınız mı coniler..
    Cevapla
  • ABDULLAH... 6 yıl önce Şikayet Et
    DEAŞ'I temizlemek için Türkiye senden Türkiyede PKK'dan, Suriyede YPG ve PYD den desteğini çekmeni ve birlikte hem DEAŞ hem YPG hem PYD ve hemde PKK yı top yekün temizlemeyi aksi taktirde seninle birlikte hareket etmeyip kendi ULUSAL GÜVENLİĞİ için kendi başına hareket edeğeceğini belirtti. Sende tabiki ne yaptın Türkiyenin bunu başaramayacağını ve böyle bir hamle yapamayacağını sanarak olmaz dedin ve şimdi gördün hanyayı konyayı. daha bu gördüklerin buz dağının görünen yüzü sen nasıl bir buz dağına çarptığını dibe doğru derinlere yolculuk ederken göreceksin.... vesselam...
    Cevapla
  • Vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Yanlış olan terör örgütleri ile iş birliğiniz. Onlara verdiğiniz her türlü destek. Müttefikiz dediğiniz ülkemizi hedef almak.Desteklediğiniz terör örgütleri ile 15 Temmuzda ülkemizi işgal girişiminiz. Daha bir sürü örnek verebiliriz. İsteğimiz, hala müttefik olduğumuzu söylemeyin. Orta doğudan uzak durun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim
'Güneş enerjisi'ni kullanarak insanları böyle kandırdılar! 'Tosuncuk'tan daha beter'