Türkiye'den Yunanistan'a uyarı: Karşılık veririz!

Başbakan Binali Yıldırım, Ege'de bulunan Antrofotos kayalığına bir Yunan bayrağı dikildiğini, SAT komandolarının da bu bayrakları kaldırdığını açıkladı ve Yunanistan'ı uyardı: "Provokasyondan kaçının, gereğini yaparız"

GİRİŞ 16.04.2018 13:25 GÜNCELLEME 16.04.2018 14:20
Bu Habere 71 Yorum Yapılmış

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul'da katıldığı "Referandumdan Bir Yıl Sonra Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi" konulu panel sonrası açıklama yaparak gazetecilerin sorularını yanıtladı.

GEREĞİ YAPILDI, BAYRAK KALDIRILDI

Yunanistan'a çağrı yapan Yıldırım özetle şu ifadeleri kullandı:

''Ege Denizi'nde zaman zaman gerginliği artırmaya yönelik komşumuz Yunanistan'ın birtakım faaliyetlerinin olduğu malumunuz son zamanlarda bu ihlallerde artışlar göze çarpıyor. Aidiyeti sahipliği belli olmayan kaya parçaları var. Bunlara yönelik Kardak kayalıklarına benzer girişimlerin olduğunu görüyoruz. Didim açıklarında Antrofotos kayalığına Yunan bayrağı dikme girişimi oldu. Sahil Güvenlik ekiplerimiz gerekli müdahaleyi yaptılar oradan o bayrağı kaldırdılar.



GEREKEN KARŞILIĞI VERİRİZ

Bizim tavsiyemiz Yunanistan'a, iyi komşuluk ilişkileri içerisinde, gerginliği artıracak, provokasyonlardan, kışkırtmalardan uzak durmasıdır. Komşuluk hukukuna uygun olarak hareket etmesidir. Ülkemizin egemenlik haklarından kimsenin taviz vereceğimizi düşünmemesini bekliyoruz. Bu yönde yapılacak fiili durumlara gereken karşılığı vermeye kararlıyız.''

OLAY CUMA GÜNÜ OLDU

Bir grup Yunan Hurşit kayalığına Yunanistan bayrağı dikti. Haberin duyulması üzerine SAT komandoları geçtiğimiz Cuma günü Ege Denizi’ndeki Hurşit kayalığına çıktılar. Yunan bayrağını kaldırıp kayalıktan ayrıldılar.

YUNANİSTAN'DAN İLK AÇIKLAMA

Yunan Savunma Bakanlığı, konunun araştırıldığını belirtti. Kaynaklar, fotoğrafların ne zaman çekildiği belli değil. Fotomontaj mı belli değil. Fotoğrafların çekildiği yer Yunan toprağımı o da belli değil. Araştırıyoruz. ifadesi kullanıldı. 

 

 

YORUMLAR 71
  • Mete 5 yıl önce Şikayet Et
    2004 de işgal edilen 16 ada kimin dönemindeydi?
    Cevapla
  • hakan 5 yıl önce Şikayet Et
    suriyede yapılan hatalar yüzünden iflas etmiş bir yunanistan bize kafa tutabiliyor
    Cevapla
  • zemheri41 5 yıl önce Şikayet Et
    Kör her yerde kör, cahil her yerde cahil...
    Cevapla
  • atakan 5 yıl önce Şikayet Et
    sığ bir düşünce
    Cevapla
  • Yavuz 5 yıl önce Şikayet Et
    İyi olmuş ama yetmez.O Antrofotos denen kayalığa da Türkçe bir ad takılmalıdır. Çünkü Antrofotos adası tam olarak bizim olması için adının da değiştirilmesi gerekir. Yunan'ın İmia dediği adaya Kardak deyişimiz gibi.. Bizim sahada olduğu gibi zihinlerde de fetihler,zaferler yapmamız gerekir. 100 lerce yıl boyunca adaletle hükmettiğimiz için bu ad değişikliği bizim hakkımızdır !
    Cevapla
  • Asım 5 yıl önce Şikayet Et
    antrozortos ne yahu, gogılda aradım yok. manyak mı bunlar. bayrak dikecek başka yer bulamadılar mı?
    Cevapla
  • Mustafa Türkmen 5 yıl önce Şikayet Et
    Lozanı eleştirildiğinde ve başka zamanlarda burada bahsi geçen kayalıklar kastedilerek tekrarlanan bir hikaye vardı Akp 18 adayı Yumana verdi diye. Balkan savaşlarının başlaması nedeniyle İtalyanlara geçici olarak verilen 12 adayı Italyadan geri istemeye bile cesaret edemeyen denize dökdüğümüz yunandan burnumuzun dibindeki Ege adalarını bile alamayan zihniyetin torunları üste çıkmak için Yunanın bu provakasyonlarını adalar Yunana verildi diye yansıtarak yalan probaganda yapmaya çalıştı. Türkiyenin kimseye ada falan verdiği yok verilenler Lozanda verildi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!