BMGK'da gergin anlar: Bu yaptığınız serserilik!

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde (BMGK) Suriye saldırısı hakkında konuşan Rusya’nın BM Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia, 'Bu yapılanlar uluslar arası ilişkilerde serserilik' dedi. ABD'nin temsilcisi Haley ise, 'yine kimyasal kullanılırsa Başkanımız gerekeni yapar' karşılığını verdi.

BMGK'da gergin anlar: Bu yaptığınız serserilik!
BMGK'da gergin anlar: Bu yaptığınız serserilik!
GİRİŞ 15.04.2018 02:16 GÜNCELLEME 15.04.2018 03:21
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

BMGK, ABD, İngiltere ve Fransa’nın Suriye’ye bu sabaha karşı düzenledikleri saldırılar üzerine Rusya'nın çağrısıyla acil gündemle toplandı. Toplantıda konuşan Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia ABD'yi sert sözlerle eleştirdi.

"BU YAPTIĞINIZ ULUSLARARASI İLİŞKİLERDE SERSERİLİK!"

 

 

Nebenzia, ABD ve müttefiklerin Suriye’deki eylemlerini uluslararası ilişkilerde “serserilik” olarak nitelendirdi.

Nebenzia, “Her şey daha önce işlenmiş şema üzerinden yapılıyor: provokasyon, uydurma suçlamalar, sahte hüküm, ceza. Şimdi uluslararası işleri bu şekilde mi yürütmek istiyorsunuz? Bu yapılanlar, uluslararası ilişkilerde serserilik ve kilit öneme sahip nükleer devletler söz konusu olduğu dikkate alınırsa, küçük denebilecek türden bir serserilik değil. BM Tüzüğü’nü küçümsüyorsunuz. Güvenlik Konseyi’nde herhangi bir çalışma yürütmüyorsunuz, bizlerle görüşmüyorsunuz ve herkesi bunun aksine inandırmaya çalışıyorsunuz. Konseyin otoritesini baltalıyorsunuz” dedi.

HALEY: GÜÇ GÖSTERMEK İÇİN DEĞİL KİMYASALI ÖNLEMEK İÇİN HAREKETE GEÇTİK

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley de toplantıda yaptığı konuşmada, “İngiltere, Fransa ve ABD intikam almak, cezalandırmak ya da güç göstermek için değil, Suriye hükümetinin insanlığa karşı işlediği vahşetten sorumlu tutmak ve kimyasal silahların bir daha kullanımını engellemek için harekete geçti” dedi.

"BAŞKANIMIZ, KIRMIZI ÇİZGİ AŞILIRSA BUNU UYGULAR"

Sorunu diplomasi yoluyla çözebilmek için bir çok girişimde bulunduklarını ancak Rusya’nın Güvenlik Konseyi’nde kimyasal silah kullanımını konusunda altı kez veto hakkını kullandığını belirten Haley, “Suriye stratejimiz değişmedi. Ancak Suriye rejimi kimyasal silah kullanmaya devam ederek bizi harekete geçmeye zorladı. ABD Başkanı Trump ile bu sabah konuştum ve Suriye rejimi bu zehirli gazı tekrar kullanırsa ABD'nin hedefe kilitli ve donanımlı olduğunu söyledi. Başkanımız kırmızı çizgisi aşıldığında bunu uygular” dedi.

Rusya’nın ABD, İngiltere ve Fransa’nın Suriye’ye gerçekleştirdiği saldırıyı kınama tasarısı, Güvenlik Konseyi’nde kabul edilmedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 10
  • demirci 6 yıl önce Şikayet Et
    Ne serseriliği hemşerim eşkıyalık
    Cevapla
  • Halil 6 yıl önce Şikayet Et
    filistinliler karsi ayni silahlari kullandilar,misket bombalariyla saldirdilar..onlara yaptirimi hic gormedik..yemezler..Irak tada var dediniz ama yokmus..bir ulkeyi isgal etmek icin yaptiginiz numaralar..madem kimyasal silah kullanildi..gercekten kullanildi..neden kullanan liderleri gorevden almiyorsunuz..ayni Esad zaten sizin adaminiz..kendi ulkesini Baska ulkelere peskes ceken Esad..sizinle beraber hreket ediyor..
    Cevapla
  • israfil 6 yıl önce Şikayet Et
    Amerika butun araplari oldur yeryuzunden sil hepsini
    Cevapla
  • XxL 6 yıl önce Şikayet Et
    Hristiyanlar atışır, Müslümanlar ölür. Bu Müslümanlara karşı uygulanan bir plandır.
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    serserilik diyip korkakça konuşacağına 2 tane füze salla Amerika Birleşik Devletleri askerlerinede şcraat yapta görelim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Nissan Qashqai baştan aşağı yenilendi!
Hamas: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinden gurur duyduk